Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (3)

plakát

Divoké historky (2014) 

Tenhle film ve mě zanechal opravdu silný pocit. Poprvé jsem ho viděla na hodině španělštiny a utvrdilo mě to v tom, že Španělé jsou prostě trochu divní. Postupem času jsem zjistila, že trochu divný je spíš vkus našeho profesora, ale to je vedlejší. Super černý humor, který se chvílemi zvrhává v totální absurdno (například povídka s auty). Skvělý scénář, o kterém musíte i přemýšlet, žádné prvoplánové vtípky, inteligentní humor. Do toho atmosféra argentinských či španělských vyprahlých plání a dílo je hotovo. Ovšem nutno podotknout, že pro slabší povahy to není.

plakát

Transcendence (2014) 

Jsem film asi nepochopila nebo co.. Jako proč nebyli teroristé, kteří zabili X lidí, potrestáni? Kdo byl teda vlastně ten dobrý a kdo ten zlý? Za mě jediné plus za celkem slušný nápad a Johnnyho Deppa. I když... Šířit ten "vir" pomocí vody? Vážně? Však mají k dispozici celý internet! To je tak ztracený potenciál, který byl využitý jen na začátku a pak jaksi zapadl.. Celkově vlastně nevím, co si myslet, a jestli se mi to vlastně líbilo či nikoli.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Zklamání, jedním slovem zklamání. První díl je pro mě "srdcovka" a upřímně, bála jsem se, že pokračování první díl shodí, ovšem toto jsem nečekala ani v nejhorším snu. Scénáristé totálně ignorují dějovou linii prvního dílu a vůbec je nezajímá, že některé věci byly řečeny jinak. Hlavní postavu nechají zemřít, to by nebyl takový problém, ale nikdo se v celém filmu neobtěžuje říct, co se stalo (což k věku postavy je minimálně divné). Až na výjimky, noví herci neumí zpívat. Největší fláky byly použity do prvního dílu, tudíž i hudební stránka už není taková pecka. Když k tomu přičtu několik naprosto nelogických scén (viz to, že v jednu chvíli spolu zpívají všichni herci a nikoho nezaráží, že hrají stejné postavy), celý film působí jako "továrna na peníze" po úspěšnosti prvního filmu. 10 let se na všech představitelích dost podepsalo a je vidět, že "pozůstalce" z prvního dílu to vrcholně nebaví. No a Cher.. to už je jen poslední hřebíček do rakve. Podtrženo sečteno, jedna hvězda je za představitelku mladé Donny, druhá proto, že mám MM tak ráda, že míň dát nedokážu. Ale pokud máte první díl nastudovaný do detailu a nedáte na něj dopustit, s tímto počinem ani neztrácejte čas a radši si pusťte znovu jedničku.