Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen...
24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou. Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu... (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vánoce v zasněžené Varšavě, kde všechno dobře skončí a někteří se i poučí. Pravda je, že některé příběhy mohly být vyšperkovanější a postavy propracovanější - to ostatně zvládnul i populární britský předobraz tohohle filmu. Celkově je ale Noc plná zázraků příjemné překvapení, protože přesně splňuje to, čím si usmyslela, že bude - pohodovou vánoční romantikou. Zbývá jenom doufat, že si filmu všimne nějaký český režisér, a natočí pražskou vánoční komedii, která se nebude jmenovat Pelíšky :) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Měla jsem to v počítači už od března, ale říkala jsem si, podívám se na to o Vánocích, ne? No a hádejte, kdy jsem na tento film dostala náladu? Začátkem srpna (nenechte se zmást datem komentáře... mám bohužel takový škaredý zlozvyk komentovat filmy tak měsíc po zhlédnutí, protože na to není čas), když venku panovaly 40° vedra. Jsem se chtěla zchladit holt :D "Chci, aby mě to trefilo. Chci pocítit něco opravdového. Něco svěžího a šíleně romantického." - bum sněhová koule do ksichtu a sejmula ji tak, že přepadla přes zábradlí do sněhu. "Nemá komín, nebudou Vánoce." - takže na to bacha děcka. Ten klučina od moderátora byl boží. "Ve zprávách říkali, že 6% populace bude pracovat o Vánocích. Nebudeš sám." a přitom měl hezky přehozenou nožku přes nožku "Cos měl na snídani? - Vajíčka na měkko. - Konec s fastfoodami, dneska budou hranolky a kečup." Takové dítě bych klidně jednou brala, samostatné, chytré, vtipné, ohání se procenty, uvaří si, otci dohodí přítelkyni... no neberte to. A na závěr druhý joke se sněhovou koulí - "Vždyť ty se mě už ani nedotýkáš!" - hodí po ní sněhovou kouli do ksichtu - "Teď je to lepší?!" aneb poláci mají asi úchylku na sněhové koule. P. S. Trošku se stydím, protože je to můj teprve 4. ryze polský film, co jsem kdy viděla, když nepočítám Bolka a Lolka... P.P.S. Super ukázka vánočních večeří. Jedni mají hranolky s kečupem. Další prázdný talíř s pidikouskem ryby a jiní zase bagetu s lososem. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V obsahu se dočteme, že "Láska nebeská v polském kabátě" a maj recht.  Ale jen chvilku mi trvalo, abych se na tuhle sousedskou vlnu naladil a nesnažil se srovnávat. Hodně tomu napomohla Roma Gąsiorowska, jejíž úsměv a la Antonio Banderas  je naprosto odzbrojující. Přesně dávkované emoce, možná i vykalkulované, přesto svým sdělením prosté a upřímné.  Všichni chcem bejt jen šťastný, ne?  Pětihvězdičkovej plagiát. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Baví mě experimentovat s filmy zahraniční produkce zemí, které nejsou veřejností přijímány tak samozřejmě jako záležitosti USA, Velké Británie, Francie nebo u nás i ty naše české. A čím jsem starší a objektivnější, tím více zjišťuju, že spousta kinematograficky nevýrazných končin dokáže plodit pamětihodné klenoty. Pokud pominu Bolka a Lolka, jakživ jsem nezabruslil do čistě polské produkce. A v rámci mého předsevzetí se letos v prosinci věnovat vánoční tematice jsem se sešel rovnou s tím nejpovedenějším počinem našich severovýchodních sousedů. Já osobně nechci brát Listy do M jako středoevropskou variaci na Lásku nebeskou. Protože u mě ji svou čirostí, scenáristickou genialitou a nenuceným dojetím dokonce převálcovaly. U představitelky Doris bych se dokázal přiznat k lásce na první pohled. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nenapisem nic objavne. Proste polska Láska nebeská. A ono to fakt vyslo a je to skoro tak dobre. Hlavny rozdiel je v tom, ze v tomto filme je minimum komedialnych scen a dost vazne sa tu rozoberaju vztahy ludi, ktorí nezazivaju najstastnejsie obdobie, ale vsetky pribehy korunuje dokonaly happy end, ktory musi dojat aj najväcsich tvrdakov. Bezchybny soundtrack ani nie je potrebne zvlast spominat. Z postav ma najviac zaujal moderator Mikulas a jeho zblizovanie sa s Doris. Najvtipnejsi bol zase pribeh Stepana, ktory zisti, ze ho podvadza zena. Najmenej ma bavila chladna Marketa a ani jej tragicky pribeh na tom nic nezmenil. Lutoval som hlavne jej manzela. Po prvom pozreti davam zatial 8/10 a s velkou pravdepodobnostou sa tento film stane u mna Vianocnou klasikou. CZ dabing sa tiez vydaril. Som zvedavy ako sa budu vyvijat jednotlive pribehy v dvojke. P.S: Larwa je fakt divne zenske meno. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Moderátor Mikolaj (Maciej Stuhr) informuje 24.12. rozhlasové posluchače o událostech, které se vztahují k 25.12. Platí to například o datu narození zpěvačky Annie Lennox. Sovětský svaz se rozpadl dokonce až 26. prosince. Na začátku filmu pak v českém dabingu tvrdí, že se 25. 12. 1076 konala korunovace Boleslava Chrabrého. Ten však podle dostupných údajů zemřel v roce 1025. (klukluka)

Reklama

Reklama