Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Hudební

Zajímavosti k filmům (8)

Bod obnovy

Bod obnovy (2023)

Hlavní hrdinka Em Trochinowská (Andrea Mohylová) používá jako své služební vozidlo Škodu Octavii 4. generace v provedení RS. Patrné je to zejména při pohledech z boku a ze záběrů z interiéru. Příď a záď vozu je pro film upraveny do futuristické podoby.

Případy 1. oddělení - Veteráni

Případy 1. oddělení - Veteráni (2022) (epizoda)

1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici.

Jitřní záře

Jitřní záře (2022) (seriál)

Velké množství vozidel objevujících se v seriálu je mladší než doba, v níž se seriál odehrává – například Octavia II, která se začala vyrábět až v roce 2004.

Jitřní záře

Jitřní záře (2022) (seriál)

Registrační značky na autech předbíhají dobu seriálu (krajské RZ na vozidlech v době, kdy se vydávaly ještě okresní SPZ), mají špatný zápis alfanumerického kódu na tabulku (pomlčka za prvními třemi znaky se přestala používat v roce 1986, pomlčka mezi dvojicí čísel se nepoužívá od zavedení krajských RZ), některé se dokonce opakují.

Jitřní záře

Jitřní záře (2022) (seriál)

Obecní úřad nemá pravomoc uchovávat projektovou dokumentaci ke stavbě (domu). Projektová dokumentace je uložena v okresním archivu, případně na městském úřadě příslušné obce s rozšířenou působností (v tomto případě Prachatice).

Pustina - Epizoda 3

Pustina - Epizoda 3 (2016) (epizoda)

Dům, který prohledává starostka s manželem, se objevil také ve filmu T.M.A. (2009).

Vzteklina

Vzteklina (2018) (seriál)

SPZ na starostově vozu chybí pomlčka mezi dvojčíslími, této číselné kombinaci navíc odpovídá starší, nereflexní typ SPZ, vydávaný ještě za dob Československa. Filmaři však použili typ novější, ve standardizovaném evropském rozměru, vydávaný až od roku 1994.

Sestřičky

Sestřičky (1983)

Automobil využitý při natáčení tohoto filmu ve skutečnosti není sanitka, ale „civilní“ verze Škody 1200 STW dost neuměle nakamuflovaná jako sanitní vůz. Hlavní odlišností obyčejného STW od sanitní verze je délka vozu (sanitka byla delší), zadní vrata se u sanitky otevírala dolů a ne do boku, jak je to několikrát vidět ve filmu, a kříž nad čelními skly byl na skutečných sanitkách ve formě navařené „kapličky“, ne jen namalovaný. Dobře je také vidět lišta na připevnění jednořádkové SPZ, kterou se filmaři neobtěžovali odstranit, a rovnou na ni namontovali žlutou, dvouřádkovou tabulku, používanou tehdy u sanitních automobilů. SPZ naopak dobově odpovídá ději filmu.

Reklama