Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem Faye. I když postavy mi nepřijdou nesympatické s výjimkou Jenny a v druhé řade Heleny, která se potom změní. Ale seriál má jiné chyby: sice pojednává o queer komunitě, ale to neznamená, že všichni koho hlavní hrdinky potkají je lesba nebo bisexuál, heterosexuální chlapy jsem ve dvou řadách a pár dílech z třetí řady viděl jen dva, další byly buď transsexuálové nebo lesby(!), což jaksi neodráží skutečný stav věcí. Z pohledu chlapa je na co se dívat, neboť erotické scény jsou v každém díle, ale jinak to vážné drama a to já moc nemusím, prostě není tady vtip a nadhled jak v seriálu Sex ve městě. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som mala s L Word problém tento originálny seriál a postavy rešpektovať. Postupom času sa z toho stala závislosť nielen pre sexy scény ale chuť dozvedieť sa čo sa s postavami ďalej stane. Dosť veľa krát ma od dopozerania iritovalo strašne veľa drámy, ešteže obsadili sympatické herečky, ktorým odpustím ich nezmyselné konanie. Niektorý ľudia možno odsudzujú, alebo ani nedajú šancu tomuto seriálu čisto iba pre to, že je o lesbičkách a to nesedí ich presvedčeniu. Pre mňa sú práve takéto kúsky výzvou. Nestojím o tuctové seriály, takže si prajem aby tvorcovia vytvárali viac takýchto originálnych seriálov. Negatívum považujem iba to, že seriál nedokončili. Alebo skôr povedané, nechali otvorený koniec, a tým priestor pre zničujúce úvahy. Najobľúbenejšie postavy - Shane, Helena. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem po deseti dílech mezi třemi, nebo dvěma hvězdami. Seriál jsem shlédnul asi před rokem a už si nepamatuji na nic, co bych vyzdvihnul. Takže se mi i má kritika píše hůře. Nicméně vezměte sex ve městě (Teď to neberte co se "výpovědi" týče, ale pouze a jen se zaměřením na ženské publikum) , vynechte chlapy, přidejte pikantnější sexuální scény a máte L Word. Nic pro mě. Možná pro Vás dost. Pro lesbičky určitě kult. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně lepší než Queer as Folk. Samozřejmě je to možná způsobené tím, že jsem žena a tohle je seriál o ženách pro ženy. Takovej lesbickej Sex ve městě. Téma moderní doby, které jednoznačně je zapotřebí a to hlavně ve světě plném homofobů a odsuzujících lidí. Velice dobře napsané postavy (já milovala Alice), tedy až na světlé výjimky jako je Jenny (ta snad musí vadit úplně každýmu). Není problém sjet všech 6 sérií seriálů ani ne za týden, ale věřte mi pak jste tak přeženovaná, přelesbičkovaná, že to asi ani nedoporučuju.. A hlavně popravdě první 3 série jsou stejně nejlepší, posléze už kvalita seriálu upadá. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Serial moderniho strihu z prostredi "jinak" orientovanych zen, urceny pro divaky bez predsudku... Predevsim pak vyzdvihuju pusobeni Kariny Lombard, ktera me osobne uvadi do naprosteho chaosu... :-) A jako nejkrasnejsi vyhodnocuju jednoznacne Lauren Lee Smith. Na tu se kouka jedna basen... A jeste upozornuju na perfektni soundtrack... Tak, a to je vsechno. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Díly jsou vždy pojmenovány tak, aby počáteční písmeno bylo L. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • Znělku seriálu vytvořila skupina Betty, jež má na oficiálních soundtracích několik skladeb a objevily se i v seriálu. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama