Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Obsahy (12)

Zázračné houby

Zázračné houby (2019)

Velmi propracovaný dokument nás podmanivou kamerou vtáhne do fascinujícího světa hub a podhoubí všude kolem nás i v nás. Film o životě a o smrti, o lásce a planetě Zemi, kterou všichni sdílíme.

Logr

Logr (2008)

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo stát se neviditelným? Hlavní postava zjistí, že to může být celkem dobrá zábava, ale běda tomu, kdo míchá na druhou stranu než ostatní.

Gorila: Příběh opičí

Gorila: Příběh opičí (2005) (amatérský film)

Osada byla přes noc vyloupena. Lupiči byli hroziví Krtci a neukradli nic menšího než „kadibudku“. Vesničané teď musí sestavit zvláštní tým, který má jediný úkol - vrátit ukradenou toaletu domů za každou cenu.

Anděl & Ďábel

Anděl & Ďábel (2009) (amatérský film)

Pojišťovací agent Dalibor žije spořádaný život a má vše po čem toužil. Jednoho dne ale o všechno přichází a je ochoten upsat se ďáblu, aby se věci daly do pořádku. Je vyslyšen a do jeho bytu přichází pekelnice. Nežli však Dalibor stihne svou duši upsat peklu, přispěchá k němu anděl, který se ho pokusí zlákat na svou stranu.

Erupce vášně

Erupce vášně (2009)

Krátký film založený na hláškách: ne!, ale ano, ale jak?, ukazuje opravdu složité rodinné vztahy tří lidí.

Oficiální verze

Oficiální verze (1985)

Argentina se vyrovnává se svou krvavou minulostí. Všechny krvavé události ve filmu poznáme ovšem pouze z doslechu. V jisté době byli odpůrci režimu terorizováni, někteří umučeni ve vězení a jejich děti prodání adoptivním rodičům. Učitelka, která je hlavní postavou, je také adoptivní matkou a když se dozvídá o hrůzách z dějin své země, přestane ji stačit oficiální verze a se znepokojením se začne zajímat, jak to bylo s její adoptivní dcerkou.

SAS: Strategie přežití

SAS: Strategie přežití (2003) (seriál)

Sedmidílným seriálem o tajemství přežití elitních SAS nás provede Eddie Stone (veterán SAS) s dalšími třemi veterány, kteří rovněž sloužili u SAS. V jednotlivých dílech uvidíme, jak čtyřčlenný tým pronikne za nepřátelskou linii, aby zde odstranil vrchního velitele. Zjistíme, jak přežít brutální výslech a mučení v rukou nemilosrdného nepřítele a ukážeme si, jak ve stylu SAS uprchnout a vyhnout se nepřátelským jednotkám. Dále Eddieho čtyřčlenná tělesná stráž dostala za úkol chránit britskou ministryni Longovou. Pomocí množství archivních materiálů a rekonstrukcí odhalíme, jak tým tělesných strážců reaguje na různé hrozby a ozbrojené útoky. Když ministryni a mostovského předsedu vlády unesou teroristé, Stone a jeho tým chystají okamžitý útok na jejich opevnění. Eddieho tým se zúčastní dramatické operace, jejímž cílem je dopadnout válečného zločince, který se ukrývá na své základně hluboko za nepřátelskou linií. Do mise se zapojí i bojová jednotka Sabre Squadron, námořnictvo, letectvo, jízda a horské oddíly...
V závěrečném, sedmém díle Eddie Stone a John McAleese otevřeně hovoří o tom, jak se dostat k SAS a o životě v nejelitnější jednotce na světě. Staneme se svědky přísného procesu výběru, který absolvují nováčci, a uvidíme, jak ze stovek uchazečů, kteří se domnívají, že na to mají, zůstává jen hrstka vyvolených. Chtějí-li se stát příslušníky SAS, počáteční výběr je teprve prvním krokem. Musejí přežít následný výcvik a stát se bojeschopnými a my se podíváme, jak toho dosáhnou.

Duch doby: Dodatek

Duch doby: Dodatek (2008)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně.

Tomorrow's Children

Tomorrow's Children (1934)

Film vypráví dramatický příběh mladé dívky Alice (17) z běžné průměrné americké rodiny. Od roku 1927 americké úřady v 25 státech USA schválili praktikování eugeniky, na jejímž základě byla celá rodina včetně Alice "shledána vinnou" za geneticky méněcennou a neschopnou dalšího "rozmnožování". Alice má být nakonec jako spousta jiných lidí v USA té doby soudem odsouzena k nucené sterilizaci....

Endgame: Blueprint for Global Enslavement

Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007)

Pro mnoho lidí kontroverzní film, kterým chce autor ukázat na nebezpečí a veškerá úskalí naší takzvané "moderní" doby, globalizace. Alex Jones nám svým osobitým stylem servíruje potenciální a v mnoha případech logikou podepřenou pravdu o tajných plánech na ovládnutí lidstva pomocí stávajícího finančního systému, stínové politiky, mediální cenzury a uměle vyvolaným strachem z terorizmu, na kterém údajně již celé roky pracují účastníci tzv. Bilderberg Group, kteří se pravidelně scházejí minimálně jednou ročně v těch nejluxusnějších hotelech a vilách světa. Konspirační teorie, nebo krutá pravda reality?

Šmoulové

Šmoulové (1981) (seriál)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je...

Kung Fu: Legenda pokračuje - Initiation

Kung Fu: Legenda pokračuje - Initiation (1993) (epizoda)

Mladý americký policista vykonávající své povolání se dastává často do kritických situací, ve kterých mu jsou nápomocní jeho otec se svým starým společníkem. Všichni tito tři muži byli nuceni na nátlak komunismu v Číně opustit buddhistický klášter Shaolin, ve kterém spokojeně žili. Nyní pokračují ve své životní cestě ve "svobodné" Americe...

Reklama