Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Romantický

Biografie (6)

Sonja Sázavská (herečka)

03.10.2007

Narozena 5.9.1926 v Hodoníně. Herečka, režisérka dabingu. Vystudovala gymnázium v Německém Brodě a v Bučovicích, v letech 1945-1949 studovala dramatický obor na brněnské konzervatoři. Od r. 1946 působila externě v brněnském rozhlase. Po angažmá v Novém Jičíně (Beskydské divadlo) a Opavském divadle byla do roku 1961 členkou… (více)

Sylvie Koblížková (herečka)

03.10.2007

Narodila se v lednu roku 1985 a ve filmu se prosadila už jako školačka, díky Janu Hřebejkovi. Obsadil ji totiž do role Uzlinky v PELÍŠCÍCH. Ale už přetím hrála v seriálu KDE PADAJÍ HVĚZDY, díky němuž vlastně rolu Uzlinky získala.Poté herectví načas opustila, vystudovala manažerskou školu a začala pracovat jako barmanka.… (více)

Sandra Pogodová (herečka)

03.10.2007

Sklony k divadlu podědila po svém otci, který se divadlu nadšeně věnoval v Olomouci, spolu s bývalým (tehdy teprve budoucím) ministrem Pavlem Dostálem. Vystudovala pražskou konzervatoř, mihla se ve filmu KAMARÁD DO DEŠTĚ II, další čtyři roky zpívala v muzikálu "Jesus Christ Superstar". Živila se také jako barmanka a pekařka. V… (více)

Zdeněk Smetana (režisér / scenárista / herec)

03.10.2007

Tento výtvarník a režisér animovaných filmů s charakteristickým rukopisem prošel důkladnou profesionální školou. Začínal u Jiřího Trnky v ateliéru Bratři v triku, kde si vyzkoušel řadu profesí. Již v prvních dílkách - agitkách (JEDINÁ RADOST) a reklamách - se objevují pro něj typické umělecké výrazové prostředky: nadsázka,… (více)

Paul Eddington (herec)

03.10.2007

Herectví se začal věnovat ve 40. letech 20. století v herecké společnosti Entertainments National Service Association, která objížděla vojáky na frontě a poskytovala jim tak trochu zábavy. Po válce se sporadicky objevoval v televizních zábavních pořadech a seriálech.Zlom nastal v roce 1980, kdy začal natáčet seriál JISTĚ PANE… (více)

Jana Werichová-Kvapilová (herečka / scenáristka)

03.10.2007

Na českém filmovém nebi se mihla jako létavice - krátce a rychle. Nebylo jí dopřáno překročit stín otcova jména, ač v 50. létech 20. století používala pseudonym Jana Hálová, který se objevuje i u několika filmů. Nechtěla, aby ji lidé vnímali jen jako dceru Jana Wericha. Vystudovala DAMU, působila v divadlech v Uherském Hradišti… (více)

Reklama