Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (339)

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Asi se shodnu s většinou, protože tento film řadím mezi ty nejlepší, co jsem shlédla. Určitě je to námětem filmu, který vlastně ztvárnil Kingovu knihu, ale i hereckými výkony, hudbou, kamerou... Nutno dodat, že filmů z vězeňského prostředí, úspěšnějších, je více.

plakát

Z pekla (2001) 

Jinak podaný příběh o Jackovi Rozparovači, vlastně tam ani přímo nevystupuje, jen rozparuje. Docela pěkně vylíčená atmosféra mlhavého Londýna. Johny Depp se buď natolik vžil do role člověka žijícího díky opiátům, že působil velmi unaveně. Nevím, co mě tolik zaujalo, asi ta atmosféra, příběh-nepříběh a jeho smrt.

plakát

Pink Floyd: The Wall (1982) 

Jakožto vášnivý fanoušek Floydů pochválím zprvu jejich dokolanou hudbu. Když poslouchám soundtrack The Wall (mnoho lidí jej považuje za nejlepší dvojjalbum), jakoby se mi odehrávaly obrazy z filmu, který jsem shlédla třeba i před rokem... A to proto, že je to tak přesné spojení fillmu, animace a hudby, že to buď člověka uchvátí a nadchne, nebo se nad tím akorát pozastaví a bude dumat nad tím, co ty všecky narážky, animace, výkřiky znamenaly. Film jsem viděla poprvé bez českých titulek a trošku to byl oříšek přelouskat si text písní, které vlastně "dabují" film a sledovat děj, takže první dojem dost zmatený. Po druhé jsem to viděla už s českými titulkami a hudba a děj se spojily... A bylo to něco úžasného. Hned na to jsem to skoukla s různými lidmi znovu a znovu... Já osobně řadím tuhle hudební a filmovou legendu na svůj top.

plakát

Mrtvá hlídka (2002) 

Nevím, proč tenhle film má zde tak malé hodnocení. Pro mě je to film, který není jen o válce, ale i o tom, co přrožívají vojáci za peklo. Nebo prožívali. Možná je v tom filmu trochu nadsázky, co se týče bludů a halucinací, ale právě ta nadsázka mi ukazuje, jak moc asi museli trpět, když čekali, až je někdo příjde zabít.

plakát

Rain Man (1988) 

Dustin Hoffman?? Ten drsňák?? Tohle bylo první, co mě překvapilo. Drsňák, který hraje autistu, nevím, na kolik je to věrohodné, žádného neznám, ale už od pohledu bylo poznat, že je jakýs takýs podivín. Výborně zahrané hlavní role. Je tam taky dobře ztvárněný vztah mezi bratry, jak se postupně vyvíjí, jak si na sebe zvykají. A všecko to začaly a zkazily peníze. "Řekni, že K-mart je sra*ka." :D

plakát

Borgiové (2011) (seriál) 

A mně to příjde lepí než Game of Thrones! nenudilo mě to narozdíl od GoT (možná to bude ale tím, že jsem četla knihy a následovalo zklamání ze seriálu...)

plakát

Perfect Blue (1997) 

Animace je slabší, ale mě zas až tak nerušila. Spletitý příběh... trochu alá Black Swan

plakát

Zůstaň se mnou (2014) 

Možná si to 4* nezaslouží, ale zrovna mi to sedlo. není to unylé, hezky se prolíná současnost s minulostí, není to takový cajdák, poměrně neokoukané tváře (byť Chloe všichni známe). No a to čelo... to je prostě nádherný nástroj.

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Po nějaké době, co v Koreji žiji, mi už nepříjde korejština divná a dokážu se dívat i na romantický film a vnímat i ty emoce skrzeva intonaci jazyka a citoslovce... Docela obyčejný příběh ze života, leč velmi smutný. Nicméně by mohl být asi o dost kratší. Ale to je prostě korejská produkce... dlouhé záběry kamsi do prázdna (ale vlastně mají docela velký význam a dotvářejí atmosféru), krátké věty plny myšlenek...

plakát

Městečko Záhad (2012) (seriál) 

První řada má český dabing, který je naprosto bezkonkurenční :) A rozhodně to není pro děti. Na Disney bych to nečekala.