Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Blízká setkání třetího druhu (1977) 

Tenhle film je moc dobrý a líbil se mi, ale má bohužel i místa, která pro mě byla trochu nepochopitelná. Všem, co mají rádi příběhy o mimozemšťanech, ho vřele doporučuji. Nechybí ani vtipné hlášky ("Jo, přesně takovej mám v obýváku!") a situace (všechny scény, kde je pohromadě celá rodinka hlavního hrdiny, stojí za to). Vždycky se mi jedna vybaví věta z Akt X: "Už jsi zažila blízká setkání třetího druhu?"

plakát

Člověk proti zkáze (1989) 

Už ten začátek vás dostane - přijíždí Němci a ptají se po Karlovi Čapkovi. Když zjistí, že nežije, myslí si, že zbaběle spáchal sebevraždu. Vyjde Hana Maciuchová a se svým charakteristickým výrazem říká, že se mýlí, že Karel Čapek byl zavražděn. A to je opravdu jen začátek. Pan Abrhám je úžasný a díky němu a ostatním skvělým hercům je takový i celý film.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Film Temný rytíř je právem nazýván událostí roku. Je bezesporu mnohonásobně lepší než Batman začíná. Od začátku do konce to byla prostě pecka. Nad Heathem Ledgerem a jeho neuvěřitelným ztvárněním Jokera zůstává rozum stát.

plakát

Nikdo se nebude smát (1965) 

Filmové zpravování povídky Milana Kundery, které se mi zdá velice zdařilé. Jan Kačer v hlavní roli byl dost přesvědčivý a líbilo se mi, jak se schovával před svým pronásledovatelem, panem Zátureckým.

plakát

Divoké včely (2001) 

Divoké včely jsou film, u kterého zkrátka chvíli trvá, než se jakž takž rozjede. Po půl hodině jsem se divila, že se vlastně ještě vůbec nic nestalo. Ale je v něm spousta nezapomenutelných hlášek a moc se mi líbil. Role Pavla Lišky mě tentokrát nenadchla, ale Tatiana Vilhelmová, Marek Daniel i Jaroslav Dušek byli skvělí.

plakát

Slavíci v kleci (2004) 

Jak tu je již několikrát řečeno, má sice film Slavíci v kleci docela předvídatelný děj, ale stejně je půvabný. Líbilo se mi, jak se vychovatel snaží spřátelit se svými žáky a postupně se mu daří získat si jejich sympatie. Dost velkou roli také hraje hudba, která je opravdu nádherná.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Návrat idiota a Pavel Liška. Moc se mi líbí, jak jsou vztahy hlavních postav zamotané a jediný, kdo ví všechno, je "idiot". Nejvíc mě pobavila scéna na silvestrovském plese, kde se čtyři hlavní hrdinové hádají o tom, jestli půjdou nebo nepůjdou tancovat a pak se náhle ozve Pavel Liška: "Prosím vás, tak už jděte."

plakát

Uvolněte se, prosím (2004) (pořad) 

Jan Kraus ve své talk show, která ostatní hravě strčí do kapsy. Je to většinou moc příjemná podívaná. Samozřejmě to záleží také na hostech, ale ti jsou většinou vybíráni moc dobře. "Uvolněte se, prosím" je unikát a Jan Kraus také.

plakát

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) 

Síla lidskosti je krásný a chvílemi dost dojemný dokument o jednom z nejlepších a nejskromnějších lidí, co chodí po téhle planetě, o Nicholasi Wintonovi.

plakát

Vzorec pro vraždu (2002) 

Dost zajímavý a napínavý film s moc dobře vymyšlenou zápletkou, který bych si ale nikdy nepustila před spaním. Sandra Bullock byla ve své roli moc dobrá.