Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nádherný příběh vykreslený úžasnými hereckými výkony představující nám zajímavé a skvěle napsané postavy. Toto všechno je pak zachyceno krásnou kamerou a k dokonalosti dovedeno ještě krásnější hudbou. Tento film můžete vidět poněkolikaté a vždycky budete ředitele věznice nesnášet, tamním slizkým "znásilňovatelem" znechuceni a na konci nadšeně tleskat Andymu (Tim Robbins).

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Kouzelná pohádna pro dospělé, kterou ocení i cynik, jakým jsem já. A člověk se docela diví, že jim na takto úžasný projekt nechtěli dát víc peněz! Každopádně, ani úzký rozpočet neubral na originalitě a úžasné atmosféře filmu.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Je až neuvěřitelné, co se Joeu Wrightovi podařilo! Dokázal stvárnit neupřímnou dobu s prkenným vystupováním věrně, ale navíc s tak okouzlujícím způsobem, až se z toho tají dech. Krásná a sugestivní režie a kamera vás prostě strhnou! Navíc se mu povedlo věrně reprodukovat předlohu, což určitě ocení ti, co knihu od Jane Austenové četli. Dokonce mi ani nevadila hlavní představitelka, které obvykle vyčítám její přehrávání - roli Elizabeth Bennetové zvládla na jedničku. Já ten film prostě miluju!

Fontána

Fontána (2006)

To, co se během hodiny a půl odehraje na plátně, není "pouze" film, to je umění! Úžasný epický příběh vyprávěn s takovou poetikou, že vás nezačne ani na chvíli nudit. Díky výkonu ústřední dvojice budete tomuto krásnému páru fandit až do závěrečných titulků. A ta hudba!! Tohle je kulturní orgasmus.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Ano, některé masky byly hodně umělé, hlavně když se tvůrci pokoušeli o změnu ras. Jiné masky byly velice přesvědčivé (chvíli mi trvalo, že starý Sixsmith je vlastně ten mladý s mejkapem) a jiné vyloženě pobavily (Weaving jako ďábelská sestra). Ono však pro příběh bylo důležité, abychom jednotlivé inkarnace rozeznaly a tudíž ani dokonalé být nemohly. Docela mě bavilo hádat, kdo se pod maskami skrývá. Za tři hodiny promítání jsem se nestihla nudit a jednotlivé postavy mi tak přirostly k srdci, že jsem poslední půlhodinu prořvala. Nemůžu říct, že jsem pochopila všechny spojitosti už při prvním promítání, ale právě o to víc se těším, až si film pustím podruhé i potřetí.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Tak odporné, až je to skoro krásné. Aronofsky prostě umí (zaujmout/tvořit/inovovat...).