Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (577)

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

James Gunn je svým způsobem génius s úchylným smyslem pro humor. Ne vždy se trefí do černého, ale nápadů má tolik, že vás vždy něco pobaví. To, že se občas můžete cítit nesvůj/nesvá, když Vám něco takového přijde zábavné je věc jiná, ale já jsem velký fanoušek nekorektního humoru, protože nezavírá oči před ničím. Fandím proto každému, kdo se ho nebojí a umí to ukočírovat. V čem ale tví Gunnova genialita je cit pro balanc mezi trochu podvratnou srandou a vážně míněnými scénami. Málo kdo umí takovýmhle způsobem pracovat s postavami, vytvořit nějakou vazbu s divákem a scény které pak mají vzbudit emoce, fungují na jedničku. To ve většině hollywoodské velkoprodukce postrádám! Moc mě mrzí, že přijetí filmu bylo vlažné, protože si to tenhle film nezaslouží. Opravdu.. vytvořit fungující charaktery pro takhle bizarní postavičky a uplácat z toho zábavný film... to chce vážně talent!

plakát

Cruella (2021) 

Je to smutné, docela jsem se po ukázkách těšil a i předchozí film Craiga Gillespie (Já, Tonya) mě mile překvapil. Cruella ale bohužel selhává úplně ve všem. Ani krásné kamerové nálety, perfektní masky a kostýmy, výprava, či skvěle obsazení herci, nedokáží zakrýt fakt, že ten film je strašně hloupý a šíleně nudný! Měl jsem velké obtíže film dokoukat... a hloupost jednotlivých zvratů mě tak o to více mlátila do očí. I samotná proměna ve "zlou", ke které došlo v posteli lusknutím prstů podtrhuje marnost scénáře, který si prostě neví rady s faktem, že by si obecenstvo mělo oblíbit maniakálního psychopata, který touží po kůži štěňátek... Takže hned v úvodu jsou nám dalmatini představení jako krvelačná digitální monstra.... a takhle neohrabaně a hloupě se scénář vypořádává s každou "komplikací"... Neumím si představit, že to je pro děti, ty se u toho ukoušou nudou ještě víc... Já vlastně vůbec nevím pro koho ten film má být...

plakát

The Reckoning (2020) odpad!

Omlouvám se, ale nemůžu jinak! Tohle skutečně je odpad! Tak extrémně špatný scénář a dialogy šustící papírem jak z nějakého školního představení, to už jsem dlouho neviděl! Korunu tomuto veledílu dávají neskutečně špatní herci v čele s hlavní hrdinkou, která se celý film provzdychá se svůdným pohledem, jako by točila pornografii. Perfektní makeup a vlasy jak od kadeřníka za každou cenu, kompletní ignorace poměrně vážných zranění jsou jen třešinkou na tomhle amatérském blivajzu. Po tomhle filmu ztrácím naději, že Neil Marshall ještě někdy natočí dobrý film.

plakát

Převrat (2015) 

Není to film, který byste si pouštěli často. Ale rozhodně za vidění stojí. Tedy pokud nemáte děti, nebo máte tuhý kořínek :) Je to film ze kterého mrazí ještě dlouho po projekci. Obyčejná rodina uprostřed státního převratu a občanské války se musí dostat z pekla ven. A nebude se Vám to moc líbit. Nedokážu posoudit nakolik se zobrazené dá nazvat reálným, ale mě to reálně působilo a o to intenzivnější film je.

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Já to skutečně moc nechápu... takových možností natočit perfektní špionážní komiksovku a my dostali uchcanou telenovelu okořeněnou stále více otravnou protirasistickou agitkou. Ono by to asi nevadilo, kdyby to bylo zasazené do lepšího příběhu.. Ale jak mi Sam Wilson nikdy nevadil jako vedlejší postava, tvůrci tohohle seriálu odvedli perfektní práci, jak mi jej absolutně zprotivit. Další hřích je absolutní nevyužití Buckyho... cokoli co by se točilo kolem něj, je daleko zajímavější, než stavění loďky se Samem... a navíc!! Desítky let je to nájemný vrah... zkušený válečník... ale ne, nejlepší nápad bude z něj tuhle auru sejmout a posadit ho na několik hodin k terapeutce... hrůza! A karikatury jako Zemo, nebo ta aktivistka... to je vážně na úrovni Odpadlíka...

plakát

Gangs of London (2020) (seriál) 

První série mi tedy neskutečně sedla! Už dlouho jsem nebyl tak audiovizuálně ohromený! Drsná chladná gangsterka, která nedá vydechnout! Kéž by takových seriálů vznikalo víc!

