Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitelka Oscara Emma Stone září v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (367)

classic 

všechny recenze uživatele

Cruella” de Vil(ová) si bohužiaľ odo mňa vôbec nezaslúži priemerné hodnotenie ani troch hviezdičiek, pričom tomu nepomôžu ani obzvlášť "veľké a uhrančivé oči," pôvabnej americkej herečky, ďalej držiteľky nielen cenného Zlatého Glóbusa, ale aj pomerne viacej "prestížnejšieho" Oscara, čiže vážené dámy a vážení páni, dovoľte mi vám následne predstaviť - nádejnú a charizmatickú EMMU STONEOVÚ... , ktorá by si ale mala do budúcna vyberať trochu lepšie úlohy. Až sa pomaly ani nechce veriť tomu, že jeden zo scenáristov súčasne tiež napísal i zaujímavú Favoritku, pretože konkrétne táto pestrá zmes "filmových spisovateľov" navarila typický hollywoodsky guláš, ktorý môže niekomu (za)chutiť väčšmi, inému oveľa menej, alebo trebárs ďalšieho iba (poriadne) rozbolí brucho, keďže najskôr má len rozporuplné pocity, za čo je zodpovedný najmä vskutku ozaj chabý scenár, a až následne potom i režisér Craig Gillespie, ktorý sa aspoň snažil tieto nedostatky "(vy)kompenzovať" inými vychytávkami... Napríklad doslova do filmu napchal množstvo dobových pesničiek, až to skrátka má dosť - rušivý charakter, čo v podstate neveští nič dobrého, a to ani nehovoriac o tých digitálnych dalmatíncov. Žiadna mimoriadna udalosť sa určite nekoná, maximálne sa koná opätovný zlepenec, na aké si musíme asi začať zvykať, však, a či ani napokon nie, veď predsa nás nikto do nich nijako nenúti, že nám práve teraz nedrží nôž pri krku ? Mať obidve Emmy pred kamerou = výhra ? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých se mísí opulence a ambice způsobem, který sice absolutně ztroskotává, ale je to parádní jízda! Cruella se snaží nějak polidštit postavu, která byla vytvořena proto, aby byla nenáviděna, a nedává to smysl logicky, logisticky ani emocionálně, následuje to každý trend, včetně trendů protiřečících si, a snaží se to být tolik věcí, že udržet s tím filmem krok není jen tak. Způsob, jakým se narativ toho filmu absurdně vymyká kontrole, je až kouzelný. Příběh ženy, která je v původní pohádce prostě extravagantní alkoholička, se proměňuje v příběh operního rozměru o vraždách, mezigeneračních křivdách, budování módního impéria a existenciálních traumatech - není absolutně žádná potřeba, aby byl tenhle charakter vykreslen skrze tak přemrštěný a překombinovaný příběh, ale nakonec právě absence jakékoliv zátky tomu dodává kouzlo. To se sice neodráží v hvězdičkovém hodnocení (potřeboval bych, aby to aspoň nebylo tak dlouhé), ale k tomu filmu vlastně cítím sympatie. Rozhodnutí zpětně motivovat charakter Cruelly de Vil tím, že dalmatini v jejím dětství a před jejíma očima ZÁKEŘNĚ ZABILI JEJÍ MATKU je ale rozhodně nejvíc geniální filmové rozhodnutí od match cutu ve Vesmírné odyseji a k tomu filmu nejde než cítit absolutní respekt a pokoru. Komukoliv, kdo si myslí něco jiného, plivnu do obličeje! ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to Gillespie asi nemohol tak celkom podľa seba. A ešte väčšia škoda nadužívania vybraných piesní; je ich veľa a častokrát hrajú dlhšie, než by sa žiadalo. Nehovoriac a dvoch či troch momentoch, kedy boli vybrané príliš prvoplánovo. Inak fajn, duo Emma & Emma bez konkurencie, minimálne pre ne to stojí za to... a možno aj za opakovačku! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se této Disneyovce chtěl úplně vyhnout, ale dobře, že jsem to neudělal.  Nakonec z těch hraných bude zatím asi jediná povedená. Nejprve bych vyzdvihnul stylizaci. Člověka by vůbec nenapadlo, že origin této záporačky může být zajímavý. Vše se točí kolem módy, takže mají všechno hezky vystylované a vše jim ladí. Hezky pracují s barvami a vypadá to prostě pěkně a efektně. Hned ze začátku zjistíme, proč Cruella nemá ráda dalmatiny. Sledujeme od dětství její příběh, kdy se z drobné zlodějky vypracuje v úspěšnou návrhářku. Celou dobu bojuje se svou rivalkou baronkou, která patří mezi londýnskou módní špičku. Dozvíme se pár zajímavostí z její minulosti a řada dojde i na psy. Celkově mi to ani moc nepřijde jako film pro děti. Hudba je tady opravdu skvělá a do většiny scén se hodí. Film je zasazen do 70. let, takže tomu odpovídá i stylizace. Nejde nevyzdvihnout vynikající výkon Emmy Stone, které tato role opravdu sedla. Stranou se nedrží ani Emma Thompson jako její rivalka. Hlavně finále je dost povedené. Teď je jen otázka, jestli z toho budou chtít udělat celou sérii. "Vytáhla rodinnou kartu." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divný mišmaš. Tak prvú hodinku to dosť pripomínalo film Devil Wears Prada, ale v príliš rozťahanom prevedení, takže ma to tiež dvakrát nebavilo. No a po hodinke sa to utrhne z reťaze a začne to pripomínať rozvernejšiu Disneovskú verziu Jokera. Proste filmy, ktoré ma nebavili, takže ani ich kopírka ma nebavila. Emmu Stone dlhodobo nemusím, aj keď uznávam, že je dobrá herečka. Ani tu sa mi nepáčila. K tomu to má neskutočne prehnanú stopáž a tempo sa miestami dosť vlečie. Jednu hviezdičku dávam za veľkolepú výpravu. Vidno, že ten film bol sakra drahý. Druhú hviezdičku dávam za Paula Walter Hausera, ktorý si tu znova strihol dokonale vtipnú postavičku. Neviem komu je tento film určený. Ja to nie som, ale nejaký spokojný magor sa určite nájde. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Příběh je založený na pravdě. Film je natočen podle knihy „Sto a jeden dalmatinec“ od Dodie Smith. (Adi3434)
  • Cruella (Emma Stone) sleduje v hotelovej izbe čiernobiely film so ženou, ktorá sa diabolsky smeje. Jedná sa o Betty Lou Gerson, ktorá nadabovala Cruellu v pôvodnom animovanom filme a mnohé charakteristické črty postavy, vrátane onoho smiechu, boli vytvorené práve na základe jej práce v štúdiu počas výroby filmu. (matthew.17)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama