Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (5)

plakát

Pianista (2002) 

Na můj vkus až moc drsný, ale to se jinak s touhle tématikou nedá. Adrian Brody je skvělý herec. Zajímavě se ve filmu proměňovaly pasáže. Finální scéna u piána s Němcem byla dojemná.  Někdy je pěkné se zamyslet nad osudem lidí, že i někteří Němci se dokázali smilovat a pomoct.

plakát

Dokonalé dny (2023) 

Film zajímavý. Žádná bomba to vyloženě nebyla. Řekl bych tak klasicky artovej. Hodně tichých scén zaměřujících se na pěkné kompozice. Bylo zajímavé nahlédnout do denního života některých lidí v Japonsku. Pěkný náhled nato, jak může vypadat štěstí.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Klasicky velmi dobrý film od Christopher Nolana, ale po tom, co jsem od něj už zhlédl pár filmů tak mi přijde, že jsou všechny do jisté míry podobné. Nolan do své tvorby nepřináší už nic moc nového. Histroricky skvělé, i když nevím jak moc odpovídalo realitě. Nejsem historik. Období Mccarthismu mi ale přijde fascinující.  Častokrát jsem si musel film stopovat a vracet se, abych všechno vstřebal. Dokážu si předtavit, že kdybych byl na tomto v kině, tak bych možná vycházel ze sálu s lehkým zmatením. Jinak ale supr film.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Kýč. Zábavné, ale bylo častokrát vidět, že film byl udělán tak, aby byl líbivý. Velmi podobné filmu Rivalové. Ty jsem si však užil víc. Pobavilo mě, že tam Christian Bale měl s Tracy Letts stejný vztah jako v The Big Short. Herec Jon Bernthal podle mě nevyužit, což je škoda. Podle hodnocení ostatních mi přijde film overrated, měl jsem větší očekávání. Jinak ale supr film

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Naprostá pecka. Jakožto bitcoinový fanda se nad tímto snímkem rozplývám blahem. Skvěle v tomto filmu zahrál svou roli Steve Carell. Film parádně zachycuje a vysvětluje krizi z roku 2008. Sice jsem to všechno na první dobrou nepobral, ale film nepřestává bavit ani když se na něj dívám poněkolikáté. Často se k němu vracím.