Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Annie Leibovitz: Život objektivem (2006) 

Jako dokument nepříliš zajímavě natočené. I tak mi necelá hodina a půl utekla rychle díky samotným záběrům. Spoustu z nich většina lidí někdy v životě viděla, jen neví s kým si je spojovat, a to je škoda.

plakát

Buď, anebo (1954) 

Ty blážo! Běda můžum, kterým žena vládne... a nebo ne? [LFŠ 2012]

plakát

Cashback (2006) 

Taková podivná depresivní a přitom milá romantická komedie, kterou si po delší době zapamatujete pravděpodobně jen kvůli části, na níž láká plakát.

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Na to, jaká klasika Chinatown je podle umístění v nejrůznějších TOP, ztratila po více jak třiceti letech dech. Neupírám filmu vynikající herecké výkony, oscarový scénář a po troškách dávkované podbarvení skvělou hudbou... Věřím, že deset let od uvedení si fanoušci krimi filmů museli updatovat žebříčky. Chinatow mě k tomu nedonutí.

plakát

Divoši (2012) 

Stone nezklamal, přestože moje očekávání bylo vyšší. Bohužel ústřední trojici se mi nepovedlo přijít na chuť a díky tomu váhám, jeslti by "skoro-konec" neslušel filmu víc. Zbytek divochů ukazuje to lepší a hlavně Del Toro a jeho mucho funny angličtina stojí za to. Luxusní vizuál a hudba spolehlivě pohlídají čtyři hvězdy, ale na víc to není ani s unrated verzí..

plakát

Dokonalý trik (2006) 

But if you could fool them, even for a second...then you can make them wonder. And then you... Than you got to see something very special. You really don't know. It was...it was the look on their faces.

plakát

DonT Stop (2012) 

Před projekcí se diváci dozvěděli, že punk počátku 80. let v podstatě neuslyší. Tzn. točíme film o něčem, co považujeme za sračky. Don't Stop se tvářil jako další díl ze skládačky "Jak se nám žilo za totáče", výjimečný zacílením na počátky punkový kultury u nás. Ve výsledku je to stupidní pohádka o pár pankáčích, co založili kapelu a nějak se jim to nepovedlo. Scénáristická tupost krásně vygraduje v závěru při setkání, kdy hlavní " "herec" " (!) pronese, že se "na ty estrády nemohl dívat" a přitom i v těch estrádách byly kolikrát hodnotnější výstupy. Bohužel film nestojí za nic ani po audio-vizuální stránce, ze který je vidět snaha nacpat toho do filmu co nejvíc pro efekt bez většího smyslu. [LFŠ 2012]

plakát

Fontána (2006) 

Jak tady kdosi napsal. Fountain můžete buď zavrhnout nebo si ji zamilovat. Patřím do druhé skupiny s tím, že se bojím třetího shlednutí, aby mi zařazení vydrželo...

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Naprosto nefunkční pocta žánru, která kolikrát vyzní víc jako parodie (scény s dítětem ve vaně a předním opasku pistolníka vážně bolely), než jako gangsterka moderního střihu. Tragický dialogy, který věříte akorát přehrávajícímu Pennovi, a to jen do chvíle, než vás naštve, kolik prostoru jeho postava dostává a jako jediná si tak buduje charakter... Na stranu druhou film zabaví během akčních pasáží a spoustou vizuálních vychytávek. Dvouhodinová definice eye-candy filmu.

plakát

Generál Nil (2009) 

Důstojné vypořádání se s jednou z nejvýznamnějších postav Polska minulého století. Film je na skutečnoudálostní počin tak akorát (ne)strhující a pocity bezmoci, křivdy a posléze vzteku si během jeho druhé poloviny bezpečně prožijete. Od absolutního hodnocení filmu schází to něco navíc.