Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Králíček Jojo je přesně ten film, který bych bez 6 nominací na Oscara nechal zcela bez povšimnutí. Popis filmu uvedený v obsahu mě moc nezaujal a nějakou dobu jsem se přemáhal, než jsem si film konečně pustil. Při prvních minutách jsem se mimo jiné zasnil, u které novodobé komedie jsem se naposledy opravdu zasmál, bohužel i tento film mě jako komedie zklamal. A první hodinu jsem dokoukával s pocitem, že film brzy vypnu. Jelikož humor byl na úrovni druhého stupně základní školy. Stále zde však byly pozitiva v tom, jak se do rolí vžili mladí herci Roman Griffin Davis jako Jojo a Thomasin McKenzie jako Elsa, kvůli nimž jsem film nakonec dokoukal. A překvapivě jsem ani nelitoval, jelikož druhá necelá hodina filmu, která byla už na vážnější notu, byť s občasnými vtípky, které tedy už byly více povedené, se mi líbila mnohem víc. Naopak režisér filmu Taika Waititi v roli Hitlera se mi nelíbil vůbec a moc mě neoslnila ani hvězdná Scarlett Johansson. Z dospělých rolí nakonec nejvíc vyčnívá Sam Rockwell jako Kapitán K. Film jako celek hodnotím třemi hvězdami - 2* za první část a 4* za druhou část. Kdybych film viděl jako zmíněný školák z druhého stupně ZŠ, hodnotil bych nejspíš pozitivněji. :)

plakát

1917 (2019) 

Sam Mendes již v minulosti ukázal, že filmy točit umí (Americká krása) a i s tímto snímkem míří vysoko, což dokazuje i 10 nominacemi na Oscara, z nichž tři byly proměněny. A samozřejmě i neméně významný Zlatý Glóbus pro nejlepší film. 1917 vás již od začátku vtáhne do děje, a protože je film točen jakoby na jeden záběr "bez střihu" také vás jen tak nepustí. V hlavních rolích sází Mendes na neokoukané tváře (George MacKaye jsem neznal a až po zhlédnutí filmu jsem zjistil, proč mi byl Dean-Charles Chapman tak povědomý - hrál totiž Tommena v Game of Thrones). Fanoušci tohoto seriálu ve filmu objeví i Richarda Maddena, který stvárnil oblíbenou postatu Roba Starka. Abych zbytečně neodbíhal od tématu, oba mladí herci své role zahráli velmi dobře a podle mě si otevřeli vrátka k dalším velkým projektům. Film láká i na známá jména - především Benedicta Cumberbatche, ale i Marka Stronga s Colinem Firthem, ti se však na plátně příliš dlouho nezdržují. Dějem mi 1917 hodně připomnělo Zachraňte vojína Ryana, i když se filmy neodehrávají ve stejné světové válce. Jediné, co bych vytknul je občasná nelogičnost v chování postav. Jinak je 1917 velmi dobrým dílem, které si zaslouží vaši pozornost.

plakát

V síti (2020) 

Co se týče tohoto dokumentu, docela sdílím názor s uživatelem FlyGun, který napsal: ,,Protože jsem se nenarodil včera, jsem si zcela vědom faktu, že existují nějaké sexuální úchylky a internet je plný predátorů. Více, než sestřih desítky penisů, mě zaskočilo, kolik lidí je tímto překvapeno - včetně štábu. " Jediní dva, kteří mě fakt šokovali byli: chlap, co měl snad všechny úchylky světa a pak skautský vedoucí, který se stihl za pár dnů kontaktovat se všemi třemi dívkami, i když neměly nějak navazující profily. Jinak je to docela běžná rutina těchto sociálních sítí... Ve finále mě pak nejvíce překvapil výskyt jedince, který byl normální, což je tedy smutná realita. Jinak je to takový dokument nedokument, kde se u mnoha věcí spíš člověk zasměje, než aby se zamýšlel nad tím, jak je to morálně špatně a hlavně tam chybí nějaký postih... Když teda nepočítám vychrstnutou limonádu do obličeje. Na konci je přímá konfrontace štábu jen se zmiňovaným skautským vedoucím, který si nimi moc hlavu neláme (slušně řečeno). Jak to dopadlo se zbytkem predátorů, které se podařilo vylákat ven, se nedozvíme. Sice je na konci uvedeno, že některé případy byly předány policii a jsou v trestním řízení, ale stejně si z toho divák pořádně neodnese, co predátorům vlastně za tohle hrozí, a proto je celkem jasné, že se to bude objevovat dál a dál, pokud to někdo nezačne aktivně řešit (nejlépe ti samotní poskytovatelé služeb, kterým by z toho však klesala návštěvnost a peníze z reklam). Sečteno potrženo - jsem rád, že se to natočilo a jak obrovské téma to krátce před uvedením do kin bylo. Avšak reálně film "probudí" pouze ty diváky, kteří o této problematice dosud neslyšeli.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Na rozdíl od většiny hodnotících, kteří filmu nedali na ČSFD plný počet hvězdiček, jsem neměl problém s délkou filmu ale s všeobecně chváleným závěrem. Film jsem si od začátku užíval, ponořil jsem se do atmosféry šedesátých let, kterou Tarantino mistrně vytvořil. Klasická americká auta, skvělý soundtrack, atmosféra ve městě, prostě balzám na (mou) duši. Na Leošovi je vidět, že mu prospěla čtyřletá pauza od filmu a do role Ricka Daltona se opravdu vžil a spolu s vynikajícím Pittem vytváří skvělé dynamické duo (nejlepší od dob Newmana s Redfordem, jak uvedl sám Tarantino). SPOILER!!! S nadšením jsem se tedy těšil na vyvrcholení filmu, které mě bezprostředně po dokoukání zklamalo, byť bylo přesně v Tarantinovském duchu. Čekal jsem totiž, že film skončí tak, aby odpovídal realitě nebo alespoň podobně s nějakým zásahem hlavní dvojice ale ne, že dostanou Mansonovi poskoci nakládačku od Cliffa (a jeho psa :) ) a zbytek sežehne Dalton. Celkem v rozpacích jsem filmu nejdříve dal 4*, po dlouhém přemýšlení, přemítání děje a hledání důvodu, ale nakonec dávám 5*. Už jen proto, že Quentin je, jak bylo ostatně uvedeno, znám svou častou alternací historie a zastávání se nevinných. A také proto, že bych pohled na smrt nádherné Margot Robbie, která ve filmu doslova září, nejspíš sám nepřežil. :D SPOILER!!!

plakát

Rapl - Sardinky (2019) (epizoda) 

Marně čekám na napětí z první série, některé díly z druhé série působí až směšně. Navíc angažování pofidérního "Youtubera" Aleše Bejra, byť pouze v několika sekundové roli, serióznosti seriálu moc nepřidá.