Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (431)

plakát

3 Idiots (2009) 

Spoiler! Tak já si myslela, že Korea bezpečně vede v počtu sebevražd studentů, kteří pak šeptají různě po školních chodbách a on je to nějaký celoasijský jev. Nicméně, něco tak úžasného jsem opravdu nečekala. Aamir mi dodal naději, že i přes pokročilý věk může vypadat člověk jako praštěný studentík, hurá. A vůbec, těmi dokonalými výrazy ve tváři vlastně hrál i beze slov. A také jsem si uvědomila, že mám i to velké štěstí mít přátele takového ražení.

plakát

Aaja Nachle (2007) 

Tak tomu říkám pohodový film, nějak mě ta Indie začala poslední dobou zajímat více než je zdrávo. Jenom bych příště prosila bez těch přemoudřelých, civilizovaných holčiček. Madhuri mi celou dobu někoho hrozně připomínala, a pak se mi konečně zjevila: ... Saskia Burešová!

plakát

Prometheus (2012) 

Ať si každý kdo chce, co chce říká, je to nejlepší sci-fi za poslední dobu. V těch dokonalých kulisách mimo a zemské nádhery, mně tam trochu neseděla ta maska Metuzaléma, ale konečně někdo přinesl odpověď na otázku: "Proč jsou lidé takové svině?", čili Metuzalém odpuštěn.

plakát

The Lady (2011) 

Ta pátá je čistě pro Michelle.

plakát

Diktátor (2012) 

Jedna z nejlepších komedií za poslední léta. Tentokrát lítají střely nejen na státní útvary, ale i na útvary zájmové. Pronikneme i do tajů televizních, hloubkových, politických analýz a vůbec, konečně se dozvíme, jak to vlastně všechno bylo. Diktátorův projev k celému světu by se měl rozhodně objevit v učebnicích občanské nauky.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Bože, já tyhle kraviny prostě miluju!

plakát

Zvuk hluku (2010) 

Není nad hudební inovace, nicméně to už není nic nového. Kdysi jsem v rámci "balíčku" vstupenek na Pražské jaro navštívila i jakousi modernu. Vůbec už si nepamatuji jméno skladatele ani název skladby, nicméně byla určena pro symfonický orchestr a dveře. A to jsem si nejdřív naivně myslela, že bubeník zdrhá.

plakát

Dogani (2011) 

Některé záležitosti si holt člověk musí zařídit sám, justici tím nelze obtěžovat.

plakát

Slepá hora (2007) 

Tento film jsem dlouho odkládala, protože jsem měla strach, že po jeho zhlédnutí půjdu vyvraždit celou mužskou populaci. A kupodivu jsem tyto pocity neměla, vzala bych to totiž komplet. Slepá hora je vážně velmi povedený film. Řekla bych, že zde scénárista a režisér v jedné osobě odvedl vynikající práci právě ve scénáři. Film není zaplněn zbytečnými dialogy, vystihuje onu strohost a syrovost (až surovost) monotónního vesnického života, kde knihy jsou brány jako zbytečné zlo. V jednom příběhu je dokonale popsán čínský "tržní komunismus", fungování rodinných klanů a důsledky čínských populačních opatření. Je to prostě další z filmů, na který jen tak nezapomenete.