Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (430)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Dvojka se velmi povedla, na rozdíl od jedničky je svižnější, divák se netopí v kvantech postav a docela dobře koresponduje s předlohou. Příjemné překvapení. Ovšem chce to buď kino, nebo aspoň velkoplošnou obrazovku s dolby surround zvukem včetně subvooferu, jinak se ošidíte o skvěle udělané triky a podmanivou hudbu.

plakát

Ahsoka - Část 1: Mistři a učedníci (2023) (epizoda) 

Kvalit Mandaloriana to nedosahuje. Chybí tomu moment překvapení a narůstání atmosféry. Na můj vkus je zde příliš mnoho hluchých míst, i když nejsou dlouhá, ubírá to na spádu. Ahsoka je příliš váhavá a nejistá. Na druhou stranu chápu skalní fandy, kteří čekali do tří ráno na vydání, že je to plně uspokojuje. Nicméně druhý díl je trochu svižnější.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Hezky zpracovaná autobiografie s mnoha zajímavými (i neznámými) prvky ze života. Málokdo dokázal v životě co on. Snad proto působí seriál poněkud egoisticky. Ale v tomto případě mi to vůbec nevadí. Herec byl prachbídný, ale toho Conana i Terminátora jsem mu věřil na sto procent.

plakát

Bastard (2023) 

Dvě hvězdy za skvělého a neuvěřitelně uvěřitelného Mikkelsena a jedna za kostýmy a kameru. Děj se tradičně seversky vleče a co diváka drží u obrazovky je, jaký bude konec. Bohužel nemastný, neslaný.  Být to o dvacet minut kratší, bylo by to temné a strhující drama. Takhle je to sice temné, ale ty dramatické okamžiky stačí vyčpět během dlouhých záběrů jízdy na koni a okopávání rašeliniště. Tři a půl hvězdy je akorát. 70%.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Zajímavá, místy celkem nudná detektivka z budoucnosti. Efekty dobré, ale trocha akčnosti a napětí na úkor dialogů by celý film jistě pozvedla. Bohužel to díky překombinovanosti děje evidentně nebylo možné, protože by se divák dočista ztratil

plakát

Ďáblovo rogalo - Ďáblovo rogalo (2023) (epizoda) 

Hodně slabý a málo uvěřitelný příběh. Více jak polovinu filmu se jezdí po lese a téměř nic se neděje. Postavy se chovají jako pacienti uprchlí z ústavu choromyslných. Proč je to horor jsem nezjistil. Skuteční policisté si u toho můžou asi hlavu ukroutit, zejména při školáckých chybách policistky na závěr. Jedna hvězda za kameru. Sledování dalšího dílu budu hodně zvažovat. Ale třeba bude lepší příběh a překvapí, tak tomu dám ještě šanci.

plakát

DogMan (2023) 

Působivý film s Bessonovým akčním a vypravěčským rukopisem. Pár scén je silně nerealistických, ale celkový dojem velmi dobrý. Nechává diváky, ať si nakousnutá témata srovnají v hlavě a nepodsouvá jim řešení. Což ovšem řada z nich chápe jako slabinu, ale opak je pravdou.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Napínavé, svižné, místy nápadité a světe div se i humorné. Jednu hvězdu musím sundat za to, že to bylo tak moc americké. Chování, některé dialogy a postoje. Zároveň je na tomhle snímku krásně vidět, jak si i při takhle dobře udělaném fantasy nedokáží tvůrci poradit s temnou tajuplností, která by to posunula o level výše a přidala na dramatičnosti. Některé scény by si to opravdu zasloužily. Když se hlavní hrdinové ve vypjatých scénách začnou chovat jako puboši, úplně to zkazí dojem a je to jedna z těch typicky amerických vlastností ve filmu. Ale jinak dobré, 80% zasloužených.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Tři hvězdy z nostalgie a za výkon Harrisona Forda, před kterým musím v jeho věku smeknout. Mads Mikkelsen je krásně démonicko-náckovitý a tím to vlastně končí. Děj je hodně předvídatelný. Přelet letadla dírou v časoprostoru bych u Indiana Jonese nečekal, v tomto kontextu je to celkem překvapení, nicméně se objevil už v tolika filmech, že to zase tak moc novátorské není. Ale jako derniéra filmů o Indym to určitě účel splnilo a skalní fandové mohou být spokojeni. 70%.

plakát

Invalida (2023) 

Černá komediostřílečka se sociálním podtextem, která trochu zavání Pulp Fictionem. Překvapivě svižné a zábavné. Cikán v uniformě SS je černý humor sám o sobě  na druhou :-))). Dialogy a narážky jsou velmi dobré. Za mě čistých 80% a palec nahoru za odvážný počin.