Reklama

Reklama

Malíř jejího těla

  • Francie Bonnard, Pierre et Marthe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se francouzský malíř Pierre Bonnard setkal s Marthou de Méligny, netušil, že se tato samozvaná aristokratka stane inspirací a smyslem jeho života a díla. Od prvního momentu byla více než jen múzou, která tvořila středobod více než třetiny jeho děl. V roce 1912 se Pierre a Martha usadili v domě v Normandii, kde byl jejich sousedem slavný impresionistický malíř Claude Monet. Okolní půvabná krajina a její atmosféra Bonnarda inspirovaly k namalování jeho nejlepších obrazů včetně mnoha aktů s Marthou. Jeho vrcholná plátna mu vynesla označení „malíř štěstí“, „mistr intimismu“ či „poslední z impresionistů“. Společně Pierre a Martha dosáhli svého uměleckého naplnění díky pestré lásce odlišné od standardů své doby, lásce protkané velkým tajemstvím. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Film Bonnard, Pierre et Marthe ve mně zanechal velmi podobný dojem jako Le Temps d'aimer, také z kategorie Cannes Première 2023: kvalitně natočený, sympatický, vizuálně krásný, přesvědčivě zahraný film, ale přesto zapomenutelný a průměrný. [Festival de Cannes 2023] ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

Krásný a jemný film, i když trochu pomalý. Nicméně, co záběr, to obraz. Kdo je milovníkem francouzského filmu, ten si přijde na své. ()

Reklama

JRSB 

všechny recenze uživatele

Film byl zajímavý a v některých chvílích překvapující. O malíři a jeho múze jsem předtím nikdy neslyšela. Pro mě nejpodstatnější zjištění bylo, že se jeho múza jmenovala Maria Boursin. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama