Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (169)

plakát

Backstage (2018) 

Nechápu to nízké hodnocení, mě to bavilo a to nejsem věková cílovka. Konečně to rozbilo ty neustálé kriminálky a babovřeskoviny. Taneční choreografie dobrý, herecky byli tanečníci taky přirození, hudba svižná, vůbec mi nevadila dějová klišé. Stejně jsem chtěla vědět, jak se s patáliemi postavy poperou. Náhodou scénář měl švih. Jediné, co mě snad iritovalo, byl plechový dabing. Proboha už tu slovenštinu nepředabovávejte.

plakát

BANGER. (2022) odpad!

"Potřebuju aby ti zmrdi znali mý jméno, pamatovali si můj xicht...." ..... Ne, to faaaaaakt ne. Téma: neuchopitelné, bez příběhu, dynamiky, transformace postav Kamera: zvedal se mi žaludek a švidraly oči už po pár minutách a fakt to až fyzicky bolelo. Visuál: barvy jak přes tisíc filtrů, asi tak jako když se na všelijakých tiktokách špulí dnešní náctileté ... Herecky: neautentické výkony, s postavami se divák nemá ani potřebu souznít, a to je velký problém, protože divák má být to první, proč se ten daný příběh vypráví. Nemá to být egomasturbace. Ale to může být chyba scénáře a také režie. Dialogy: a jsme opět u scénáře Aby to mělo nějaký potenciál a nosné téma a případně nějaký "mesidž", abych tak řekla hezky česky "přiblíženě dnešním mladým", chtělo by to trochu nadhled, lepší dialogy, lepší stavbu příběhu. A úplně mě odrovnalo, že je film "nepřístupný dětem do 15ti let"..... polovina mládeže do 15ti let by naopak tohle téma mělo do sebe ládovat povinně v hodinách občanské nauky (existuje to vůbec ještě? ...), protože se jich to týká..... PS: za mých mladých let naprosto geniálně fungoval Mravenci nesou smrt (1985) a My děti ze stanice Zoo (1981) a když už to mladí potřebují v novější verzi, tak My děti ze stanice Zoo (seriál) (2021)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Nepodlehnout davovému šílenství. Pamatovala jsem si celkem dobrý dojem z originálního Blade Runnera. Tady jsem nucena dát 3 hvězdičky, přestože mám oba hlavní herce, jak Harrisona, tak Ryana, v jejich rolích moc ráda. Odcházení od obrazovky je první znamení, že se mi něco nelíbí. Příběh či rádoby zápletka nedokáže celkové trvání 164 minut unést. Už existují lepší filmy jak po scénáristické, kamerové, hudební, tak i vizuální stránce.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Chtě nechtě bez Bourna Bournovo cokoliv nemá tu šťávu nebo dokonce smysl. Skvělý cast, dobře natočená akční podívaná u mě zachraňuje od tří hvězdiček. První díl, točený mimo jiné u nás, žádný další díl nepředčí, ale alespoň neztrácí na kvalitě.

plakát

Bowling for Columbine (2002) 

První film/dokument, na který jsem šla při mém pobytu v USA do kina. Drsný pohled pod pokličku americké kultury. M. Moore tepe do žhavého, nedělá si servítky, hodně emoční, člověku se honí myšlenky v hlavě ještě dlouho po shlédnutí díla. A závěrečný potlesk v kině je něco, co si v Čechách ani nedovedu představit....

plakát

Brzy na shledanou (2019) 

Žádný blockbuster to není, ale je to hodně pohodový film, který udržel celou dobu mou pozornost, takže za mě 4 hvězdy. Asi největší deviza filmu je miláček Harvey Keitel, který nezklame snad nikdy. Na Liama se hezky dívá, a herecky je přirozený. Typově bylo obsazení postav celkem zvládnuté, na Jenie mi něco pořád vadilo, ale nedokázala jsem přijít na to co. Ovšem když měl Oleg trošku více záběrů na obličej, tak se mi rozbřesklo, kde jsem tohodle modrookáče už viděla :) Od dob, co dělal parťáka K. Rodenovi v 15 minutách je, pravda, sice o něco starší, ale na charismatu mu to rozhodně neubralo :) A Petrohrad je opravdu spektakulární město.

plakát

Calamity Jane (2024) 

Ahwwwww. Arrow reunited and it feels so good :)  Typově se všechny role obsadily hezky, zápletka byla taková, o kterou se mělo cenu rvát a bojovat s nasazením života. Což ostatně divoký západ byl snad ve všem. Spokojenost.

plakát

Ceny české filmové kritiky 2018 (2019) (pořad) 

My si prostě jakékoliv sváteční udílení, ohodnocení, ocenění neumíme užít. Všichni jsou na místě jakoby za trest a z donucení. Nebudu komentovat vítěze - to by bylo na román. Pozitivně vnímám opět zajímavý nápad propojit předávající. Neustálé zmiňování časového harmonogramu, zapomínání podat dotaz (několikrát)..... Taky moderuji, samozřejmě chyby se stanou, podruhé si na to člověk dá pozor a tato dvojice, pokud se nepletu, uvádí ceny již potřetí???? I mean - COME ON. "Vtípky" ať už ze scénáře, či na místě vyrobené nebyly vůbec vtipné, zajímavé, k věci, ani sál se nesmál.... V hloubi duše doufám, že Marek Eben tajně vychovává své následovníky, protože je to zatraceně třeba. Pan Sedláček v mikině tomu opět dal korunu se svou jednou reakcí na obrazovku "no ty vole"..... A tohle to asi vypovídá o všem.

plakát

Ceny Paměti národa 2018 (2018) (pořad) 

Pořad, co měl úroveň a který je tak v dnešní době potřeba. Zkušený M. Veselovský provedl všemi příběhy a hosty s grácií a profesionalitou. Sledovat příběhy dalo člověku zamyslet se jak bylo a jak by stále, jak je vidno, mohlo být, když tomu dopustíme. Jak se říká - když se národ nepoučí, je nucen si minulost zopakovat.... Každý jednotlivý hudební host byl neotřelý, kombinace nečekané, o to víc jsem na to doslova koukala s otevřenými ústy a doma jsem si to opět musela pustit znovu. Ano, znovu, měla jsem tu čest se večera účastnit v naší zlaté kapličce osobně a věřím, že na obrazovky či do rozhlasových přijímačů se přenesla oslavná, pokorná a obdivná nálada, která byla i v sále. Děkujeme!!!