Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (793)

plakát

Avatar (2009) 

Bohužel nevím co na tomto snímku obdivovat. Pro mě trapné, nudné, nezáživné atd. Toď vše co k tomu mohu říct.

plakát

Sedm světel (2008) (TV film) 

Moc krásný dokument, je škoda že se takových dokumentů u nás netočí více.

plakát

Tohle je Sparta! (2008) 

Myslím že kdyby se vystřihlo několik scén, tak by to byla výborná parodie.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Tak se nám Emmerich po 4 letech opět vrací s filmem u kterého jak jsme od režiséra zvyklý je zakázano přemýšlet. Tentokrát však ani vypnutý mozek nezaručuje dobrou zábavu. Režisér se vydal do pravěku a přináší nám příběh o mladém lovci, který zachraňuje svojí snoubenku, která je unesena dříve než si s ní vůbec stačí užít. Režisér se vůbec nepokouší o nějaké reálné vyznění příběhu a pocit domorodých obyvatel se snaží vyvoat jen tím, že všichni zúčastnění nosí dredy. To, že hlavní hrdinové vypadají jako z obálek časopisů pro teenagery už je vedlejší. Rozhodně by mi na filmu nevadilo, že realita je pro něj cizí slovo ale to by mě musel bavit ale to nedokázal. Na podívanou Emmerichova formátu je celý film překvapivě chudý a nezáživný a chvílemi vypadá jako by byl spíchnutý hodně narychlo jako např. ve scéně kdy hrdina během pár minut přesvědčí jiné domorodé kmeny aby se k němu přidali v boji. Akčních scén je naprosté minimum a když už se na nějakou těšíte nakonec vás zklame. Za vše mluví úvodní lov mamutů, který patří mezi jednu z nejnudnějších akčních trikových sekvencí jakou jsem za poslední dobu viděl. Na tricích překvapí jen to, že jich je na takový film hodně málo. Jediné za co bych Emmericha pochválil je nepřepálená stopáž filmu, která i tak šíleně nudí. Už podle recenzí bylo vidět, že film nebude žádná sláva ale, že se u něj budu nudit po celou dobu jsem opravdu nečekal. Jako takovu třešničku bych ještě vyzdvihl český dabing kdy hrdinové vyfasovaly hlasy, které byly nejspíše pořízené na základní škole.

plakát

Americký gangster (2007) 

Trochu se mi zdá, že v různých filmových recenzích se tento film zveličuje. Zařadil bych jej do relativně zdařile natočený životopisný film (možná lepší průměr) o jednom černošském gangsterovi. Nezdá se mi úplně košer natáčet pomalu oslavné filmy o lidech, kteří obchodují s drogami, ale budiž. V minulosti už byly natočeny životopisné filmy i o jiných typech zločinců. Oceňuji výpravu snímku. Pokud jde o jeho délku, mohl by být o půl hodiny kratší.

plakát

Gympl (2007) 

Musím se přiznat, že mne tento film zaujal svoji upoutávkou. Většinou o nové české tvorbě nemám příliš valného mínění. Inu vyrazil jsem za deštivého počasí do kina na film - hořkou komedii - o generačních konfliktech. Ty jsou v podstatě podstatné i v příběhu. Ta grafgiti jsou jen doplňkem. Trochu mne z filmu mrazí. Hrdinové by měli být studenti gymnázia a spíše připomínají učňáky ze SOU ze seriálu Třetí patro. Jestli to takhle dnes vypadá v našich třídách, tak potěš Pánbůh. Já už jsem byl na střední škole, když hlavní hrdinové buď doma seděli na nočníku, či teprve se chystali přijít na svět. Takže může na můj kritický pohled mít vliv věkový odstup. Pravda je taky ta, když jsem byl na střední škole, tak i ty nejšpinavější ulice u nás měly čisté zdi. Hodnotíme ale tady obsah a musím přiznat, film se mi líbil.

plakát

Hraběnky (2007) (seriál) 

U tohoto seriálu s hodnocením jsem trochu na rozpacích. Hodnotím jej po odvysílání pěti dílů. V každém případě je lepší než současná téměř nekonečná dílka typu Ordinace, Letiště, Bazén, Pouta a pod. Seriál Hraběnky byl natáčen jakýmsi dokumentárním způsobem. Je také jakýmsi pohledem Pražáků na život ve vesnici a současnou zemědělskou činnost.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

V posledních letech jsou filmaři vystavováni čím dál tím větší kritice, že u filmů upřednostňují zvláštní efekty a pak k těm efektům se domýšlí příběh. V podstatě se tato kritika ztotožňuje i s mým názorem. Tento problém je monitorován už od dob vzniku prvních "Hvězdných válek". Proto jsem do kina vyrážel s mírnými obavami, že se bude jednat o další slátaninu vhodnou rpo velká plátna kin. Film pro velká plátna kin rozhodně vhodný je. Musím také napsat, že film Hvězdný prach přináši s sebou krásný pohádkový příběh okořeněný humorem i černým humorem. Zvítězí nakonec dobro nad zlem, a nebo to bude naopak. Pozoruhodné je i to, že přestože má příběh více postav i na straně zla, tak každá z nich má svůj vlastní cíl. I motivy kladných hrdinů jsou různé.

plakát

Já, legenda (2007) 

Jak už někteří předpisatelé napsali. Je to velice vizuálně povedený film. Napětí čiší už z první minuty. Atmosféra liduprázdného velkoměsta je ohromující (avšak všechno to už tady někdy bylo). Lidstvo učinilo malér, také už mnohokrát, a tento malér se jim vymstil. Film byl pro mne silně pozoruhodný až do chvíle, kdy se na scéně objevují další mluvící postavy. Pak už si člověk může pronést myšlenku, škoda, že američtí scénáristé nestávkují pořád. Banální žvásty v konverzacích, to vždy americkým filmům škodí. Tvůrci si je neodpouští ani tady. Jestli Vám snímek "Já, legenda" připomene náměty ze spousta jiných snímků, není divu. Nápaditostí bývá pomálu. Nicméně, po dosud napsaných slovech musím konstatovat: Jděte na to! A do kina. To je přesně snímek na velká plátna kin. Kukuřící se nezdržujte.