Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Tak z tohoto filmu jsem unesený ještě ted´. Dialogy, u kterých necháváte pusu dokořán jsou u tohoto snímku úplně běžné. Výkon pana Hrušínského je opravdu mistrovský. Pan kopfrkingl nám ukazuje život majitele krematoria, kterému už snad smrt nic neříká. Bere ji jako každodenní chléb na svém stole. Po té co v zemi přestávají být oblíbení židé se uchyluje k vráždě své rodiny a nakonec dokonce k stavbě gigantického krematoria, což mu činí velikou radost. Dále mě velice zaujal střih, který je velice neobvyklý, ale pro mě úplně fascinující. Pokud máte tu možnost určitě shlédněte tento černobílí snímek

Věc

Věc (1982)

Takových hororů by mělo být víc. Velice poutavý děj a hlavně neprůstřelná atmosféra, kterou jsem neviděl už dlouho u filmů podobného žánru. Kurt Russell předvádí opravdu přesvědčivý výkon. Tento žánr mi není moc blízký. Filmy o rybách, nebo upírech, kteří pojídaj lidi, nejsou pro mě, ale tento horor je už od začátku velice zajímavý a divák je tak polapen do pasti zváné "věc". Nedávno jsem tento snílek absolvoval znovu a myslím, že ani v dnešní době se za efekty nemusí stydět. Jeden nejlepší z filmů tohoto žánru, co jsem viděl.

Město bohů

Město bohů (2002)

Na jedné straně námi evropany těžce uvěřitelný film podle skutečných událostí a na straně druhé velice dobře zachycený život na okraji Ria. Tvůrci zde zachytili až nesmyslnou "řež" dvou skupin dětí, které po sobě jdou jen z jednoho důvodu. A to,že se jim něco nelíbí na tom druhém. Velice mě zaujal život lidi a jak se s ním v kruté realitě musejí vypořádat. Pokud vám nevadí hodně střílení, či snad nějaká krev, tak myslím, že není od věci si tento snímek pustit.