Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 843)

plakát

Acta General de Chile (1986) 

Mistrný dokument natočený v Chile třemi evropskými filmovými štáby v takřka konspiračních podmínkách za zády Pinochetova režimu, zobrazující pravou tvář tamního hospodářského "zázraku" a realitu ne nepodobnou té naší v oné době, kdy se názory prezentované na veřejnosti a v soukromí pronikavě lišily.

plakát

Admirál Ušakov: Hrdina Černého moře (1953) 

Obstojná, výpravná a nadmíru patetická, převážně studiová záležitost, která tvoří důstojný prolog výbornému navazujícímu snímku "Koráby útočí".

plakát

Aerosmith: Big Ones You Can Look at (1994) (hudební videoklip) 

Na můj vkus trochu podbízivá a příliš sladká záležitost, nicméně výborně zahraná, jak je u Aerosmith zvykem. Když se navíc přidá tak neodolatelné stvoření jako je Alicia Silverstone, stejně nelze dát míň než 5*.

plakát

Aféra Moro (1986) 

Film je rekonstukcí skutečných událostí. Příběh únosu generálního tajemníka italské vládní Křesťanskodemokratické strany Alda Mora Rudými brigádami je místy až krutý, zejména scéna Morova zavraždění. Snímek odhaluje řadu nesrovnalostí v celé kauze a upozorňuje na možnou spoluzodpovědnost tehdejší italské vlády za Morův osud.

plakát

Afgánský zlom (1990) 

Realistický pohled na válku v Afganistánu zbavený jakékoliv idealizace a prostý všeho patosu. Nepokrytě ukazuje množství problémů, s kterými se potýkaly intervenční jednotky a které už nebyl skomírající sovětský režim schopen řěšit. Michele Placido v roli majora Bandury je přesvědčivý, v menších rolích mu úspěšně sekunduje řada dobrých herců - jako gardový četař Arsenjov si tu například zahrál Alexej Serebrjakov (u nás známý především jako velitel "Trestného praporu").

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hra na vraždu (2013) (epizoda) 

U tohoto mimořádně zdařilého Tv filmu jsem si mimo jiné lehce sentimentálně zavzpomínal na svůj oblíbený, téměř čtvrtstoletí starý britský seriál "Hazardér", ve kterém významné role ztvárnili i Sean Pertwee a Zoë Wanamaker (viz plakát - a ano, vím, že v Zoëině filmografii "Hazardér" /chybně/ absentuje), kteří se z postav mladých bouřliváků holt už pomalu musejí přehrávat do úloh stárnoucích zhýralců a potrhlých obstarožních spisovatelek :-).

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Mezopotámii (2001) (epizoda) 

Dobré, ale přece jen mi k Poirotovi víc sedí stará dobrá Anglie a krásné funkcionalistické budovy a interiéry, ve kterých si výprava této série tak libuje.