Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (833)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ač se zde snažím v každém druhém komentáři elitářsky mentorovat o správném úchopu humorných filmů a ještě se vám všem snažím se vztyčenými transparenty jménem "Jste nevkusní čuráci!" jemně naznačit, že jste nevkusní čuráci, tak tohle mi kurevsky, ale kurevsky nesedlo. Zasmál jsem se jen jednou, a to když tomu tlustému pánovi na koupališti spadly plavky. Smutné je, že se to stalo loni a s filmem to nijak nesouvisí. Já, zvyknuvší na hovna pod čepicí a pochcaný vlasy z balkónu, což jsou jediná dvě kvalitní kritéria, která dokonale definují debilní komedii, se najednou setkávám se super tajnými výrazivy a narážkami na ty divně tvarovaný borce, kteří mi ve tři ráno udělají ten nejdokonalejší gyros v bulce. Mně nevadí, že jsou žlutější než žloutenka, ale pokud se v noci po kalbě dobře nažeru, ať mi klidně hromadně emigrují do obýváku, já si je s radostí uklidím někam mezi temperky. Velmi jsem přemýšlel nad tím, jak je možné, že všichni u toho chčijí smíchy, ba až plují na svých vodních postelích za lepšími zítřky, a já jsem stále stejně netečný, jak jakákoliv žena po mrdačkách se mnou, a to bez ohledu na to, jestli je živá, či nikoliv. A přišel jsem na to, že za vše může prazvláštní symbióza, kterou mám se svoji super madam paní děvčetem slečnou Smilly, nejmilejší a nejoddanější kamarádkou, která všemu vždy bez skrupulí naprcá za pět, aniž by to se mnou jakkoliv prokonzultovala a můj obranný mechanismus tomu pokaždé podlehne a vyhodnotí to jako děsivou sračku bez náznaku čehokoliv. A proto ji nenávidím! Nechť ji sežehne síla psího masa v tortile! ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Rasisitický? Ani náhodou. Cynismus slaboučký a velmi decentní, z kterého navíc na sto honů čiší, že na konci bude hepy hypo rozuzlení, které plně podpoří multi kulti politiku, respektive otevírání dveří Evropy všem čmoudům a cigošům, páč jejich kultura a přínos naší společnosti je hrozně kůl a obohacující a pojďme tedy komediálně bořit předsudky. To my tam přišlo dost předvídatelné, ačkoli film to byl jinak zábavný. A že to lidi nadhodnocují a dokonce označují za rasově provokující je jen důkaz toho, že už sou strašně sešlapaný a naočkovaný přijímat všechen ten přistěhovalecký mor, protože nechtějí vypadat příliš xenofobně. Já to vidím pořád stejně. Muslimská celosvětová invaze si nezaslouží podporovat laskavou komedií tohoto typu, ale naopak, čím dál tím víc lidem připomínat, jaký to sou netolerantní zaostalý hovada, postrádající jakýkoli smysl pro etiku. Politický podtext mi teda ve filmu mírně vadil, ale pokud se nad něj povznesete a uchováte si svůj zdravě nezmanipulovaný postoj vůči tomu, koho si pustíte na základě svých vlastních zkušeností do rodiny, pak není problém s tímto filmem solidně strávit večer. Jen proboha zapomeňte na srovnání s Nedotknutelnými, to může napadnout jen (mentálně) Nedostatečné. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"A v žiadnom prípade nespomínaj Francúzku futbalovú reprezentáciu..." To bol pre mňa najlepší a najtrefnejší vtip, ktorí ukazuje, že si Francúzi vedia robiť srandu aj z takýchto vecí, hoci, nalejme si čistého vínka, je to skôr do plaču. Ako komédia fajn, humor je trefný, mnoho Francúzov iste má podobne zmiešané rodiny, ale až takúto pestrú asi málokto. Arab, Žid, Číňan a černoch, to je pre hrdého otca-Francúza dosť silná káva...Ok, pobavili sme sa a teraz ideme stavať mešity a synagógy...Zábava skončila. 70%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Frantíci mají takový úspěch proto, protože jsou jako prachobyčejná holka z ulice krev a mlíko, za kterou já se klidně vrátím dvě stanice metrem. Oproti tomu Hollywood připomíná naolejovanou, naleštěnou a našpulenou modelku z mola, o kterou po zhasnutí reflektorů nebrkne ani pes a kterou na ulici každá prachobyčejná holka krev a mlíko zašlápne odrbanou keckou. Nechci povrchní dokonalost, ale něco, s čím mi je dobře. 97 minut mi bylo dobře s tímhle filmem, a to hlavně proto, že si byl svůj a bavil se sám sebou. Která z modelek tohle může říct? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že táto komédia je jasne slniečkárska a chce nás priviesť k tolerancii a poznaniu, že všetko rozmanité je úžasné a že vlastne tí imigranti, islamisti, afroeurópania atď. sú vlastne všetko pohodoví ľudia, napriek tomu je to ideálna zábava. Dokonca aj pokrokovejšia než nejaká americká, keďže tam sú za utrpiteľov len potomkovia Afričanov, ale na šikmookých si nikto ani nespomenie. Jasné, nájdu sa tu aj prehnané veci, napríklad že Žid a moslim spievajú v kostole o narodení Božieho Syna, teda v reáli absolútne nemožné, ale možno aj vďaka týmto nadsádzkovým záležitostiam ide o veľmi uvoľnenú komédiu, ktorá rozosmeje a nijako nejde za hranice. Na rozosmiatie totiž používa bežný život a nie fekálie či sex. No a Christian Clavier je proste jeden špičkový herec, ale všetci mu viac než zdatne sekundovali, najmä ten černoch-otec. Najviac sa mi páčil výrok: „Každý z nás je niekedy rasista.“ Ja by som už len dodal. Niekedy aj oprávnene. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel hlavně v Paříži, v Seine-Saint-Denis (Montreuil a Bobigny), v Hauts-de-Seine (Rueil-Malmaison a Colombes), Val-de-Marne (Saint-Maur-des-Fossés), v Indre-et-Loire (Chinon) a také v Abidjanu na Pobřeží slonoviny. (bianci)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama