Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (28)

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Na rozdíl od názorů zde, mi vůbec nevadilo, že tam hráli "málo atraktivní lidé". Naopak to dodalo zdání opravdovosti. Krasavy a krasavci v hlavních rolích mi připadají spíš absurdní. Noční krajina pro mě byla velmi napínavá a o nudě bych nemluvila. Čekala jsem, že za"napřirozenem " se vyklube pragmatické vysvětlení. A ano Jodie Foster je stará, možná pro někoho neatraktivní a za zenitem, ale přesto dobrá herečka.

plakát

Na křídlech ctižádosti (2022) (seriál) 

Velmi povedená turecká série. Birce Akalay exceluje a Ibrahim Celikol podal také tradičně  skvělý herecký výkon. Zápletka, kdy pomalu vyplouvá na povrch charakter mladé fanynky je skvěle zpracovaná, bez zbytečných průtahů a vaty se děj odvíjí ke konečnému rozuzlení.

plakát

Láska klepe na dveře - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

Jeden z nejpodařenějších rom-com tureckých seriálů. V průběhu sice začal stonat na přílišné natahování a výměny scénáristů, ale  do druhé série se rátila původní scénáristka Ayse Kutlu(Erkenci Kus), která ho dovedla k důstojnému konci. Také dobré obsazení s Hande Ercel a Keremem Bursinem udělalo svou práci. Kdo hledá romantiku, legraci, ale i skvělou chemii mezi všemi herci, bude se bavit.

plakát

Příchuť lásky (2017) (seriál) 

Myslela jsem, že se na plytké telenovely nikdy nebudu koukat. Omyl Tento seriál jsem si vyhledala po zhlédutí Erkenci kus. Nebyl sice tak dobrý, ale celkem do poloviny velmi dobrý. Pak, jak už to v těchto předlouhých telenovelách bývá, byla to trochu nastavovaná kaše. Jinak Can Yaman je kusanec a překvapivě i dobrý herec. Ozge Gurel podala taky dobrý výkon.

plakát

Doğduğun Ev Kaderindir (2019) (seriál) 

Seriál mě celkem dostal. Původně jsem na něj koukala hlavně kvůli Demet Ozdemir, po druhém dílu jsem si říkala, že s tím seknu, protože tak absurdní situace, které se udály právě ve druhém dílu, mi přišly hodně neuvěřitelné a celkově mě všechny postavy rozčilovaly. Hloupá matka žijící s alkoholickou troskou, která přichází o střechu nad hlavou, hází darované peníze do kamen a věší se na krk své dceři, dcera která se bezmyšlenkovitě obětuje, ženich který se z počátečního "Kmotra dobra" mění v machistického vzteklouna....... Dala jsem tomu šanci a koukla na 3. díl a ten rozhodl. Seriál se zatím zdá jako dobřé drama s dobře vybranými hlavními hrdiny. Možná ještě hodnocení změním po dokoukání, ale zatím 4 hvězdy.

plakát

Zasněná láska (2018) (seriál) 

Seriál mě celkem okouzlil, povedlo se spousta věcí, které ze seriálu dělá úspěšnou věc. Za prvé obsazení rolí romantických hlavních hrdinů( oba herci odvádějí skvělou práci a zdá se, že mají vliv na utváření scénáře).Za drohé : propojení romantiky s komedií. Postupem času se sice seriál stává trochu příliš poplatný tureckým tradicím a trochu mu to ubírá na uvěřitelnosti a začal mě i nudit. Neustálé eskapády, jak hlavní hrdiny sblížit a zase díky "nepřízni okolností" (rodinných tradic, záporných , nepřejících postav) od sebe odloučit začíná být trochu klišé. Závěr mě zklamal, režie se neodvážila překročit "hranice" a předvedla nám dílo "pro celou rodinu". Potenciál se zdál být větší, než se ukázalo. Celkově ale velmi chytlavé a díky hlavním protagonistům úspěšné.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

"Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím" a pravděpodobně stejně tak nízkou inteligencí, když si musí hledat, co znamená "submisivní". Jamie Dornan se zhostil role se ctí, bohužel stupidní předloha, stejně jako scénář ho nikam moc daleko nepustily. Slátanina rádoby masochisticky ujíždějícího porna na mě zapůsobila spíš hloupě. Nevím vlastně co jsem čekala,neb jsem knihu nečetla, asi nějaký odvaz a erotickou jízdu, prošpikovanou odvážnými scénami, ale to se nekonalo. Z filmu jsem odcházela s pocitem děcka, které lákali na lízátko a dostalo mrkvovou zmrzlinu. Dakota je zajímavá a myslím, že svou kariéru tímhle filmem moc nepodpořila.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Knižní předlohu mám ráda a film taky nezklamal. Milý švédský Forest Gump šmrnclý Járou Cimrmanem mi polechtal bránici.Mám ráda švédský styl kinematografie, tak nějak příjemně kontrastuje s Hollywoodským, plným dokonalých představitelů.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Hodně mě baví. Je to fakt zábavné, rejpající se v těch nepříjemných vřídcích společnosti v dnešní překorektní náladě nemá chybu. Je tu sranda i občas zamrazí. Myslím, že se to pánům povedlo( a klobouk dolu za odvahu požít třeba slovo cikán , herci taky odvádí dobrou práci. Za mě Dycky Most Luďane.

plakát

Zkáza Dejvického divadla (2019) (seriál) 

Poslední dobou sleduji . Má lepší i horší díly, humor slušný a herecké koncerty Trojana , Neužila mě neomrzí, Melíšková taky dobrá.Asi nejvíc mě bavila epizoda Aids