Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (155)

plakát

Swing Kids (1993) 

Na Swing Kids jsem narazil zcela náhodou, když jsem sháněl všechny možné materiály o swingu. I když je swing pro film důležitou hybnou silou, překvapilo mě, že swingu jako takového je tam spíš míň než víc. Úžasné je obsazení hlavní role - tedy obsazení Prahy do role Hamburku. Nevybavuju si jiný film, u kterého by mě tolik těšil pohled na známá místa Prahy. Co je pro mě ale naprosto zásadní, je atmosféra. Při sledování jsem občas měl pocit, že se dostávám skrze jemný závoj minulosti, do doby, na kterou si jakoby vzpomínám právě prostřednictvím Swing Kids. Na závěr je samozřejmě potřeba pochválit herce, na které se pěkně kouká, a ani angličtina nepůsobí tolik rušivě jako u jiných filmů, kde je angličtina "němčinou" (jako třeba Valkýra). Swing Heil!

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Co to do hajzlu je??? Jeden z nejoriginálnějších českých filmů? Jasně, že jo! Suprově absurdní, nudný až zábavný, a zábavný až nudný. Fuckin´ skvělý herci. Jednoduše doporučeníhodné :)

plakát

Zeměloď pluje (2012) (TV film) 

O Zemělodi i o "Architektovi odpadu" vím už dlouho, fascinují mně příběhy s nimi spojené, ale přes to, když jsem se díval na TV premiéru tohoto krásného krátkého dokumentu, čím déle jsem to pozoroval, tím víc jsem se chtěl zvednout a jít si postavit tu svou Zeměloď. Přiměřená délka filmu, příjemné vložené titulky, hezké zpracování, jak už ostatně Viliam umí ;)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Všechny bytosti na planetě žijí odnepaměti stejný příběh pořád dokola. Znovu a znovu v různých podobách. Příběh Lásky a Nenávisti. To je podstatou každého života, každého příběhu, každého filmu. Nicméně pan Nolan ví naprosto přesně jak tak jednoduchý příběh vyprávět tak, že jste zaražení v sedadle jak vidle v hnoji, a nechápete co se vám to odehrává před očima... Bezchybné a na maximum vytěžené filmové řemeslo, skvělá hudba, hustá atmosféra i bez okatých výbuchů, film kterého jste součástí. + v něm spatřuji náznaky toho co nás brzy čeká, až ve světě lidi přehodí výhybku na tu špatnou kolej. Pokud se tak stane, doufám, že se nám taky vydá na pomoc nějaký Temný rytíř ;) 9,9 z 10

plakát

Solutions locales pour un désordre global (2010) 

Pokud ve vás dřímá kousek jezeďáka, nebo jste jen člověk zajímající se o kvalitu potravin, které jíte, krajinu ve které se pohybujete, a budoucnost nás všech (bez zemědělství nemáme nic), je tenhle film právě pro vás. Navíc je natočený s kvantem zajímavých informací, které jinak těžko někdy někde uslyšíte.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Takže... Teď, po shlédnutí prozatímní 5. série se opovažuji považovat Dextera (zcela objektivně) za nejlepší seriál, který jsem kdy viděl, a myslím, že jsem jich neviděl málo. Samozřejmě, že je skvělý samotný nápad - námět, ale co mě opravdu dostávalo po celou dobu seriálu, bylo zpracování psychologie postav a hlavně vztahy mezi nimi. To jsem prostě a jednoduše nikdy nikde jinde neviděl. Pro mě je to tím pádem nanejvýš unikátní, a jasná jednička mezi seriály.

plakát

Když kámen promluví (2010) 

Neuvěřitelné. Píšu sem po návštěvě premiéry v Praze, které se účastnil Poltikovič i Dušek. Na dokument je to příliš odvázané a nabité informacemi všech směrů a druhů. Inu jaký Dušek, takový dokument o něm. Byl jsem unesen atmosférou ve filmu i v sále. Přesto že je to film relativně krátký, trvalo to jakoby věčnost. Ale ne tím otravným způsobem, který známe ze všelijaké jiné tvorby, kdy se děj vleče úplně nezkutečně. Tady mi bylo v tom nekonečnu dobře. A samotné odpovídání Jaroslava na divácké otázky po skončení, nastolilo opravdu srdnatou atmosféru, i když se to zdá být divné v tak velkém počtu lidí.

plakát

Dva muži na Sibiři (2003) 

Konečně (i když jsem to viděl teprve r. 2011) někdo ukázal, že za životním štěstím a naplněním se nemusí putovat na druhý konec světa, ale lze ho najít za svým městem. Krásné, moudré, inspirativní.

plakát

Farma: Továrna na smrt (2009) (TV film) 

ale no tak děcka :) To není nic výjmečného. Já osobně jsem pracoval v roce 09-10 v zemědělském družstvě, byl jsem v kontaktu s lidmi z jiných farem a podniků, a tohle zacházení je BOHUŽEL úplně běžné téměř všude i v čr. Je pěkné, že se někdo podívá na takový dokument z USA, zapláče si, zanadává, ale už ho jaksi nevzrušuje, že to samé se děje za jeho městem nebo v jeho vesnici....

plakát

Černá labuť (2010) 

Tak to je po dlooooouhé době pořádná psychárna. V pozitivním smyslu. Tomu se říká "vžít se do role" :) Ne ale vážně - kamera skvělá, na dnešní poměry netypická, hudba úžasná, a herci v čele s Natalií prostě perfektní. Jen ten balet nemůžu hodnotit, ani si ho vychutnat, protože mu neholduji. Celou dobu mi to scénicky a hlavně atmosféricky připomínalo Requiem za sen...