Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Životopisný

Recenze (30)

plakát

Verstaubt sind die Gesichter (2017) (seriál) 

Na to, že tvůrci o sobě sami tvrdí, že točí bezrozpočtové filmy, tak výsledek je vynikající. Člověk vidí 2. světovou také z německého pohledu, což ve filmech není časté. Akční scény jsou natočeny velmi realisticky. Je však třeba umět německy. K dispozici jsou na YouTube jen německé titulky. V ostatních jazycích se titulky sice zobrazují také, ale jedná se o strojové překlady, tak by zážitek nebyl úplně ideální.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Neváhal jsem dát 5*. Děj má spád, nuda to rozhodně není, zápletka je zajímavá. Někdo se tu pozastavoval nad orientálními tanečnicemi na Kokoříně či co. Jsou tam i další věci, jako např. části plátové zbroje, které se nosí přímo na košili, náhodně vybrané štíty ke dřevcům (namísto štítu kolčího) apod. Ale toto zcela zjevně nebylo míněno vážně, nýbrž jako velmi chytře provedená parodie. Závěrečný turnaj byl pecka.

plakát

Veterán (2020) (TV film) 

Film byl sice dívatelný, ale skončil s tak nechutně otevřeným koncem, že je to stejně, jako kdyby vám v hospodě místo piva dali ječný slad, chmel a vodu s tím, že si to máte uvařit. Prakticky žádná z otázek, které byly ve filmu nastoleny, nebyla zodpovězena.

plakát

Balkánská hranice (2019) 

Za mě určitě ano. Jsou to takoví Expendables na ruský způsob. Akorát zasazení do reálných historických událostí je to, co je devizou tohoto filmu. Mě osobně ten děj ze začátku trochu mátl, než jsem chytil, kdo je kdo, ale pak se mi to nějak pospojovalo. Co mě iritovalo neskutečně (a co je žel bohu skoro u každého filmu) byl dabing postav nemluvících rusky. Na jednu stranu je fajn, že postavy mluví svým jazykem (zde konkrétně Srbové srbsky), ale na druhou stranu je nesmysl dabovat srbštinu ruštinou, a to ještě tak hloupě, že slyšíte, že se to konkrétní slovo/věta řekne stejně rusky a srbsky. Tak hoši, kurňa, dávejte tam ty titulky, dá to jednak míň práce a jednak to bude vypadat líp. Na akci/střílení ale nemůže říct nikdo nic, tam se to Expendables v pohodě vyrovná. Takže poctivé 4*, váhal jsem i nad 5*, ale štval mě ten dabing a úvodní ztrácení se v postavách.

plakát

Legenda jménem T-34 (2018) 

Už jedna z úvodních vět "Polní kuchyně odrazila útok nepřátelského tanku a oběd je připraven" (nebo něco v tom smyslu) napověděla, že by to mohla být zábava. A byla. Realita samozřejmě nula. Ale proč by si Rusové taky nemohli točit fláky ve stylu Rambo, Commando apod.? V tom filmu je od všeho trochu, já bych ho zařadil do žádnrů válečný, akční, komedie. Jenom (jako ve skoro všech ruských filmech) je tam ten neskutečně iritující dabing přesto, když někdo mluví cizím jazykem (zde německy), což Vám kazí zážitek v momentě, kdy umíte rusky i německy, ale německy líp. Nevím, proč tam není možné dát titulky. Ale na druhou stranu chápu, že ty filmy jsou asi pro běžnou ruskou populaci, která německy zřejmě neumí a má (pro mě nepochopitelně) radši dabing.

plakát

Inspektor Max - Hračka (2018) (epizoda) 

Je to takový sitkom - vtipné momenty tam jsou, dívat se na to s odřenýma ušima dá. Krimi to však není ani zdaleka, když se to srovná např. s Vraždami v kruhu, Labyrintem nebo Pířpady 1. oddělení (ty jsou ale podle skutečných událostí, tak se to tak úplně srovnat nedá). Za ty prachy, co se na to spotřebovaly, to ale asi nestojí.

plakát

Babovřesky (2013) 

Já se bavil, je to sranda. Nízké hodnocení je podle mě jen protože Troška.

plakát

Poslední akční hrdina (1993) 

Sám Arnold o tomhle filmu prohlásil, že šel do záchoda. Možná mezi kritiky neměl úspěch, ale podle mě jeden z nejlepších Arnoldových fláků, ne-li nejlepší. I když se jedná o jeden z delších filmů, ani na sekundu jsem se u něj nenudil. Svou zápletkou tento film nemá mezi akčňáky obdoby.Ten nápad s kontrastem filmového a reálného světa je geniální bych řekl. Klobouk dolů před panem scénáristou. U mě si tenhle film vydobyl místo na slunci, a to nemusel mít ani takový bodycount jako např. Commando.

plakát

Králova řeč (2010) 

Ze začátku to bylo dost špatné, přemýšlel jsem, že to vypnu, ale pak jsem to vydržel. Je to takové podprůměrné, do děje jsem se příliš nevžil. Nemastné, neslané, jsou přiléhavá adjektiva. Postava Churchilla to tam na konci vylepšuje. Taky co si budeme povídat - ono to, že se kdosi potřebuje odnaučit koktat, není nejlepší zápletka.

plakát

Plán útěku (2013) 

Arnold na svůj vkus nějak moc hrál, ale na konci udělal to, co umí nejlíp - stál uprostřed bojiště a kosil nepřítele kulasem ve velkým a to je přesně to, co se od pořádnýho filmu s Arnoldem čeká!