Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (12)

plakát

Room (2015) 

Surové intenzivní, výborně zpracované drama o tom, jak odlišně vnímá zapojení do "nového světa" dítě, které neví, že takový svět ani existuje a na druhé straně dospělý člověk, který ho už zažil, i když relativně krátce. Vynikající herecké výkony, kde hlavní hvězdou pro mě byl malý Jacob Tremblay. Ten klučina mě vážně dostal.

plakát

Red Dog - psí legenda (2011) 

Super rodinný film. Trhlý australský humor mě vážně bavil. Poslední dobou jsem spíše viděl depresivnější filmy, takže potěšilo, že jsem se celkem dost nasmál, ale to platilo asi tak 3/4 filmu. Pak film přeladil notu, kdy pro změnu zatlačil na druhou stránku lidských citů. Ale i tato smutná část fungovala skvěle. Takže nemám moc co vytknout. I obsazení bylo sympatické a různé podivínské postavy (v proklatě krátkých, upnutých šortkách a třeba i s pletacími jehlicemi) fakt pobavily.

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Jako co, že jsem to právě viděl? Asi pořádně ani nevím, ale co vím jistě je, že mě to přikovalo k obrazovce a dlouho mi to potrvá, než se z toho vzpamatuji a vše poberu. Určitě mě čeká v brzké době druhé shlédnutí O čem to je a co jsem si z toho vzal, tu psát nebudu, jelikož by to bylo na dlouho a ani si nejsem úplně jistý, jestli jsem pochopil všechno. Filmu dominuje chladná atmosféra s výbornými hereckými výkony. Farrella v takovýchto rolích opravdu můžu, Kidman nezklamala a kdo překvapil byl pro mě neznámý Keoghan. Jeho ďábelsky úlisný, narušený záporák byl prostě top, z těch jeho výrazů mu to člověk fakt věří. Lanthimos je prostě dost jiný pan režisér a jeho filmy jsou taky jiný a ne pro každého, u mě však celkem boduje. Dávám tomu čtyři hvězdy, ikdyž Humr se mi líbil víc, a tomu jsem dal čtyři též, ale níž prostě nepůjdu.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Kult hákového kříže je pro mě prostě kult. Už jenom kvůli tomu, čím se zabývá, stojí za to a navíc Edward Norton prostě umí, jeho top výkon film povyšuje na vyšší level.

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

Vynikající nestárnoucí satira na českou společnost. Miloš Forman prostě uměl. Od toho vycházejme.

plakát

Space Jam (1996) 

Jako malýmu se mi to celkem líbilo, a to asi hlavně kvůli ztřeštěným animákům. Ale teď už nic moc, ikdyž uplně neuškodí. Jordan fakt není herec, ale Bugs a spol. občas pobaví.

plakát

Troja (2004) 

Jak tu většina lidí zmiňuje, tak pozitiva tu jsou hlavně Pitt a Bana, kteří hrají obstojně a jejich vzájemný souboj, který je na vysoký úrovni. Ale jinak film nepřekračuje průměr. Mohlo to tomu tak možná být s lepší režií. Za mě 3, možná (max) 3,5 hvězdy.

plakát

Mike i Dave sháněj holku (2016) 

Občas vtipné, ulítlé, někdy zas až moc tlačení na pilu. Několikrát jsem se zasmál (scéna s masáží vede), někdy jsem si zas říkal, na jakou blbost to koukám. Ve výsledku to tak špatné nebylo. Plusem je vcelku sympatická dívčí dvojice, především Anna Kendrick, tu prostě nejde nemít rád. Podle mě by si zasloužila lepší role než většinou hraje. I Efron zde působil docela sympaticky, bohužel to samé nemůžu říct o Adamovi DeVine, u kterého mi to právě přišlo takové tlačení na pilu a často to bylo až otravné. Pro mě takové slabší tři hvězdy.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Drama, které má skoro vše. Skvěle propracované postavy, které jsou navíc výborně zahrané, především trojice McDormand, Harrelson, Rockwell, hlavně posledně jmenovaný tu pro mě vládne, ale těžko mezi nimi vybírat. I vedlejší postavy jsou zajímavé: syn hlavní hrdinky, trpaslík (vím, že bych měl napsat liliput nebo něco vhodnějšího, ale ve filmu ho snad ani jinak než trpaslík nenazvou). Dále příběh, který se kolikrát neubírá, tak jak by jste čekali. Ani vlastně hlavní hrdinka se tu nechová, jak by člověk asi očekával a v některých chvílích není úplně za kladnou postavu. Co mě strašně bavilo, byl ten nekorektní černý humor. Dobře mířené ostré hlášky jsou tu na každém rohu a sprostými slovy se tu taky opravdu nešetří. Pro mě osobně jediná výtka je konec filmu. Beru, že takhle ukončené je to také zajimavé a je na nás, abychom si představili, co se tak může stát, ale já prosté čekal nějaké opravdu dramatické temné vyvrcholení. I tak je to pro mě za 5 hvězd.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Takovýto, když člověk vidí film jako mladý cucák ještě asi někde na základce a vlastně pořádně film nepochopí. Pak si to pustí asi po 10 letech (nevím, proč mi to trvalo tak dlouho) a konečně vidí, o čem že to je, co se ve filmu doopravdy řeší a úplně mu to vyrazí dech. Tak nějak takhle to bylo u mě. Opravdu super scénář, zpracován výbornou režisérskou prací Finchera, navíc se skvělými hereckými výkony, kamerou a soundtrackem. Skvělý konec se skvělou písní. Where is my mind od Pixies se mi nikdy neomrzi.