Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Fantasy
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (7)

Spartakus a podmořské slunce

Spartakus a podmořské slunce (1985)

Spartakuse dávali na Minimaxu v letech 2005-2007, ovšem jenom první sérii. Naštěstí Minimax dostal rozum a v roce 2010 se rozhodl vysílat Spartakuse znova, tentokrát i s tou druhou sérií. Ani si nepamatuju většinu hlášek, kromě toho že Matt často říkal Rebece "špunte". Pokud jde o díly pamatoval jsem si část prvního dílu, potom ten díl kde nějaký zlý vládce chtěl nechat hlavní hrdiny popravit a potom druhý díl z druhé série ve kterém hráli šachy proti jejich nepřátelům. Vím že ta atmosféra Spartakuse byla naprosto perfektní no zkrátka to byl pořádný seriál a jeden z mála seriálů na Minimaxu které považuji za vyloženě dobré. Bylo to dost surrealistické, ale pořád to nebyla žádná vyloženě slátanina nebo fantasmagorie, mělo to hlavu i patu. Pět hvězd! https://www.youtube.com/watch?v=xYUZIihTTtA&lc - úvodní znělka v češtině, žel zatím jediný český materiál který je volně dostupný

Redwall

Redwall (1999)

Spartakus a podmořské slunce a Redwall byly asi jediné dva seriály na Minimaxu které byly vyloženě dobré, všechny ostatní věci z Minimaxu byly buď průměrné a nebo vyloženě špatné. Stejně jako Spartakus tak i Redwall měl výbornou atmosféru i zajímavý příběh, akorát v případě Spartakuse byl příběh nesen v duchu sci-fi a fantasy, tady je příběh nesen spíš v duchu středověku a fantasy, což je ovšem dobře jinak by to byla slátanina a já slátaniny nemám rád. Pět hvězd!

Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy

Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (1978)

Říkejte si co chcete, ale třetí série Smolíků byla asi vždycky moje nejoblíbenější. Ne že by za ní ty předchozí dvě zaostávaly, to ani omylem, ale tu třetí jsem měl vždycky nejradši, asi proto že je taková nejvíc dobrodružná. Mimochodem, ten kdo dá Smolíkovým odpad, je kulturní barbar!

Opičí král

Opičí král (1986)

Vynikající seriál výborných uměleckých kvalit, výborně navozující prostředí starověké Číny. S kvalitním příběhem, bez kterého se správný seriál prostě neobejde. Co se týče samotných dílů, prvních pár dílů (hlavně ten úplně první díl) mi přišly tak trochu "rozjezdové", přesto však skvělé a pro příběh velmi klíčové. Od cca pátého dílu už příběh jede na plné obrátky a je skvělý. Najde se v něm i pár dost překvapivých zvratů (tedy alespoň podle mě). Opičí král je zkrátka něco, co vás neomrzí, i když už jste viděli všechny díly a víte co se v těch dílech stane atd. K tomu všemu se ještě přidávají nejrůznější "vylomeniny" Opičího krále, zajímavé vyprávění pomocí obrazu a další věci. Co se týče samotných dílů, tak se mi nejvíc líbily asi díly číslo 10 a 11 (Tři šarvátky s Bílou paní a Příběh princezny a démona), ale jak říkám, všechny díly jsou skvělé. O konkrétních dílech se může napsat hodnocení v jejich profilech, neboť nyní je možnost zhodnotit epizody jednotlivě. Úplně první díl je o něco méně zajímavější než následující díly, neboť se v něm moc věcí nestane a proto ten díl nazývám "rozjezdovým" dílem (byť i tento "rozjezdový" díl považuji za docela zajímavý a určitě velmi dobrý a pro příběh Opičího krále klíčový). Uznávám dokonce, že některé lidi může první díl "odradit". Na ty, kdo se nenechali "odradit", však čeká úžasný zážitek. Sledování tohoto seriálu mi taky hodně navozuje takový ten "retro" feeling, který mám moc rád. Mnohým lidem tento seriál přijde "špatný". Ale "špatné" jim to přijde jenom proto, že dotyční už jsou tak zblbnutí těmi různými komerčními pitomostmi, co pořád běží na TV, že pro ně prostě není možné ocenit skutečné umělecké dílo. Tomuto krásnému uměleckému dílu dávám pět hvězd a dodávám, že si přeji, aby se u nás na TV obrazovky dostalo taky to šestnáctidílné pokračování Opičího krále (obávám se však, že to bych po současném "vedení" naší republiky chtěl trochu moc).