Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (13)

plakát

Ouija (2014) 

Horor ve vás má vyvolat pocity strachu, znepokojení či znechucení. U tohoto hororu jsem však pociťoval pocity ospalosti a nudy. A ač jsem se vehementně snažil na tomto snímku najít nějaká pozitiva, žádná jsem nenašel. Horory s podobnou tematikou mám opravdu rád, ovšem tento film se hrubě nepovedl. Proto si nemůžu dovolit tento výtvor ohodnotit lépe, než 1*

plakát

Četa (1986) 

Nejsem žádný fanoušek válečných filmů, ale po zhlédnutí tohoto snímku jsem se dobrou půlhodinu nezmohl na nic jiného, než jen s pocitem úzkosti tupě zírat do zdi.Perfektní režie, brilantní herecké výkony všech zúčastněných herců, úžasná práce kamery, famózní výprava a dokonalá hudba...nelze hodnotit jinak, než 5 *!

plakát

Last and First Men (2020) 

Podmanivý hlas Tildy Swinton, úchvatný vizuál a dechberoucí hudba. Tyhle aspekty dělají z tohoto počinu nádherné a meditativní umělecké dílo, které nelze hodnotit jinak, než plným počtem.

plakát

Neviňátka (1961) 

Průkopnický hororový snímek s fantastickou kamerou, který i přes svůj pokročilý věk stále děsí a nahání husí kůži.

plakát

Hausu (1977) 

Naprosto šílený, psychedelický bizár, pocházející ze země vycházejícího slunce. Po vizuální stránce se jedná o naprosto okouzlující zážitek. Místy mi některé momenty připomínaly scény od Švankmajera, či Lynche.Dále musím vyzdvihnout, hudební stránku, která je opravdu velice podařená. Co se týče příběhu, tak ten místy tápe, to však nepopírá skutečnost, že tento snímek je naprostý originál a podobných filmů je jak šafránu. Snímek hodnotím silnými 4*

plakát

Dreams That Money Can Buy (1947) 

,,Co je láska, ne-li nejintimnější princip přirozenosti v akci?" Totální nadčasovost. Tento film neskutečně předběhl svou dobu. Originální námět, podmanivá hudba a silný konec. Zkrátka krásný surrealistický zážitek. 5*

plakát

Odpolední osidla (1943) 

Surrealistická, avantgardní a experimentální prvotina Mayi Deren, s tajemnou atmosférou. Uchvacující a znepokující, místy až děsivý snímek. Pro běžného diváka možná utrpení, pro hledače symboliky a vyznavače surrealismu naprostý skvost.

plakát

Svatá hora (1973) 

Surrealistické, filozofické, experimentální, zvrácené, poetické, těžko stravitelné...tak bych ve zkratce popsal mou první zkušenost s Alejandrem Jodorowskym.

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Jakožto fanoušek téhle série, jsem už dlouho vyhlížel ono kýžené pokračování. Bohužel mě však zklamalo na plné čáře. Z autentické nahrávky na konci mi sice skutečně projel mráz po zádech, ale v samotném filmu bylo děsivých scén, jak šafránu a častěji se vyskytovaly scény, které mě vyloženě nudily. Trhá mi to srdce, ale zkrátka nemůžu dát více, než 2*.

plakát

Thunder Force (2021) odpad!

Dlouho mě žádný film tak nenaštval. Hloupý, nudný a tupý snímek s absencí jakéhokoliv humoru. Vydržet těch 105 minut byla pro mě opravdová zkouška odolnosti. Tohle "dílo" je prostě neskutečný paskvil a ztráta času.