Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Drama

Poslední recenze (14)

plakát

Divoké pivo (1995) 

(5/10) Jsem líný se rozepisovat, takže stručně... Jste-li fandou Markéty Hrubešové, nebo rovnou obdivovatelé jejích obřích cec... Ehm, tedy jistých předností (a že si jich tu v druhé půli užijete), pak je pro vás tento snímek Must-see. I tak je nutné si uvědomit, že Divoké pivo je opravdu mizerný film s odfláklým scénářem, nevyužitými komediálními herci a velmi hloupým dějem. I tak jsem se u některých scén dost nasmál. A jako oddechový film, u kterého vypnete mozek, to funguje na výbornou.

plakát

Na nože (2019) 

(8.5/10) Hele tomu kdo čte moje komentáře asi nemusím vysvětlovat že osmé Star Wars jsou pro mne nefungující průměrnou scifárnou. I přesto mi Rian Johnson přišel jako fajn režisér, kterému stačí mít v ruce kvalitní scénář a povede se mu natočit skvělý film. A světe div se, ono se mu to tentokrát povedlo. To je takhle jedno krásné ráno, kdy vstanete, připravíte vašemu příbuznému snídani a přinesete mu ji až do pokoje. Jenže ouha, on tam leží mrtvej! Že jste tohle nikdy nezažili? No, hlavní postavy - rodina Thrombeyova - tohle zažili. A užijí si toho ještě dost. Týden po pohřbu se musí znovu sejít kvůli dalšímu vyšetřování pod vedením soukromého detektiva Benoita Blanca (jižanská verze Hercula Poirota), protože - a teď se podržte - to co vypadalo jako sebevražda mohla být ve skutečnosti vražda! A takhle nějak začína děj filmu. Nebudu lhát, Rian Johnson se tentokráte opravdu vytáhl, a to jak po režijní tak po scénáristické stránce. V ději se sice objeví nějaké ty klišé, ty jsou zde ovšem zpracovány velmi dobře. Krom toho tu ovšem Johnson předvádí celkem povedené dějové zvraty při kterých jsem si prostě musel říct "wow". Co ještě vychválit? Kulisy v kterých se film odehrává a postavy. Ono celkově obsazení, kterému vévodí Daniel Craig a Ana De Armas, je hrozně super a je hodně vidět že je práce na filmu očividně bavila. Celá tahle rozhádaná rodinka, kde každej by mohl vraždit, vás tedy bude bavit i přesto že jejím členům nebudete přát úplně pěkné věci. Snad jedinou výtkou by mohla být první půlka filmu, jež se trochu vleče. Když to tak shrnu, Na nože je úžasný příspěvek k detektivkám typu "Whodunnit", která krásně vypadá, má skvělé obsazení, a dokáže i mile překvapit. Zhlédnutí rozhodně mohu doporučit. A já jsem čím dál tím víc zvědavý na další Johnsonovy projekty. Že bych Riana vzal na milost?

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

(6/10) Tak už přišel konec ságy, jež nás provází přes čtyři dekády. Disney mělo co dělat aby po tom všem, co za poslední roky se Star Wars vyvedli, mohli tohle celé dovést do zdárného konce. A dalo by se říct že to ustáli se ctí. Má to ovšem nějaké ty ale... Džej Džej se vrátil a s ním vše co bylo dobré na epizodě sedmé. Takže postavy se víceméně vrací ke svým kořenům ze sedmičky a my dostáváme opět ty famózní letecké pasáže. Tentokrát jsou zde i lepší souboje se světelnými meči (sice stále žádná sláva avšak souboj Kyla a Rey na Kijimi byl hodně nápaditej). Hlavně to ale po dějové stránce konečně není kopírka staršího dílu. Protože to co se tu děje je spíš pokus o děj. Je to prostě jedna velká atrakce co do vás hustí jednu novou planetu za druhou, plus hromady nových postav a všechno se tu děje spíše náhodou. To je ještě v pořádku. Problém je v tom že je toho prostě moc, navíc scénář je co se logiky a fungování dříve stanovených pravidel děravej tak víc jak Eidam (zatracenej Chris Terrio). Vzestup Skywalkera je ve finále takovým tím filmem u kterého je nejlepší vypnout mozek. Film bohužel trpí tím že tvůrci až moc naslouchali naštvaným fandům, a tak ve finále zase překopali směřování téhle trilogie a to tak neohrabaně, že v sáze děla asi takový bordel, jako když vám vlítne zvukařská tyč do větráku. Abrams měl obecně dost nelehký úkol, přišlo mi ale že se zde akorát mstí Johnsonovi a vyvádí zde ty samé veletoče které mu Johnson provedl v osmičce. Bohužel přesně tenhle přístup ho ale stáhl na Johnsonovu úroveň. A já k tomuto můžu říct jen toto: You were the Chosen one Abrams. You were supposed to destroy Johnson, not join him". No a co sága jako celek? Máme tu Prequel Trilogy, dějový kus který sice nezačal úplně šťastně ale skončil velkolepě. Dostali jsme tu špičkové souboje se světelnými meči a parádní lokace. Snad jedinou vadou jsou ty dialogy. Potom je tady Original Trilogy, filmy které změnily celou kinematografii, nabídly vcelku povedený děj a dechberoucí vizuální efekty. Neskončilo to možná úplně nejlépe, pořad je to ale skvělé zakončení příběhu. No a pak přišel Mickey Mouse a jeho Sequel Trilogy, která trpí tím že Disney pořádně nedomyslelo směr a dali to do rukou tvůrců kteří měli každý jinou vizi o tom kam to celé povede, a jejichž interakce museli vypadat asi takhle. Hele pro mne asi zůstane Skywalker ságou pouze prvních šest epizod, a budu radši dělat že nová trilogie neexistuje a upřímně závidím těm co se jim tyhle nové díly líbí.

Poslední hodnocení (229)

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

03.07.2023

Sebevražedný oddíl (2016)

03.07.2023

Aquaman (2018)

03.07.2023

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)

03.07.2023

Sebevražedný oddíl (2021)

03.07.2023

Nikdo (2021)

29.08.2021

Divoké pivo (1995)

29.08.2021

Na nože (2019)

14.02.2020

Krvavé účty (2019)

03.01.2020

Reklama