Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (16)

plakát

Znovu 17 (2009) 

-"NEDOKÁŽETE UNÉST PRAVDU" -"Co?" -"Pardon, zpanikařil jsem. To bylo jediné co mě zrovna napadlo... Vaše výsosti" Tak tahle scéna u soudu mě upřímně pobavila, vlastně jsem se bavil skoro u všech scén s Thomasem Lennonem. Ale to je tak jediné co se dá na tomhle filmu ocenit. Jinak tu máme Efronovskou klasiku - opět střední škola, opět basketball, opět stipendium na vysokou, jenže to všechno už tu třikrát bylo, řekli si tvůrci a přimíchali do High school musical kouzelného dědečka (vybavuje se mi souvislost s Mezi námi děvčaty), věkový posun (Přes noc třicítkou), celé to zamíchali, protřepali, přidali pár osvědčených hlášek ("Hoříš!" "Jo?" "Doslova!" - kde já už to všude slyšel) a z toho všeho udělali 100minutový zlatý důl. Holčičky po celém světě se radují, že uvidí opět Zaca Efrona v nějakém pořádném bijáku, nakoupí si penály s logem filmu a jsou celé nažhavené. I kdyby ten film byl sebevětší blbost, stejně na něj půjdou už kvůli Zacovi a půjdou na něj podruhé a potřetí a s kamarádkou a s maminkou a "Tatínku, já chci ještě boty se Zacem"... a to producenti moc dobře vědí, proto budou dál a dál točit a točit další a další filmy na stejná témata se stejným hlavním hrdinou. Ten v 17 again předvádí opět svůj klasický herecký výkon, když u soudu brečí, tak mu to prostě nevěříte, jakékoliv emoce není s to dát inteligentně najevo a celkově ho máte po deseti minutách chuť zabít. Člověk by si řekl, buďme alespoň rádi za Mathewa Perryho, jenže jeho herecký výkon je taktéž naprosto bez invence. Jaký tedy může být celkový dojem z filmu s neoriginálním příběhem, s nulovou zápletkou, slabými hlavními hereckými výkony, ale naopak s vynikajícím Lennonem a některými scénaristicky dobře zvládnutými scénami? Nevěřil bych že někdy budu schopen dát něčemu se Zacem Efronem více než 10%, ale ta doba nejspíš nastala. 40% - "OK, nevím jak se chovat normálně" - "Očividně" - "Nejsem příjemný, jen se tě snažím zaujmout. Nejsem ten typ co chodí na takováto místa, jsem blbec. Jsem ten typ co utratí 10 tisíc za hůl Gandalfa Šedivého ze Dvou věží" - "Jo to teda jsi blbec... zvlášť když Gandalf Šedivý byl pouze ve Společnstvu"

plakát

Medvídek (2009) (amatérský film) 

Je mi líto, že musím udělit tak nízké hodnocení, ale nejde to jinak. Ačkoliv za technické zpracování bych byl ochoten udělit třebas pět hvězdiček, bohužel obsah filmu mi nic takového nedovoluje. Po scénáristické stránce je Medvídek řekl bych až odpadový, i některé herecké výkony byly ne vždy takové jaké by měly být. Zkrátka a dobře, z druhého filmu tvůrců filmu Deset jsem celkem zklamán.

plakát

Zelená míle (1999) 

Tak tenhle filmový zážitek slovy nepopíšu.

plakát

Gogo a Figi (2007) (seriál) odpad!

