foto

Miroslav Hanuš

  • nar. 22.5.1963 (54 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miroslav Hanuš se narodil roku 1963 v Praze, je Absolvent DAMU 1987. Původně studoval vysokou školu ekonomickou, na přání rodičů studoval obor vnitřní obchod. Právě v době studií na ekonomické škole se Miroslav rozhodl pro kariéru herce. Podle vlastního vyjádření je herec lehce staromódního typu s romanticko-skautskými ideály, které se projevují i v běžném životě potřebou vnášet spravedlnost do okolního dění. Sám nedokáže vysvětlit, co ho vedlo k tomu, aby se po několika spíše náhodných návštěvách dramatického kroužku v LŠU pokusil o přijímací zkoušky na divadelní fakultu. Nepřijali ho, ale s ekonomikou byl stejně konec a po prázdninách se stal kulisákem v Divadle na Vinohradech, kde udělal rychlou kariéru.

Druhé, tentokrát již úspěšné zkoušky na DAMU skládal jako jevištní mistr. Umělecké sklony v rodině nebyly, tatínek je lékař, známý urolog, maminka učila češtinu a tělocvik, před důchodem dělala ředitelku na obchodní akademii. Mirek jezdí do práce na motorce. Vždy přízračně oblečen a v helmě dopravních policistů bývalého režimu.  Je take milovník starých časů. Swing, Glenn Miller… Beatles už jsou pro něj moc velká moderna. Mirek okouzlil Prahu lazebníkem Figarem. Byl taky Jindra Benetka a sokolský Boucharón, létavý lékař Harlekýn a Husar, byl Danton a Lebjadkin, přednosta Antonín, Mr. Jay a Král Pedro.

Do širokého povědomí diváků se zapsal v seriálu Ulice, kde ztvárňuje postavu radního Antonína Hložánka. Větsinou ale dostává vedlejší a malé role. Momentálně ho můžeme vídat v serialu Případy 1. oddělení.

Martin "Hepy13" Šťastný

Herecká filmografie

Filmy

2017 Po strništi bos
2016 Clarimonda
Jak básníci čekají na zázrak
Každý milion dobrý (TV film)
Nikdy nejsme sami
2015 Správnej dres (TV film)
2014 Andělé všedního dne
Tři bratři
2013 Láska, soudruhu
Přijde letos Ježíšek?
2012 Čechové na Měsíci (studentský film)
2011 Lidice
Naši furianti (divadelní záznam)
Nevinnost
Poupata
2010 Lékař své cti (divadelní záznam)
Polední úděl (divadelní záznam)
2009 Klub osamělých srdcí (TV film)
Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
Zemský ráj to napohled
2008 Běsi (divadelní záznam)
Bez tváře (TV film)
2007 ...a bude hůř
O život
Roming
Soudné sestry (divadelní záznam)
Václav
Vratné lahve
2005 Hostel
2004 Nadměrné maličkosti: Nehoda (TV film)
2003 Maryška (TV film)
Pouta nejsilnější (studentský film)
2001 Paralelní světy
1997 Mandragora
Sedm a jedna noc (TV film)
1996 Koncert
1992 Mojžíš (divadelní záznam)
1991 Uzavřený pavilón (TV film)
1988 Zlý věk (TV film)
1987 Hádání s Hadovkou (TV film)
O houslích krále snů (TV film)
1986 O rybáři a rybce (TV film)
1985 Blázinec v prvním poschodí (po 10 letech) (divadelní záznam)
1983 Radikální řez

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Bestie (E10)
Svět pod hlavou (TV seriál)
1983 (E10)
Stín kapradiny (E01)
Vodník (TV seriál)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
Vlast a národ (E11)
Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
Šancja (E14)
Doktor Martin (TV seriál)
Staré lásky (S02E08)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Krádež století (S02E07)
Olizovač (S02E06)
další epizody (8)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Smrt zbrojaře (E06)
Prezident (E01)
Reportérka (TV seriál)
V souboji (E03)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klubové barvy (S01E14)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
další epizody (14)
České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Poslední hurá (1989) (E08)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Případy pana Janíka (E11)
O mé rodině a jiných mrtvolách (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Slušný chlapec (S02E15)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
První krok (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Vojna (S01E12)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
2005 Eden (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)
1992 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Vlas (S04E04)

TV pořady

2015 TýTý 2014 (TV pořad)
2014 Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
2011 Do roka a do dna (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace