Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (426)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Příliš mě tento příběh neoslovil, ale ta část, odehrávající se po 2000 letech a samotný konec jsou pěkné.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Není to, jak tady píše uživatel Gemini, několik dílů slepených za sebe, ale regulérní film, který chronologicky zapadá mezi 5. a 6. sérii seriálu. Píše se to i v zajímavostech, na stránkách Kult Akta X a každý, kdo se o mytologii Aktů X zajímá, to pozná.

plakát

Akta X - Můj boj 1 (2016) (epizoda) 

Kurňa, napojení na předešlá Akta, začátek a celý díl nemohl být lepší než tohle. Máme tu zpět KULT v celé své kráse. Teda aspoň doufám, že se pojede i nadále na stejné vlně a pravda ukrytá někde venku vypluje pompézně napovrch.

plakát

Akta X - Můj boj 2 (2016) (epizoda) 

Ukončení bez konce. Když beru sérii jako celek, zmocňuje se mě trochu zklamání. Místo 6 dílů mytologických, konspiračních a mimozemských epizod, jsme se dočkali jen poloviny. Konec jsem čekal pompéznější, takový, z kterého by zůstalo mrazení v zádech stejně dlouho, jako po shlédnutí předchozích 9 sérií.

plakát

Akta X - Setkání s příšerodlakem (2016) (epizoda) 

Měl jsem za to, že celá tato série bude věnována nalezení pravdy a celá bude taky navazovat na mytologické neboli konspirační díly všech minulých řad. Tento díl je pro mě, jako pro obrovského fandu seriálu trochu zbytečný, ale zachránila to vskutku humorná atmosféra :-)

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Je škoda, že film o tak významném člověku evropských dějin, jakým byl Alexander Veliký, je fádní, nudný a pramálo historický. Skoro 3 hodiny sledujeme Alexandra jako člověka na vzestupu i pádu a jeho vztahy s lidmi, kteří ovlivnili jeho život a činy, kterýma se navždy vepsal do dějin. Hodně mi vadily všudypřítomné homoušské náznaky, bez kterých snad ani film ze starověkého jihu nikdo neumí natočit. Škoda, herecký potenciál tu byl dobrý, obdiv Colinu Farrelovi za otřesné účesy, které musel nosit a které absolutně vizuálně znehodnotily postavu, kterou hrál.

plakát

Alpha Dog (2006) 

Z takového typu lidí je mi špatně... Nicméně pravděpodobně povedeně zachycený příběh. Ben Foster je tady vynikající.

plakát

Americké psycho (2000) 

Jsou i lepší filmy o psychotických zabijácích, ale musím ty 3* dát za to, jak výborně se Christian Bale zhostil svojí role. A které vlastně ne, že?

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Na první příběh by se neměli dívat milovníci psů, píšu to, protože mezi ně patřím. Druhý příběh je slabší, děj nemá čím strhnout. Třetí příběh byl pro mě nejlepší, stejně jako pro jiné komentující. Takže na tom asi něco bude.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Tak jsem konečně četl knižní předlohu a musím poznamenat, že v mnoha ohledech se film knihy nedrží. Ať už je to camerlegnovo jméno nebo to, že ve filmu jeden preferiti přežije. Velká škoda, takže musím nakonec snížit hodnocení ze 4* na 3*. Tom Hanks ale jako vždy výborný.