Večerníček s dementním názvem na jehož spravedlivé ohodnocení nepotřebujete shlédnout ani jeden celý díl aneb jak si zkazit večer ještě před zprávami TV Nova.

plakát

Český lev 2008 (2009) (pořad) 

S ceremoniálem jsem tentokrát RELATIVNĚ spokojen - letos mělo předávání filmových cen úroveň (na rozdíl od minulého "Budař je na záchodě" a "Proklínám vás!" Pavla Landovského) a ačkoliv se našlo několik vyloženě špatných momentů (hudební vystoupení), přesto je to od minulých ročníků krok kupředu. Takže pokud bude kvalita ceremoniálů i nadále růst, odhodlám se příští rok přihodit i tu čtvrtou hvězdičku. S čím už tak moc spokojen nejsem jsou výsledky a myslím, že každý musí uznat, že pro příští ročník by to chtělo kvalitnější nominace. Tak držím palce! 50%

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Na tento film jsem šel s nepříliš velkým očekáváním a to hned z několika důvodů: za prvé nemám příliš v lásce pohádku, už jako žánr sám o sobě a za druhé nemám rád Terezu Voříškovou. A možná proto jsem relativně spokojen. Miroslav Šmídmajer se s tímto žánrem vypořádal mnohem lépe než například takový Zdeněk Troška ve všech svých pohádkách dohromady, protože natočit pohádku, která nenudí, ačkoliv je předem jasné jak vše skončí, a která pobaví i dospělé (respektive mládež), to je umění. Jirka Mádl zde exceluje a vymyká se standartním pohádkovým princům, ani Miroslav Táborský nehraje vůbec špatně a objeví se tu i několik vtipných momentů či hlášek, takže jsem schopen odpustit i ten protivně sladký happy end, který se objevuje v každé pohádce. Tento film stojí rozhodně za to shlédnout, už jenom proto, že snad nikde jinde neuslyšíte mluvit Lucifera jako doktora House :-). 60%

plakát

Máte slovo (2008) (pořad) 

"Máte slovo, dobrý večer. Ale přátelé, nemůžete mluvit všichni najednou. Pane ministře, teď nechte mluvit paní primátorku! Ano, ale tomuhle se budeme věnovat později! Musíme končit, tak teď už prosím vás rychle. Své názory můžete telefonovat na číslo 261 13 66, jéjé, teď jsem to zapoměla jestli je to 66 77 nebo 77 66, každopádně máte to tam napsané! Na shledanou, myslím na vás a nezapomeňte: ve čtvrtek večer Máte slovo!" Ach, jak já miluju tenhle pořad.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Marie Poledňáková může být spokojena, natočila film, který trhá rekordy návštěvnosti, a co je na tom, že je to film, který prakticky ničím nenadchne, nepočítáme-li Jiřího Bartošku, který se jako jediný rozhodl svoje repliky jen tak mechanicky neodříkávat, ale jednoduše se do nich vžil na tolik, že mu věříte cokoliv řekne. Bohužel, samotný příběh je velice nudný, konec neuvěřitelně špatný, většina herců v čele s Evou Holubovou nepředvádějí žádné oslnivé výkony a stále dokola se opakující internetové konverzace, esemesky a zamilované hovory vás po čase unaví. Rovněž ústřední píseň "Líbáš jako bůh" od Lucie Bílé, která se ve filmu také mihne, aspiruje na titul Nejhorší česká píseň. Marie Poledňáková by zkrátka měla přestat točit, ačkoliv podle divácké návštěvnosti a pozitivní ohlasy od veřejnosti (zvlášť od starších lidí), soudím, že ještě pár filmů natočí. 20% EDIT: jak tahle blbost mohla v diváckém hlasování ve Varech obsadit čtvrté místo i před takovými skvosty jako Zašlé časy aj.????????

plakát

Kamarádova holka (2008) 

Filmu Kamarádova holka výrazně sráží hodnocení předem předvídatelný závěr a neuvěřitelně špatné výkony některých herců (např. výkon Aleca Baldwina). Rovněž velice vulgární scénář je obzvlášť zlý a po chvíli zjistíte, že si zde žádnou postavu nedokážete oblíbit, což není zrovna věc, kterou by se dobrý film mohl chlubit. My best friend's girl je zkrátka film, u něhož by nevadilo kdyby putoval rovnou na DVD nebo ještě lépe nebyl vůbec natočen. 30%