Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Zdrojový kód

Zdrojový kód (2011)

Tohle je můj nejoblíbenější film vůbec. Není to Zachraňte vojína Ryana. Nerežíruje to Steven Spielberg a ani to nemá soundtrack od Hanse Zimmera. Tenhle film nic z toho nemá ale víte co má? Má dokonalý scénář výbornou výpravu a jako vždy skvělého Jakea Gyllenhaala. Má také něco co hodně filmů postrádá, režiséra co má soudnost, který neudělá dvouhodinový film jen tak "protože můžu" a proto všechno má jakousi rychlost, prostě to jde pořád dopředu, né takovým tempem abyste ztratili přehled ale takovým aby vás to bavilo. Tenhle film má skvěle zvládnutý ten "WOW" efekt, kdy po skončení filmu si řeknete "to bylo ale skvělý". Formou mi to trochu připomělo Správce osudu, ale je tohle zvládnouto o malý kousíček lépe. Za mě špička. 5* a 97%.

Hologram pro krále

Hologram pro krále (2016)

Výborný film, Tom Hanks v hlavní roli je zaručeným receptem na dobrý film. Ale i herci ve vedlejších rolích se nemuseli za nic stydět. Alexander Black v roli vtipného taxikáře byl dokonalý a dokázal velmi dobře odlehčit situaci, Sarita Choudhury jako doktorka která zajištovala tu romantickou složku filmu hrála také velmi dobře. Film dokonale vystihuje "jak se to dělá na blízkém východě" pro nás naprosto absurdní řešení a plýtvání penězi. Tento film bych označil jako takovou "light" romaci s kapkou humoru, který musím podotknout byl velmi vkusný a rozhodně to není žádná stupidita typu babovřesky. Možná bych to srovnal s pasažéry kteří byli takovou typickou romancí z Sci-Fi prostředí, ale pro mě je Hologram pro krále o dva "levely" výš. Prostě to funguje, neptejte se mě jak ale funguje. Pokud bych měl film zhodnotit z toho "řemeslného" hlediska tak za mě 5* protože scéář byl velmi dobrý a u tohoto snímku musím pochválit i střih protože film nebyl nijak "roztahaný" nezačal jsem se nudit, udržel si mou pozornost a to se už moc filmům nedaří. 5* 87%

Správci osudu

Správci osudu (2011)

Tento film nemá nijak revoluční kameru nebo režiji. Ale to co tento film rozhodně má tak je scénář, nebo snad předloha? Naprosto "mind blowing" příběh. Skvělá zápletka a zmiňoval jsem už Matta Damona a Emily Blunt už jen toto je recept na skvělý film, přidejte k tomu výborné herce obsazené na vedlejších rolích a máte vynikající film který sice nemá oscara protože je málo "art" ale pro mě je nezapomenutelný. Už jen proslov Matta Damona o botách mi ten film prodal a prodal mi ho se vším všudy. Rozhodně jedna z nejlepších adaptací knihy na filmové plátno, knihy Philipa K. Dicka jsou k tomu nejspíš jako stvořené. Za mně 90% a 5*.

Patrola

Patrola (2012)

Patrola je film který má vše. Skvělý humor, akce i napětí. Tohle je učebnicový příklad že film nepotřebuje sta milionové rozpočty ale hlavně skvělé herce Jake Gyllenhaal a Michael Peňa se skvěle doplňují. Zajímavé je konečně vidět film který je z části točen kamerou v ruce nebo POV "helmovou kamerou" ty záběry se skvěle doplňují s klasickou filmařskou kamerou a dodávají filmu na jakési uvěřitelnosti. I když je film americký a nejspíš by se neobešel bez hrdinství tak to nepůsobí nijak komicky jako u některých jiných amerických filmů, spíše naopak. Dovolím si tvrdit že je to jeden z nejlepších filmů který jsem kdy viděl, a proto 95% nebo 5*. Must see!

RocknRolla

RocknRolla (2008)

Co na to říct? Buď to miluješ nebo nesnášíš a já to miluju, stejně jako většinu filmů Guye Ritchieho ale tenhe alespoň pro mě vyčnívá. Gerard Butler ano ten Butler co v Londýně pobíhá s Kalašnikovem, zabíjí vše co se dá a u toho zachraňuje prezidenta USA, kdo by řekl že je to takhle skvělý herec. Ale popojedem. Tady prostě všechno do sebe zapadá jako ve zbrusu nových hodinkách Omega. A je tu i česká stopa Kája Rodenů který hraje ruského mafijána a hraje ho skvěle. A ta věta "Now im gonna be a real rock'nrolla" tu snad nikdy nezapomenu. A pro toho kdo to náhodou neviděl tak vám tady nebudu slibovat že se vám to bude líbit protože je možné že ne, tenhle fim není pro každého ale pro mě to je ten jeden dokonalý šálek černého čaje. Za mě 95% 5* nic míň.

Elitní jednotka

Elitní jednotka (2007)

Moc lidí tento film nezná což je obrovská škoda protože je důkazem že nejlepší filmy nemají Toma Cruise v hlavní roli a nejsou produkovány v hollywoodu. Propracovaný scénář, skvělí herci, akční scény jedním slovem dokonalé. Většinou píšu delší komentáře ale u tohoto mi prostě dochází slova. Kdo to neviděl tak povinně. 95% 5*