Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Poslední recenze (74)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Film se mi líbil, je to někde úplně jinde než většina těch sr*ček co se u nás v poslední (dlouhé) době točí. Andrea Mohylová je perfektní, tomu říkám herecký výkon. Ovšem nemůžu si pomoct, výkony většiny ostatních mě moc neuchvátily - hlavně Matěj Hádek za mě hodně slabý. A obecně opět všichni herci většinou mluví příliš rychle, že jsem jim místy nerozuměla. Ale atmosféra filmu, hudba (škoda že perfektní hudby z trailerů ve vilmu též nezazněly), vizuál, příběh, logická návaznost děje - velmi, velmi dobré!! Konečně český film, který stojí za to!

plakát

Tajemství a smysl života (2023) 

Film je naprostá bomba. Vše je podáno srozumitelně, s logickou i věcnou návazností, ve filmu zazní tolik důležitých věcí, že jako celek je to prostě mistrovské dílo. Zdejší nízké hodnocení svědčí nejspíše o tom, kolik lidí nepochopilo, co tím chtěl Petr Vachler říci.... Kino bylo skoro plné a na konci při závěrečné scíně měli všichni zatajený dech - bylo takové ticho, že byste slyšeli upadnout špendlík....

plakát

Poslední závod (2022) 

Tento film je pro me rozporuplny. Mezi jeho klady rozhodne patri pekne lokace, pravdive podany pribeh Emericha Ratha, nezkreslene podani tehdejsich udalosti. ALE: Proboha, ta mluva!! Autori si dali praci s tim aby vizual vcetne dobovych prvku byl autenticky, jak jim mohlo uniknout, ze to naprosto degraduje fakt, ze postavy mluvi soudobou hovorovou cestinou? Vzdyt to je jako pest na oko!! Nejen intonace, vyslovnost, typicky dnesni "prizvuk" ale i nektere vyrazy - myslite, ze tehdejsi Hanc by opravdu pri odchodu z hospody pronesl "Jdete do hajzlu"? Navic soudoby herecky nesvar tak rychle mluvy, ze misty ani nelze rozumet co rikaji - zde napr. Vrbata, Hancova zena. J.Bardos ma navic jasne slysitelny slovensky prizvuk, coz u Krkonosske horalky pusobi opet velmi divne. Herecky me mnohe postavy tez moc nenadchly...kdo se mi vsak libil byli panove Javorsky, Plesl a Kaiser. Ti byli naprosto uveritelni. Krystofa Hadka mam moc rada, ale Honza z Bobuli mu sedl vic....a co ten Vrbata? Jeho postava se ve filmu mihne jen parkrat jako by nebyl dulezity a ke konci ten divny strih - pozor spoiler - zavod za psiho pocasi, pak strih na Vrbatu vykracujiciho si s lyzemi na rameni po zelene louce - pak zase zavod v psim pocasi a nahle najdou Vrbatu umrzleho.... a jeste musim zminit hudbu. Do filmu mi nesedla, znela az prilis moderne na danou tematiku filmu.  No, ocenuji snahu tvurcu, samozrejme na soucasne ceske pomery je to velmi nadstandardni pocin, po vsech tech priblblych novodobych radobykomediich je to mila zmena, je dobre ze tento pribeh zfilmovali a ukazali nedocenenou postavu hrdinskeho E.Ratha, ale porad ma tento film k dokonalosti daleko.... P.S. Pro porovnani jsem si pripomnela i film Synove hor. Je mnohem lepsi. Hlavne pribeh je srozumitelnejsi, ucelenejsi, barvitejsi, pratelstvi Hance s Vrbatou moc pekne vykresleno a hlavne - postavy usmevave, srdecne, hluboce lidske - to ted zpetne vidim, jak v "Poslednim zavodu" chybelo. Tam byli vetsinou vsichni zamraceni, casto nastvani, jak tu nekdo napsal - jakoby "mechanicti", oproti tak uzasne lidstvim prodchnutym postavam v Synech hor.

Poslední hodnocení (536)

Bod obnovy (2023)

25.01.2024

Tajemství a smysl života (2023)

10.12.2023

Poslední závod (2022)

27.12.2022

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál)

07.03.2021

DonT Stop (2012)

07.03.2021

Vražda na objednávku (1954)

31.05.2017

Rapl (2016) (seriál)

15.11.2016

Hra (2014) (seriál)

16.06.2016

Příběh lesa (2015)

17.04.2016

Reklama