Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem, otitulkovaná byla asi tak třetina dialogů a já vím, o čem to bylo. Tak nevím, čím to. Zda tím, že fakt v indických filmech jsou dialogy nepodstatné, nebo tím, že se má hindština tolik zlepšila. Třetí možnost je, že mluvili hodně anglicky. Každopádně scéna s porodem je slušný "climax" a Aamir Khan vypadá nehorázně mladě. Hrát téměř v pětačtyřiceti studenta, no to už tu jednou bylo v Rang de Basanti. Ale tam už měl po škole a byl v té škole přestárlý flákač a nemohl se odhodlat do života. Teď o pár let později jeho filmový hrdina ještě trochu omládnul... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

AAL IZ WELL! AAL IZ WELL!...... /// Nechápu proč – 3 Idioti. Spíš 3 PŘÁTELÉ (Indové jsou idioti..) a jejich vysokoškolský léta. Indickej Štěpánek se schopnostmi MacGyvera (a jeho přátelé) jsou zajímavým mixem žánrů, ve kterým má ten vtipnej rozhodně převahu. Režisér je frajer, kterej dokáže vystupňovat napětí i v okamžicích ve kterých se nic neděje, ale taky dokáže kočírovat indickou lidovou tvořivost (mnohem lépe než kolega u Robota). Tohle je ovšem KOMEDIE a věřte či ne, je tu tolik filmovejch nápadů, vtipnejch, tragickejch a ,,dojáckejch“ (hmm, to je panečku slovo!) okamžiků, že Amíci by z toho udělali 6 (možná i 5 filmů). Mix žánrů je ovšem podřízenej jedinýmu – příběhu, kterým nám (cizincům) určitě (Indové) chtěli něco říct (nebo aspoň naznačit)….DĚTI BUĎTE SOBĚSTAČNÉ. ÚSPĚCH PAK POBĚŽÍ ZA VÁMI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Amíci maj Ranga, Indové zas Rancha. Kdo je větší frajer? 2.) Chci recept na omelety s vyrážkou. 3.) Konečně poznám viníka globálního oteplování. 4.) Zjistím, kdy je ten správný okamžik vzít na vagínu vysavač. 5.) Thx za titule ,,Michalosss“ a ,,DJLonely“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Alebo ako by mal systém fungovať. Film plný optimizmu, ktorý sa dokonale mieša s tragédiou. Nepamätám si, že by som videl za poslednú dobu tak výrazne ľudský film s krásnym posolstvom, ktorý je ešte k tomu plný všakovakých klišé skrytých v pôsobivom prevedení Bollywoodu. Aamir Khan je výborne napísanou postavičkou a jeho dvaja kolegovia prebudia v divákovi rovnaké sympatie ako on. Iste smeruje to k úplne logickému vyvrcholeniu, ale všetky tie malé drámy a veľké rozhodnutia posúvajú film na inú rovinu. Skvelo sa dá pritom zasmiať a rovnako je to veľmi dojímavé. Film, ktorý síce nie je tak uspievaný, ale srdce má obrovské. Pre mňa asi najlepšia ukážka toho, čoho je Bollywood schopný a prečo ho tak strašne milujem. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Na velkém úspěchu 3 Idiots se potvrzuje, že indické publikum je ve vztahu k filmům stále konzervativní a zatímco modernější a progresivnější blockbustery (Kites) odmítá, filmy stylově i obsahově ukotvené v hlavním bollywoodském proudu prvních let nového tisíciletí velebí, byť nejsou filmařsky příliš zajímavé a stále se zuby a nehty drží polokýčovité postrobarevnosti a naivity, která sice v devadesátých letech vydefinovala mediální obraz Bollywoodu, ale v současnosti už si mnoho indických filmařů (naštěstí) uvědomuje, že nastal čas posunout se někam dál. První polovinu filmu táhne neúprosně dolů přílišná přepjatost a hlavně lacinost a otřískanost použitých vtípků (nejde jen o vesmírnou tužku, ale taky třeba o "víte-vy-vůbec-kdo-já-jsem" scénu), což naštěstí vyváží polovina druhá, která je jednodušše, ale o to účinněji, vypointovaná. Jinak jsou 3 Idiots další z řady filmů, jenž se vypořádávají s móresy, které do Indie v časech její prudké modernizace přicházejí z dekadentně-imperialistického Západu. Počítám, že přílišná soutěživost, ambicióznost a kariérní dravost nejsou zrovna jevy, jež by si průměrný náhodný pocestný spojoval s Indií...70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

3 Idiots je mým prvním indickým filmem a myslím, že jsem si nemohl vybrat lépe. Zpočátku to je takové poťouchlé, přestřelené a hodně barevné. No, když se to vezme kolem a kolem, tak takové to je i uprostřed filmu a na konci… :-) Tento film mě překvapil. Nejen svým posláním, ale i provedením a hlavně kritikou (a docela přesnou) naší společnosti především co se týče povolání, nároků na dnešní mládež… Tenhle film rozhodně má co říct a chápu, když to někdo v té barevnosti, občasné přestřelenosti a utančenosti (je to přeci jen bollywoodský film) přehledné. Nebo se někomu může zdát, že konec je až kýčovitý. To vše beru a opravdu to chápu. Ale i přes tyhle fakta, která si uvědomuju, tomuhle filmu nemůžu dát nižší hodnocení, i kdybych chtěl. Pokud vám nestačí ty důvody, které jsem uvedl v předchozích větách, tak snad jen ještě dodám, že hlavní hrdina je docela super herec, kterého bych chtěl někdy vidět v nějakém možná i americkém filmu (lépe řečeno, přál bych mu to) a že ty necelé tři hodiny, které film má a kterých jsem se fakt bál, mi utekly jako voda. Už se těším na druhou projekci. 100 %. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Jedná sa o prvý film v histórií indickej kinematografie, ktorému producent Vidhu Vinod Chopra povolil legálne uvedenie celého filmu na serveri YouTube už dvanásť týždňov po uvedení v kinách. (DEGESH)
  • Rola Rancha bola ponúknutá Shahrukh Khanovi, ktorý ju však pre nedostatok filmovacích termínov odmietol. (Laslo)
  • Film bol natočený odzadu, súčasné scény boli natočené prvé a potom scény na vysokej škole. (DEGESH)

Reklama

Reklama