Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (253)

plakát

Jak jsme hráli čáru (2014) 

Je příjemné vědět, že i Slovenské Mikulášovy patálie jsou ještě na lepší úrovni než samotný Mikuláš. S tím rozdílem, že tento film není směrovaný pouze na děti, ale dospěláci si tam najdou své. Viděno na festivalu Finále Plzeň v originálním znění. Takže aby to nebylo málo, film je prostě "československý".

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Film, který mne odrazoval svým trailerem. Mělo by to být naopak. Film, který jsem házela do škatulky ,,protekční". Jenže zvědavost mi stejně nedala a podívala jsem se, neboť jsem si chtěla připomenout, že i já jsem snívávala o kameře. Co je ještě zajímavější, film, který kluci uvnitř příběhu natáčí, se vlastně nenatáčel na kameru, ale na digitální zrcadlovku(y). A co mi zase uplně rozšířilo tvůrčí rozměr? Snad to, že amatérský formát celého filmu, kdy stylizace záběrů samotného filmu působí amatérsky. Najednou mi to nevadilo. Žádná pravidla, schválné chyby v kameře až chvílemi nás to nutí film vypnout. Tou hlavní dimensí je příběh. Vynikající, mistrnný, uvěřitelný a perfektně zahrané konfliktní scény, které konečně jednou nepůsobí uječně či trapně, ale realisticky. A závěr příběhu by možná na papíře působil jako jedno velké klišé, kdyby se nepoužily záběry skutečné postavy neherce, které diváka uvádí do mrazivé katarze. Film mne překvapil, šokoval a nabil nečekaným překvapením. Co se týče scénáře a dramaturgie, vidím v Mádlovi nový talent. Nadějný.

plakát

Fotograf (2015) 

Ač se nejedná o nejgeniálnější dramaturgické dílo žánru biografického filmového románu, jistě jde o veliký pokrok, který v české kinematografii skutečně chybí. Dobře - > rozostřenou kameru hnedle na začátku filmu odpouštíme ač je důležité si hlídat ten počet snímků za sekundu, že?. Všude samé ko*y a celulidní zadnice také odpouštíme, ale dikce a fonetika v dialogu konečně se přibližuje tam těm dramatům za hranicemi naší země. Konečně to není pouze to odříkání, konečně scénáristé a režiséři začli používat "dialogový sluch". Roden mi v roli Jeníčka Saudka sedl snad lépe než sám "Jeníček", jak jej oslovovala Líba, postava a múza zobrazující Saudkovu bývalou partnerku Sáru. Nepamatuji si, že bych kdy viděla Karla Rodena hrát tak uvolněně, tak přirozeně, rozcuchaně a vůbec hrát hereckou hru!

plakát

Jeff, který žije s mámou (2011) 

Outsider a akční hrdina v jednom balíčku vás pobaví od začátku do konce. Možná příběh mohl mít lepší zápletku než zachránit vztah bratra a švagrové, ale ... nakonec zjistíte, že z bábovky Jeffa je defacto docela pěknej chlap.

plakát

Gladiátor (2000) 

Co tomuto filmu vytknout? Klišé a romanci odpouštíme a přikláníme se ke kvalitám. Perfektní smysl pro mizanscénu, kdy klasická 2D prostorovost nás vtahuje hluboko do plátna a možná až dál... Pokud jste nikdy v životě nezažili extázi, zkuste ďáblův valčík od Hanse Zimmera, skladbu The Battle.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Fotr je lotr po francouzsku. Čtyři dcery, moderní čtyři katoličky, které v dnešní době si meze nekladou. Jedna domů přivede žida, druhá Číňana, třetí Araba... Zbývá poslední naděje rodičů Verneuilových. Laure. Přivede domů negra, ale přes všechen strach netuší, že to není tak zlé, jak se na ostří nože zdá... A hlavně? Je to katolík... Dobře, anotace nestačí... dokonce ani hodný pejsánek, co má touhu cosi sežrat, nestačí... musí se vidět :-D

plakát

Paterčata (2014) (seriál) 

Rasistické výlevy bych mazala, nechápu, proč to csfd nehlídá... Utáhnout finančně jedno dítě v dnešní době je docela těžké, ale stále reálné. Dvě děti jsou ještě mnohem náročnější, protože vezměte si v potaz všecky ty vymoženosti, které budou vyžadovat. Oblečení, kočárky to je první pálka, ale pak přichází na řadu hračky, brzy na to elektronické vymoženosti a ve finále studium. V případě paterčat si myslím, že tam půjde ale o jinou psychologii. Budou to sourozenci, kteří potáhnou za jeden provaz a můžou být docela silným elementem ve spolupráci, takže se z finanční krize pak vymaní mnohem lépe... než kdokoliv jiný jedináček :-) Jinak z pohledu dramaturgie se jedná o vynikající projekt. Každý z dílů má nějaké podtéma. Hlavně to není taková ta klasická trapárna, jak jsme zvyklí z jiných reality show. A to je plus!

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Báječný film a báječná Meryl. Film si ale užijete lépe v kině než na menší obrazovce. A hlavně bez dabingu!!! Upozorňuji, že v tomto případě dabing zabíjí celý film.

plakát

Prázdniny (2006) 

Skvělý oddychový film. Klidně bych si dala znovu. Viděla jsem v kině, takže jedině s titulky na dvd! Český dabing by mohl dost ubrat na celkovém zážitku přesně jak to bylo v Ďábel nosí Pradu.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Příjemná oddychovka...... Velmi příjemná....