Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (5)

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Pan Lipský měl vychytané i takové detaily, že misto presidenta Husáka visí na zdi Komenský. Jen mne udivuje, že v seznamu herců na tomto serveru chybí Jaroslav Vozáb, který zde pronesl možná nejslavnější hlašku: "Hujer, metelescu blescu!" Tenhle film není ani v jeho filmografii a to ani na CFN či IMDB. Dodatek po několika měsících: Pan Vozáb už je doplněn.

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Pro mne je to naprosto nejlepší film poslední doby vedle Pána prstenů. Postava Thea mi trochu připomíná Oskara Schindlera. Morálka nic moc a jde do toho jen kvůli zisku, ale od jisté chvíle začne chránit Kee a její dítě stůj co stůj a nemůže jinak. Možná ani sám dobře neví, proč. Navíc mě naprosto uchvátilo celkové zpracování. Scénu s přepadením auta jsem si pouštěl několikrát dokola a nechápal jsem, jak se něco takového dá natočit v jednom záběru. V dalším dlouhém záběru jsem si všiml jedné věci, která možná napovídá něco z triků ve filmu. Když jde Theo hledat Kee do rozstříleného domu, prochází autobusem, kde je zastřelen člověk blízko něho a na kameru stříkne krev. Asi o minutu později (pořád stejný záběr), když se Theo dostane do domu, se skvrna postupně ztratí. Že by digitální krev? Dodatek: Po nějaké době mi došlo, čím mě tento film uchvátil. Nese totiž (aspoň pro mne) velké poselství - že totiž život je obrovský zázrak.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Když jsem na tom byl v kině, měl jsem pocit, že jsou tam díry v logice a v ději. Po shlédnutí extended verze se vše vyjasnilo. Považuji Dvě věže za stejně dobré jako Návrat krále.