Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (157)

plakát

Tajemná truhla (2006) (TV film) 

Hrozné... verbální průjem Jiřího Dědečka! Nebýt pěkných kostýmů, bylo by to na odpad...

plakát

Princezna za tři koruny (1997) (TV film) 

Docela jsem se zasmála... je těžké v současné době napsat a natočit originální pohádku, aniž by se vykrádali jiné pohádky a nebyla to úplná blbost... můj muž to okomentoval: Už jsi viděla pohádku s Nárožným, která by byla blbá? Ne, neviděla. :-)

plakát

Rusalka (1962) 

Souhlasím s komentářem od: Cesarea. Nádherně obrazově pojaté dílo. Pozdější TV zpracování už nemělo tu atmosféru. Přestože Kašlíkovi tehdejší kritika vytýkala obsazení Vodníka Josefem Hlinomazem, mám za to,že tento experiment pany Kašlíkovi vyšel! Vizuelně je Vodník skvělý. Pravda, znatelně robustnější a živočišnější než všichni ostatní představitelé - ale kde je psáno že Vodník musí být hubený?? O Ježibabě paní Šejbalové nemluvě, ta byla skvostná, jako ostatně celé dílo. Jedinou výtku bych měla k tomu, že Vodník ne moc dobře zvládal playback, ale ten film se mi líbil natolik, že s přimhouřením oka dávám plný počet hvězdiček...

plakát

Tajemný svícen (2003) (TV film) 

auuuuuuu....to bolelo....dokoukat... Ačkoliv mám Lenku Termerovou ráda, tohle byl asi její nejhorší výkon... Amatérští divadelníci by to zahráli lépe!... Jednu hvězdičku jen kvůli charismatickému Karlovi Dobrému!

plakát

Ty, který žiješ (2007) 

Zvláštní film... při prvním shlédnutí pozdě večer jsem občas zaklimbala, takže jsem se se zájmem podívala záhy ještě jednou... defilé švédských pábitelů mi připadalo osvěžující v té únavné záplavě napomádovaných a vyplastochirurgovaných amerických hrdinů, které poslední dobou otravně zaplavují svět... je to film pro diváka, který není líný trošku při koukání přemýšlet.

plakát

Pohádkové počasí (2008) (TV film) 

Sice jsem, co se pohádek týká, tradicionalistka, ale asi není snadné natočit moderní pohádku tak, aby byla jak originální, tak i zajímavá pro diváka... buď je hezky, líbivě vypravená, ale děj je vykraden a splácán z několika jiných pohádek, anebo ji divák není schopen dokoukat do konce. Ne, že bych neměla pár výtek, ale celkově se mi zdá podařená. A hudba, jak už tady někdo poznamenal, je víc než podařená...

plakát

Svět bez hranic: Stáňa (1997) (TV film) 

Škoda... měla na to stát se nejen herečkou, ale dobrou herečkou. Navíc z ošklivého kačátka se vyklubala moc pěkná holka...

plakát

Vějíř lady Windermerové (2004) 

Vkusně a citlivě zfilmovaný můj oblíbený Oscar Wilde... Po dlouhé době jsem byla schopná shlédnout celý film v jednom zátahu, bez toho, že bych znechuceně nebo znuděně odbíhala... a skvělá Helen Hunt, dialogy s Tomem Wilkinsonem =lahůdka !

plakát

Severní blata (2006) 

Konečně kriminálka, kde se neplýtvá přemírou střelby, potoky umělé krve anebo nadbytkem žvanění. Divácky osvěžující zážitek v záplavě amerických "krimi", které jsou na jedno brdo. Možná že to není film na plných pět hvězdiček, ale mně se tak líbil!

plakát

Pohádka svatojánské noci (1981) 

Tak to byla lahůdka! Stylově čisté a přestože byla zápletka poměrně jednoduchá, nenudila - jak se to většinou děje u přeplácaných křečí, které se v poslední době vydávají za pohádky... Jak už tu někdo poznamenal - měla by se vysílat častěji!