Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (250)

plakát

Malíř jejího těla (2023) 

Krásný a jemný film, i když trochu pomalý. Nicméně, co záběr, to obraz. Kdo je milovníkem francouzského filmu, ten si přijde na své.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Skvělé a důstojné rozloučení. Až mi ukápla slza. Děkuji za to, kriticky se k tomu vyjádřit neumím, protože je to má srdcovka. V poslední epizodě mi vůbec nevadilo, že se jedná o seniory, naopak to byl o to silnější zážitek. Co dokázal zahrát Ford v 80. letech a Williams zkomponovat v 90. letech se mi tají dech. Skvělé mezinárodní obsazení a velmi dobře vystavěný scénář! Je mi líto, že už to netočil sám Steven, ale i tak to považuji za mimořádný film.

plakát

Stopy Járy Cimrmana (2023) (seriál) 

Skvostné dílo, které se jistě stane klasikou televizní tvorby. Pochopitelně by tam nemusela být ta všechna místa okolo, ale jako typ na výlet mi to nevadí. Za mě 90%.

plakát

Stopy Járy Cimrmana - Cimrmanova Praha (2023) (epizoda) 

Ten závěr byl opravdu silný, až mě ukápla slza. Stará garda ve velkém finále spolu s Vojtou Kotkem - to je opravdu klenotní záležitost. A navíc v každé scéně minimálně jedna velice vtipná hláška.

plakát

Causa Králík (1979) 

Vedle Učitele tance je to můj nejoblíbenější film od Jireše. Hořké, pravdivé, herecky a režijně absolutně přesné a hudba skvostná!!

plakát

Neúplné zatmění (1982) 

Pro mne jeden z nejlepších filmů Jaromila Jireše. Skutečné filmové dílo evropského formátu!

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Netradičně uchopený Zweig, úplně jiný než ho známe - méně psychologický, více bláznivý, hravý dobrodružný, ale přesto v něčem stále pravý Zweig. Kdoví, co by tomu řekl? Nikdy bych neuvěřila, že se dá jeho látka tak adaptovat.

plakát

Stopy Járy Cimrmana - Rozhledny a sochy (2023) (epizoda) 

Skvělá sestava. Nejvíc mě asi bavil Reidinger, to je fakt poděs. A Čepelka měl krásnou řeč. Je hezké, že jsou v té minisérii takové hrané prvky, žánrově velmi podobné seminářům i samotným hrám.

plakát

Stopy Járy Cimrmana - Cimrmanovo Pojizeří (2023) (epizoda) 

Úžasné! Vůbec bych neřekla, že v žánru cestopisném, na pomezí dokumentu, se dá nadělat tolik legrace. Těší mě, že se to vymyká klasickým publicistickým cestopisům ČT a má to už i nějakou filmovou řeč, dialogy a situace. Jen mi přijde zbytečné mluvit o dalších místech, které jsou okolo, protože to dost ruší cimrmanovské vyprávění. Ale jinak pecka! Těším se na všechny díly.