plakát

Tom Clancy: Bez výčitek (2021) 

Zklamání z toho, že můj oblíbený režisér natočil na námět mého oblíbeného spisovatele, se scénářem od mého oblíbeného scénáristy, film který je nudnější než Komisař Rex je nezměrné!! Nevím ani co bych o filmu napsal. Je to snůška těch nejklasičtějších a nejhloupějších klišé a akční film kde prakticky není akce... nebo už si ji nepamatuju..

plakát

Kdo mi jde po krku (2021) 

Vůbec mi nevadil ten béčkový 90tkový feeling... ale to, že tomu filmu chybí jakákoli "filmovost" - tím myslím, že by nějaká z hlavních postav měla nějaký svůj heroický moment... důvod proč se na filmy díváme... tady vidíme jen bandu lidí, kteří padají, bourají, umírají... a v závěru jsem si jen říkal... tady snad jen všichni pomalu a nudně umřou a vše to skončí záběrem na popel... Asi ve 3/4 filmu zjistíte, že hlavní postavou není Angelina, ale těhotná žena s puškou.. protože ta jediná něco udělá... dokonce hned dvakrát.. a pak si jde sednout k další zbytečné postavě aby taky umřela.... nej-adrenalinovější scéna z celého filmu je dramatický záběr na záchranáře seskakující posbírat ten popel... Jako by vzal Scheridan námět béčkového filmu a řekl, pojďme to to udělat co NEJRALISTIČTĚJI!!! Jak by to dopadlo, kdyby sousedka Horáková skončila v lese s malým klukem... párkrát by zakopla, pak dostala na budku, pak se pořezala... a možná, jen možná nějakým zázrakem neuhořela... a první policista co by se jí vydal zachránit by to schytal do hlavy. Tečka... to bude dobrý film!! Vždycky jsem chtěl na plátně vidět přepadení v bance kde všichni zůstanou sedět na zadku a banditi si odnesou peníze... jak osvěžující změna oproti třeba Bodu zlomu... (ne nechtěl)

plakát

Pod zemí (2014) 

Poprvé jsem tak vysoko nešel. Bylo to možná dané tím jak do nebes vychválený tento horor mnohými je, a má očekávání tak byla hodně vysoká. A nebyl jsem také úplně připravený na komorní, téměř až found-footage film. Obecně totiž koncept, ruční kamerou točeného a roztřeseného záznamu "toho co se stalo" nemusím. Po čase se mi ale film rozležel v hlavě a musím uznat, že námět je to dobrý a atmosféra skvělá! Ani ta ruční kamera mi nakonec nevadí, protože je použitá vkusně. Nicméně neokoukané démonické peklo, respektive tušené zlo a okultní tajemné postavy jsou svěží změnou oproti "bubákům" ve strašidelných domech. A ten klaustrofobický pocit toho, že není úniku ale jen cesty hlouběji do temna mám rád už od Pádu do tmy.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Tahle 4 hodinová verze mi dokázala jediné... jak debilní nápad byl dohnat náskok Marvelu v rámci dvou filmů... a že kdyby to tenkrát Snyder dotočil a dodělal na klasickou kino stopáž, byl by to paskvil ne nepodobný tomu Whedonovi. Celá tahle akce vlastně Snyderovi strašně pomohla, protože mu umožnila vypustit 4 hodinový film a tvářit se že "přesně takhle by to vypadalo před lety" Nevypadalo a Snyder měl nyní bezprecedentní šanci zpracovat tu látku alespoň trochu hlouběji. Na to se nesmí zapomínat. Je paradoxní, že Snyderova Rková "temnější" vize superhrdinské týmovky je vlastně daleko naivnější a dětštější než co předvádí Marvel i s tím svým rodinným humorem. Tohle jsou prostě klasičtí komiksoví panďuláci, kteří se pohybují v mrtvém světě, kde nic nedává smysl... nejkrystaličtějším příkladem budiž zapálený šíp v chrámu... požár o kterém se mluví po celém světě v televizi... ale pak na místě není jediný hasičský vůz, vyštřovatelé... nic... jen ten vyhaslý šíp, pro který si jen tak dojde Diana... pak skočí někam dolu.... nikde nikdo... jen ona a omalovánka Darkseida... který je směšný, hnusný, bez motivace, prostě jen tupé digitální zlo... Takže ano, docela ten film baví, je to daleko lepší, než co běželo v kinech, ale hloupé je to úplně stejně...