Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (253)

plakát

Sladké hry minulého léta (1969) (TV film) 

Láska=závislost, posedlost, vnitřní otroctví touhy, slabost, vyčerpanost, oddanost. To vše pociťují ženy, když lásce podlehnou, když se snaží být milovány a bez vděku. Do padnutí. Moc pěkný film. Zajímavé byly též poznatky na besedě pana režíséra. Herz prozrazoval věci, které by nikdo netušil... Aneb hlavní hrdinka byla nezkušená šedá myška a proto má ten film takové kouzlo!

plakát

Metropolis (1927) 

Viděno s německými titulky před lety ve Světozoru! Krása a řemeslo sci-fi filmu...

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Příjemný, nápaditý... hezky se na to kouká... :-) došla mi slova.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Poslat rodiče do školy? Námět, hlášky, dialogy. Film, který chytí svoji nápaditostí za srdce. Blbina, na kterou se opakovaně prostě ráda podívam :-) Údajně se natáčelo na dnešní Obchodní akademii Dušní 7 v Praze.

plakát

Rodina je základ státu (2011) 

Konečně film, který mne překvapil. Film, který prokazuje, že napětí dokáže se ukrývat na pomezí mezi tichem a hereckou mimikou a slovem...

plakát

Bílé peklo (1929) 

"Piz Palu běsní!" Na film z roku 1929 dost věrně...

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Film o plnění přání ne sobě, ale tomu druhému! A to je to, co mi vehnalo slzy do očí.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Příjemný vícegenerační seriál pro páteční večer. Co víc by si měli přát děti, lidi v práci a jiní workoholici, kteří si večer chtějí odpočinou u komediální oddychovky? Kritici ať si vylámou zuby, ale nápad to má. Chválím velice pečlivě a jemně propracovaný dialog jednotlivých postav. Nechybí ani černý a dokonce ani košilatý humor :+)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Píseň ledu a ohně se dočkala velkolepé podívané v podobě epického seriálu. Český dabing je perfektní, chválím protože občas a často kazí celé filmové dílo akord fantasy a history žánry! Výběr herců až na "krásnou" Catelyn Stark sedí do puntíku... Catelyn mohla být krásnější, v knize je tak popisována. Pikantní humor G.R.R.Martina zůstal zachován též aneb "Uřízněte mu mužství a vhoďte jej kozám"... :-) Arya, Tyrion i Cersei aj. "Všichni musí zemřít" je hláška spravedlnosti za zradu nepřátel, ale pro diváka platí: Všechny si je oblíbíš...