Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Vstupenka do ráje (2022) 

Tak v prvé řadě se nejedná o komedii, ale romantický film.. Hvězdné obsazení bohužel nevyrovná zcela fádní a tak nějak předvídatelný děj s klasickou zápletkou, tentokrát jen ušitou na prostředníka v podobě dcery tohoto páru. Vtipných scén takřka nula, romantická nuda bez kapky originality. Za sebe nedoporučuji nikomu, kdo hledá komedii..

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

Podle mého názoru jedna z nejlepších filmových sérií vůbec. Perfektní herecké výkony a řada bizarních, ale zato o to reálněji vyznívajících scén. Nevšední pojatí událostí z mnoha pohledů přímých i nepřímých zúčastněných přineslo možná jedinou pihu na kráse v podobě akčního a poutavého začátku do poloviny série a bohužel trošku upadajícího děje v její 2/2, v čele jiné herečky v hlavní roli. Každopádně série stojí za zhlédnutí a originální koncept, stejně jako i herecké výkony, chválím!

plakát

Vánoce pod jednou střechou (2017) (TV film) 

Velmi jednoduše a stručně: Typické klišé romantického filmu s vánočním prostředím, nereálné situace, od samého počátku předvídatelný sled událostí.. Nuda pro muže i ženy, zajímavé možná pro osamělé snílky.

plakát

Rodiče na tahu (2019) odpad!

Tato ehm "komedie" je buď Intelektuálně na výši, přesahující mé schopnosti, nebo naopak tak hloupá, že to uvažující člověk nemůže pochopit. Děj je zcela roztržený, nesouvislý, nesmyslný.. Ke zcela hloupé myšlence základního děje bez přidané hodnoty, který by se za normálních okolností odehrál tak v jedné minutě, přidali vložené prvky nesmyslných a zcela nesourodých událostí, které nemají ani hlavu, ani patu a navzdory očividné snaze o vtip jsou ploché, hloupé a nesmyslné.. Rozhodně nedoporučuji ztrácet s tímto odpadem čas.

plakát

To (2017) 

Pro mě divně uchopitelný děj s podivným vysvětlením, celkově na mě tento film působí jako divná patlanina s pointou vymyšlenou až na poslední chvíli.. Mám rád horory, toto ale není ani napínavé, ani zajímavé, ani lekavé, prostě divně pojatá, nelogická pohádka na dobrou noc když v televizi není nic zajímavějšího. Za mě velké zklamání, dokonce ani efekty na rok 2017 nejsou kdoví jak věrohodné..

plakát

Kobra 11 - Zmrtvýchvstání (2013) (epizoda) 

Co napsat, abych neopakoval zde napsané.. Také mě, kdoví vlastně proč, postava Andrého Fuxe v mládí velmi ovlivňovala a byl pro mě v mém pubertálním dětství jakýmsi vzorem. Coby parťák Semira byl za mě tím nejlepším, možná i díky tomu měla Kobra 11 v '90 letech jistou úroveň a šlo snad o můj nejoblíbenější seriál. Ačkoli musím vzdát hold režisérům, že se seriál drží dodnes již tolik let a to navíc s mnohem vyšší kvalitou scén i kamery, bohužel dnes seriál sleduji spíše jen příležitostně, když v TV nic není a já se, unavený z práce, vrátím domů a chci si na chvíli sednout. Ony ehm "komické scénky" totiž celý dojem z novějších dílů hodně shazují. Jakmile jsem se dozvěděl (ano, uznávám, velmi opožděně) o návratu Andrého, našel jsem si tento díl a musel jsem ho hned vidět. Naneštěstí jsem to asi dělat neměl.. Za mě jednoznačné + za až překvapivě profesionálně natočené záběry, i za to, že měl tento dvoudíl hloubku, dokázal zaujmout a to při vší vážnosti bez nechtěných scének. Děj, mimo dále popsané, shazovala jen jistá překombinovanost, kdy nevím, jestli se soustředit na Andrého, Semira a jeho manželskou krizi, nebo na padouchy s nastraženými bombami.. No a samotný návrat Andrého? Vlastně na úvod absolutně nechápu, proč se vracel, když zase hned zemřel?? To nemohli namísto Andrého vytáhnout nějakého Semirova starého přítele? Když André v Kobře nezůstává, tento krok nechápu a velmi kritizuji. Producenti totiž naprosto zašlapali a zadupali do země pro mě jeden z nejlepších a emotivně nejsilnějších dílů "Osamělé vítězství", kde byl André zabit. Vysvětlení "rybář mě chytil do sítě a odvezl do nemocnice" je asi stejně tak nesmyslné, jako představa, že se to stane uprostřed oceánu, kde kolem nebyla jediná loď (pamatuji si to dobře) a skrz naskrz propíchnutý člověk padá desítky metrů hluboko pod hladinu.. André se mi v tomto dvoudílu vůbec nelíbil, byl vlastně v roli padoucha, který ztratil (alespoň vůči Semirovi a dalším) všechny své bojové schopnosti, důstojnost a především zdravý rozum. Neustále osciluje mezi přátelstvím, rodinou a rolí padoucha, aby nakonec umřel podruhé (opravdu už naposledy...?) poměrně trapně nahraným pádem ze skály. Pokud tento komentář čte opravdový fanoušek Kobry 11 za dob Andrého a díl ještě neviděl, doporučuji se na něj ani NEDÍVAT! A já se ho budu snažit vytěsnit z mysli, abych si pořád pamatoval onu uvěřitelnou a důstojnou smrt Andrého..