Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (7)

plakát

Pěkně daleko (2023) 

Pokud hledáte sofistikovaný film s nepředvídatelným dějem, asi se vůbec nedostanete do tohoto žánru. A pokud tu jste, pak opravdu nevím, proč sem lezete.Pokud hledáte neoriginální děj s peckovními exteriéry, příjemnou atmosférou a tu a tam překvapivým prvkem jako je třeba hlavní herečka, prvky kultury různých národů, či bravůrně zahraná proměna hlavních postav, tak to tady najdete na 100%.Tak není to film, který by člověk chtěl vidět pozítří znovu, ale v rámci žánru mi přijde docela milý a originální.

plakát

Kde zpívají raci (2022) 

Na konci se mi ulevilo, že mě tvůrci nenechali tápat. Ale možná bych mohla dát i 6 hvězd, kdyby mě tápat nechali. Krásný, silný příběh, nenudila jsem se ani minutu. Narvané emocemi, a při tom jemné, chytré, napínavé, neprvoplánové. Kromě hlavních postav mě velmi oslovila postava obhájce. Klidně si to dám někdy znovu. P.S. Knihu jsem nečetla.

plakát

Na věky věků (2012) (seriál) 

To je tak blbý, že to snad ani nedokoukám. Skoro vůbec se to nedrží děje knihy, a aby se příběh odvíjel stejným směrem jako kniha, nutně to obsahuje naprosto nelogické chování postav a tak d*bilní dějové smyčky, že rozum zůstává stát. Krve je všude spousta, ale středověké ulice jsou čisté a uklizené. Jedna hvězda za kostýmy. Follet z tohohle určitě nemůže spát.

plakát

Babylon (2022) 

Já vám nevím. Téma super, zpracování super, ale jsem fakt jediná, kdo na ne-zrovna-málo scén neměl žaludek? Myslím, že méně nechutností by filmu neubralo. Jsem ráda, že jsem Babylon viděla, ale chuť pustit si ho znovu tedy nemám.

plakát

Nahlas a naplno (2012) 

Mě tedy mezi všemi muzikálovými filmy tento přijde výjimečný. Nejen že splňuje základ - dobrá muzika a "jednoduché" emoce, ale téma víry, Boha toho, jak každý z nás dělá co umí, ale stejně to někdy nestačí... Rozpor postavy Vi Rose byl pro mě naprosto uvěřitelný a mistrovsky ztvárněný, k čemuž hodně pomohl ne-zas-tak-jasný protiklad postavy G.G... Na americkou komedii to podle mě bylo dost vrstevnaté, včetně příběhů vedlejších postav. Plus, na hlavní mladý "pár" se fakt pěkně koukalo. Celkově milé překvapení. Nečekala jsem nic a dostala jsem všechno :-)

plakát

O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli (1996) 

Jak je možné, že tohle milé dílo do teď unikalo mé pozornosti? Děj sice trochu jednoduchý, ale to, že se jedná o původní francouzskou baladu, vše vysvětluje. Herecké výkony průměrné, ale na Filipa Blažka (a konec konců i Jitku Ježkovou) se koukalo příjemně. A venkovní prostředí autentické, hudba ku poslechu milá a kostýmy - kostýmy naprosto parádní. Tak pěkný nevyumělkovaný středověk jsem viděla naposledy v Zimní víle (která je tedy ve skutečnosti svou výrobou o 3 roky mladší). Kdyby tvůrci dokázali dát filmu trochu větší spád, bylo by to za mě i na 5 hvězd.

plakát

Noc plná zázraků (2011) 

Škoda srovnávání s Láskou nebeskou. Ano, kostra filmu stejná, ale jinak je tento středoevropský pohled na propletené příběhy lidí reálnější, postavy obyčejnější a tudíž divákovi bližší. Asi tak v půlce filmu se mi to sice celé začínalo zdát dlouhé a unylé, ale než jsem si toho stihla všimnout více, příběhy se začaly rozmotávat a druhá půlka filmu celkově náladou a spádem ještě lepší než první. Moc milý (nejen) vánoční film.