Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 486)

plakát

Hrůzostrašné příběhy (1963) 

Tři filmové povídky podle Nathaniela Hawthornea v nádherných popundeklových kulisách a vždy s Vincentem Pricem. Nejlepší je povídka třetí "Dům se sedmi štíty" jako klasická duchařina, první dvě jsou tak trochu dobovými sci-fi s typickým přeceňováním vědy.

plakát

Brouk v hlavě (1968) 

Velmi dobře natočeno, nádherné secesní prostředí a dámské kostýmy. Viděl jsem však dříve Zelenkovu verzi z roku 2002, a ta měla přece jen lepší říz (Dejdar jako rtuťovitý Španěl, Preiss jako seriózní manžel, Němec jako lékař...), jinak ale toto je též kvalita. I český dabing je výborný.

plakát

Das Netz (1975) 

Po formální stránce jde o překvapivě profesionální (umělecký) film, rozhodně žádné béčko. I ta zvláštní zápletka, kdy se novinář domluví se spisovatelem, že od něho koupí paměti s popisem vraždy, udržuje napětí až do konce. Jinak ale z toho čiší revoluce 60.-70.let a vše je takové pokřivené a nenormální: "Nur ein Mörder ist heute normal". .., jak říká jedna z hlavních postav.

plakát

Volte mě! (2012) 

Rovněž viděno ve Student agency v nouzi největší, kdy nebylo na vybranou. Na to, že se film pouští "všem za bílého dne" docela vulgární a nechutný, a zároveň pramálo vtipný. Použiji v tomto případě jeden výraz, odposlouchaný od mladší generace: vopruz!

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Viděno ve Student agency v nouzi největší, kdy nebylo na vybranou. Slabší odvar sáčků Mumie apod. Slabé dvě...

plakát

Avventuriero della tortuga, L' (1965) 

Zajímavá kombinace pirátského filmu s indiánkou, jinak neskutečně naivní dobrodružný film podle jednoho z děl Emilia Salgariho. Odehrává se na ostrově Tortuga v Karibiku někdy v 17. století a na straně "dobra" jsou tu piráti a indiáni, kteří vzdorují "zlým" Španělům. Vůdce pirátů Pedro (Rik Battaglia) se zamiluje do indiánské princezny Soledad, o kterou má ovšem zájem i španělský guvernér Alfonso di Montélimar (Guy Madison). Vím, že se již opakuji, ale znovu je vidět, jak byl Harald Reinl se svým Vinnetouem v šedesátých letech proti těmto výtvorům geniální...

plakát

Django il bastardo (1969) 

Superbrak, ale celkem zábavný. Spaghetti s mysteriózním nádechem. Dlouhán Anthony Steffen (jinak nevalný herec) jako mstitel, který se objeví a zase zmizí...

plakát

Písečný ptáček (1965) 

Tento film je typickým dítětem své doby a zcela nesprávně bývá někdy řazen mezi filmy náboženské. Pravý opak však je pravdou. Na příběhu anglikánského kazatele (Ricard Burton), jemuž manželství nabourá svobodomyslná beatnická umělkyně (Liz Taylorová), lze pozorovat evidentní tendenci bořit tradiční morálku. Revoluci 60. let tu dokonce poslouží kázání selhavšího reverenda, v němž oceňuje "okořenění" křesťanských principů opravdovostí naturalistů... Po formální stránce je např. komické, kterak herecká primadona Taylorová (tehdy již 33letá), ve filmu žijící v osamělé chatě na mořském pobřeží, vystřídá celou škálu prvotřídních šatů a využívá veškerých výdobytků kosmetiky... Dnes film působí opravdu spíše úsměvně a výrazně dobově.

plakát

Jen dva mohou hrát (1962) 

Příjemná, i když poněkud nahořklá oddechovka. Přesněji 3,5. Viděl jsem se starým českým dabingem, který je dle mého názoru vynikající (Irena Kačírková jako prohnaná Liz). Jen bych si v roli Johna Lewise přál Petra Kostku, jediného pravého "Šťastného Jima" Kingsleyho Amise.