Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (60)

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Skvělej střih! 80% - ,,What you like doing on sunday?”

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

Scéna s písní Hard Times is a diffrent type of vibe! Bavilo! :))

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Můj první film od Lynche. Krásně abstraktní, čistý a vyfabulovaný. Hrozně často tenhle snímek myslím... Ta atmosféra! 80%

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Peak seriálové tvorby Netflixu... Tolik témat, kterých se dotýká. Moc dobře napsané.

plakát

Láska je Láska (2004) (seriál) 

Miluju! Talking, laughing, loving, breathing Fighting, fucking, crying, drinking Riding, winning, losing, cheating Kissing, thinking, dreaming....

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Osobně nejsem příliš fanouškem filmů, jako je právě zmiňovaný Terminátor, Predátor, atd. Proto se mi líbilo, že si z nich Akumulátor tak trochu utahuje. Mám ráda, když se ve filmech kombinují různé výtvarné techniky – jako třeba v Sedmikráskách. V Akumulátoru bylo krásně výtvarně pojato např. návštěva u zubaře, těžké dýchání při běhu,… Cítila jsme tak více fyzické pocity postavy, než kdyby to tam bylo prostě jen jednoduše natočeno. Film je neuvěřitelně čistě střižený. Můj oblíbený Svěrák.

plakát

Trainspotting (1996) 

Danny Boyle je frajer - natočit film o drogách tak krásně a odpudivě zároveň je absolutní umění. Síla filmu je v tom, že není natočený tak prvoplánově jako většina filmů s drogovou tématikou. Ve filmu je několik geniálních scén, třeba s písní "perfect day," ale konec byl dost slabej, dopad nebyl tak silný, jak by být mohl. Kamera je perfektní, stejně jako hudba a střih. Velké herecké umění v plné síle. Charaktery spolu fungují, působí přirozeně a uvěřitelně. Je třeba říct, že jen opravdu málo filmů dokáže sirově zhodnotit společnost, ale přehnaně nemoralizovat. Nejlepší film o drogách a úžasná revolta proti běžnému způsobu života. Choose life.

plakát

Dvě auta, jedna noc (2003) 

Oi, ugly girl! Hi dickhead boy! Jednoduché, hezké, idilické a dobře napsané!

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Srdcová záležitost! Krásně odvyprávěný a vedlejší storyline s Charlieho tetou dobře graduje dějství! V pocitech Charlieho se dost vidím... Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec! Rozhodně hodlám přečíst i knihu.