Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (85)

plakát

Sedm (1995) 

Ani po několikátém zhlédnutí člověk nemůže popřít, ež to je pravděpodobně nejlepší detektivka všech dob.

plakát

Osamělost prvočísel (2010) 

Během sledování se mi chtělo říct "Odeberte 15, 20 minut a máte milý film pro každého, kdo se cítí být jiným". Bezprostředně po titulcích na mě dolehla ona definice prvočíselných dvojčat a najednou se mi zdálo, že to je film, kterému se podařilo opravdu zhmotnit reálné city, jakékoliv. Jediná chyba Osamělosti prvočísel by mohla být v tom, že je zde mnoho nevyřčeného- a s tím stojí na hraně mezi pseudointelektuální slátaninou a mistrovským kouskem. Naštěstí zdárně balancuje.

plakát

Drive (2011) 

Kombinace instrumentální hudby a lži(?)osmdesátkového popíku, dokázat překvapit protřelého diváka po celých 20ti minutách, Carey Mulligan, skvělá kamera, kombinace dlouhých zasněných pohledů se syrovým rozdupáním obličeje, Rob Perlman a mnoho dalšího, přátelé, to je Drive.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Atmoška tak hustá od začátku do konce, že odpouštím i drobnou předvídatelnost, která možná spíše než předvídatelností je jediným možným závěrem, který si pohlceni světem triků dokážete představit. Jen těžko bych hledala film, kde se užití několika prolínajících se časových rovin hodí víc k dotažení snímku k absolutní bezvadnosti. O hereckých výkonech netřeba se rozepisovat, ať už hlavní či vedlejší role byly zahrány těmi nejlepšími herci a tím nejlepším způsobem. Pro mě je The Prestige po dlouhé době "dokonalým trikem".

plakát

Fakulta (1998) 

Moje nejmilejší "béčko"!

plakát

Jmenuji se Oliver Tate (2010) 

Vzdáleně mě při sledování snímku napadalo "něco mezi mou zamilovanou Naukou o snech a velkým zklamáním 500 dní se Summer a možná bych tam ještě někde našla i závan pozérské divnosti té hrůzy "Pan Nikdo". Jenže je fakt, že mně se hlavou při sledování filmů honí zvláštní asociace, dost bizarní a pro většinu lidí nepochopitelné. Ale nechme to být, je to "něco docela milého a o lásce", ráj pro reálné Olivery Taty, peklo pro ty, kteří takovou "tateovskou" část svého Já v sobě dávno a definitivně potlačili a nic proti ničemu pro všechny ostatní.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Dvě a půl hodiny dlouhá detektivka, přesto je každá minuta stejně napínavá a ani na chvíli to nenudí. Bravo!

plakát

Fantazie (1940) 

Povinnost nejen pro milovníky Disneyho, ale pro každého pořádného filmového fanouška, to je bez diskuze.