Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mě samotného dost překvapilo že jsem vydržel film se Sandrou do konce, tyhle thrillery mě baví, tohle bylo fajn. Překvapily mě mlaďasové Gosling a Pitt byly sympatičtí(což je u Pitta celkem zvláštní), a sehrály vše dobře, Penn byl uchylnej jako vždycky a hudba od MAnsella se prostě dobře poslouchala. Doporučuji mě se to íbilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na to, aby ti prošla vražda, nemáš dost sebekázně." Sebekázně mám dost, ale podle jedný zde uvedený teorie, na to nejsem dost svobodnej. To si ještě musím nechat projít hlavou. Nicméně jsem si jistej, že bych nikoho nezabil jenom proto, abych si vyzkoušel, jak umí poldové skákat na špek. To frajírek Richard a koumák Justin do toho šli a mě to rozhodně zaujalo. A bavilo mě to až do chvíle, kdy jsem zjistil, že i mně je předhazován jeden špek za druhým. Já totiž umím ocenit, když mě autor přechytračí (viz. Tělo nebo Hrůza na jevišti), nemám ale rád, když ze mě dělá blbce taháním odhalení z klobouku. Zkrátka kdyby konec přišel o jeden nesmyslnej zvrat dřív, tak by to u mě bylo o hvězdu lepší. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mladí, bohatí, sebejistí, drzí a unudění k smrti. Dva zcela rozliční studenti, kteří vymyslí "dokonalý" plán, jak vykonat vraždu, aniž by se přišlo na to, kdo je vrah. Dlouho si dvojice myslí, že má všechny trumfy v ruce, ale divák stále čeká, až se objeví ta malinká chybička, kterou udělali a oni mohli být usvědčeni. Do filmu byli obsazeni výborní herci, z nichž někteří už svou hlavní slávu mají za sebou ;) ale i takoví, které teprve čeká ;) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ZBERATEĽ KOSTÍ+INSOMNIA Epizóda z nemeckého detektívneho seriálu stojaca na mladých hercoch. Sandra Bullock ako herečka nedokáže na seba upriamiť toľko pozornosti, aby zakryla jednoduchosť scenára a režisérsku neistotu, ale vždy je to lepšie ako pokusy Angeliny Jolie... Film sa oplatí vidieť hlavne kvôli dvom mladíkom a zaujímavému skladaniu pribehu vraždy. Keby koniec nevyznel príliš "poučne", zvažoval by som aj štvrtú hviezdu (pretože možnosť na mrazivý záver tu bola). Skrátka ak chcete spáchať dokonalú vraždu, toto je ďaľší z filmou, ktorý by ste si mali pozrieť, aby ste sa vyhli zbytočným chybám... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pohled na dva mladíčky, kteří mají chuť experimentovat, je o dost zajímavější, než sonda do duše hlavní hrdinky. Bullockové však tenhle typ postavy rozhodně sedí (celá linie vyšetřování se nezbortí vlastně jen díky jejímu nadprůměrnému výkonu) a celkově tak Vzorec pro vraždu působí solidním, leč nedotaženým dojmem... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Scéna v závěru filmu, kdy Richard (Ryan Gosling) olízl Cassiin (Sandra Bullock) obličej, nebyla původně ve scénáři. Po několika klapkách se Gosling zeptal Bullock, jestli by jí nevadilo, kdyby toto přidal jako důkaz zvráceného uvažování jeho postavy. (c.tucker)

Reklama

Reklama