Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (43)

plakát

Kaskadér (2024) 

Kýčovité a nevtipné. Věřím, že se to bude spoustě lidí líbit, ale tohle opravdu není můj šálek čaje. Film mě nebavil, přišlo mi to celé takové hloupé. Mnohdy nadsázka funguje, ale tady opravdu ne. Dvě hvězdy, za řemeslně dobrou práci a za herecký výkon Emily Blunt. Dvě hodiny mého života, které mi už nikdo nevrátí. Zklamání...

plakát

Bastard (2023) 

Musím vyzdvihnout výkon Simona Bennebjerga, který byl v roli hlavního záporáka prostě fantastický! Mads Mikkelsen podal svůj obvykle skvělý výkon ... Poctivé, dánské, bramborářské drama!

plakát

Jeden život (2023) 

Antony Hopkins byl fantastický, ale musím vyzdvihnout i celé obsazení dějové linky z roku 1939. Film má velmi dobré tempo a oceňuji i na dnešní dobu krátkou stopáž. Pro mě osobně šlo o velmi silný a emocionální snímek, protože mnichovskou zradu, vnímám jako naši největší národní tragédii a vidět ztvárnění stavu mojí milované vlasti v této době bylo opravdu srdcervoucí, celou atmosféru navíc utužovali čeští herci a komparz, který i v originálním znění hovoří česky.  Příběh obyčejného člověka, hrdiny...

plakát

Ran (1985) 

Umělecké dílo Pana režiséra Kurosawy. Jsem vděčný za příležitost, vidět tohle v kině. Prostě zážitek.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Recenzi píšu s odstupem, protože film ve mě zanechal rozporuplné pocity. Řemeslně to byla podívaná a ty herecké výkony byly bomba. Ale je tu jedno velké ALE. Nedokázalo mě to vtáhnout do děje, protože je to prostě šíleně dlouhé a navíc úplně zbytečně. Sestříhat a zkrátit na dvě hodiny... Pak bych bezváhání hodnotil 5*, ale takhle jsem hodně dlouho váhal mezi 3* a 4*.  Šel bych znovu ? Jednoznačně! Di Caprio, De Niro a těch posledních 30 minut stojí za trochu monotóní první dvě hodiny.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Tohle není dobrý český film. Tohle je dobrý film. Příjemně překvapila Andrea Mohylová. Neužil byl výborný, jako obvykle. Rozhodoval jsem se mezi 3* a 4*. Ale zvuk a hudba to pro mě posunula o ten krok dál. Běžte do kina, není to vůbec blbý.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Moc nerozumím hodnocení tohoto filmu. Myslím, že hodnocení vypovídá spíše o "Nolan efektu" než o skutečné kvalitě filmu. Oppenheimer má tři dějové linky, z čehož první, je obšlehnutá Miss sloane v černobílé, druhá je zvláštní příběh mladých komunistů a třetí je samotný vývoj atomové bomby. Zbytečně překombinované a zbytečně dlouhé.

plakát

K.G.F: Chapter 2 (2022) 

Tohle je můj šálek čaje. Ty vizuály, ty outfity, ta hudba... Je to úplně něco jiného. Když tento film nebudete brát vážně, tak jako odměnu dostanete téměř tři hodiny brutální zábavy.