Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (253)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předloňská jednička se mi z nějakého důvodu velmi trefila do vkusu a patřičně jsem si ji užil. Všichni praví filmoví fanoušci viděli Na hromnice o den více, ale ten film nemá sequel. A nemá ho z toho důvodu, že by jen replikoval sám sebe. To ovšem Blum(house) nemohlo zastavit a tak nám spolu s Christopherem Landonem, po vzoru citovaného Návratu do budoucnosti 2, naservírovali pokračování, které se na to ale přece jen snaží jít docela jinak. A ne nutně hůř, osobně jsem celkem bojoval s tím, jestli udělit 3 nebo 4*, pak mi ale došlo, že Happy Death Day 2U (originální název) poměrně zdlouhavé pokoukání i přes střídmou cca 90ti minutovou stopáž. Ovšem má tři setsakra silné slow motion scény, jež mě docela strhly. A Jessica Rothe je pořád k zulíbání a skvěle prodává své (vesměs nasrané) emoce. Takže docela spokojenost a dveře ke trojce byly rozkopnuty dokořán..60% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Pokus o posunutí celé série někam dál se cení, ale ve výsledku je to podruhé prakticky to úplně samé. A v týmu to funguje překvapivě hůře než když byla Tree víceméně sama. Jessica Rothe ze začátku působí trochu nejistě, ale brzy se znovu zažije do role a její expresivní, roztomilý výkon je zase radost sledovat. Naneštěstí se děj drží pevně zajetých žánrových kolejí, ať už je to horor (tentokrát má snad ještě méně prostoru než minule), sci-fi nebo vztahová drama, a je to kvůli tomu docela velká nuda, navíc s nepříliš sympatickými postavami (kromě Tree). Ne že bych se při filmu sem tam nebavil, ale další díl už fakt ne. Koncept se podle mě již vyčerpal a to zaháčkování na případné pokračování mě spíše vyděsilo než potěšilo. 4/10 ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé jako jednička, akorát více hozené do sci-fi. Opět natočené s poctou k danému žánru, tentokrát bych to tipoval na Návrat do budoucnosti, zazní i jména jako Marty a Doc Brown. A mě to vůbec nevadí, film je vtipnej, bezvadně odsýpá a Jessica Rothe je kočena, na kterou mě baví koukat neustále. Takže klidně bych uvítal trojku, protože mě tyhle blázniviny sedí a rád se u nich odreaguji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem si pustil ihned po skončení jedničky, která mě dokázala docela zaujmout a to nejen svým pojetím i příběhem, ale především samotnou atraktivní představitelkou v hlavní roli. Takže jsem byl dost zvědavý, s čím se Christopher Landon „vytasí“ tentokrát. Přece jenom jsem měl trochu obavy, že se bude jednat jen o nezajímavou kopii jedničky. To se naštěstí nestalo, ale druhý díl se mi nakonec bohužel líbil o něco méně. Hlavně kvůli své překombinovanosti v některých pasážích a faktu, že tentokrát hororová podstata filmu ustoupila dost do pozadí té dramatické a celkovému scifi pojetí. Což bylo na jednu stranu fajn, ale já bych si dal přeci jenom spíše pořádný nášup „slasher akce“ a postupnému budování atmosféry. Začátek filmu byl opět povedený, Ryan byl správný magor i ti jeho kamarádi, ale já byl stejně hlavně zvědavý na Tree, protože Jessica Rothe si dokázala získat mé sympatie už v jedničce a i tentokrát byla jasně o level výše, než zbytek osazenstva. Naštěstí i dvojka nabídne několik slušných hlášek a humorných situací, stejně jako těch „černohumorných“ + několik vydařených sebevražd – hlavně tato pasáž se mi líbila nejvíce. Landon však hodlal hrát i na city a znovu setkání s matkou jistě zacloumá nejednou romantickou duší. Horší už to bylo v tom, že samotný vrah byl tak nějak potlačen do pozadí a přestože i on zde několikrát figuroval, byla mi jeho totožnost tak nějak fuk (zvlášť když dost brzy odhalili, že Lori to tentokrát není). Potěšila i představitelka nesnesitelné Danielle a její ochotnické představení (zahrání slepé Francouzky). Happy Death Day 2U tak vyloženě nezklamal, dokázal místy pobavit, ale na víc jak průměr to v tomto případě nebylo. Bohužel. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač je film jedna motanice a vychází z jedničky, jen jde zase trochu jiným směrem, jelikož se hlavní hrdinka ocitá v jiné dimenzi, tak jsem se bavil stejně jako u předchozího dílu. Ok, jsou tu sentimentální pasáže s rodiči, ale naštěstí končí vždy, než stačí otrávit. Nejrozkošnější jsou asi sebevraždy. Drtič, skok bez padáku či fén do vany (který prý ale ve skutečnosti nezabije). A pak výstup osleplé Danielle byl rovněž zábavný. Trocha napětí během honičky s vrahem, byť zase ta smrt tolik nevadila, když bylo možné začít znovu. Leč pozor, Tree si začíná uvědomovat, že každá další smrt ji oslabuje a možná už další pokus nemá...Samozřejmě to mohl být krvavý masomlejn, ale já byl pro tentokrát spokojen. Oddechovka na pozdní odpoledne jako stvořená. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Scéna seskoku z letadla v plavkách a bez padáku byla pro film natočena dodatečně. (ČSFD)

Reklama

Reklama