Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už od malinka je to můj nejmilejší komediální film s Arniem, nepochopitelně nedoceněné.Absolutní mega nářez a ryzí pocta nejen akčnímu žánru ale filmu jako takovému.McTiermanova typická a pevná režie, Arnie v nejlepší formě a naprosto famózní scénář Shaena Blacka.Těch cameo rolí a odkazů nespočet....prostě další důkaz toho, jak nejen lidé tady na ČSFD, ale i na světě vědí o filmu absolutní píču.Děte se vysrat kreténi!Haloo právě sem zabil člověka!Střelil sem ho do hlavy!Kdo zavolá policii?Drž hubu tam dole!!!!! :D 100%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Verze Hamleta, kdy je něco rozstříleného v království Dánském, vypadala lákavě, ale jinak je to chaotický eintopf, který si sice touží pohrát s klišé akčních filmů a popkulturními odkazy, ale ten obrovský potenciál mu značnou část stopáže protéká děravým dnem. Jít s tímhle nedodělkem pár týdnů po skončení natáčení do kin a navíc proti Jurskému parku? Není se co divit, že nad úspěchem Last Action Hero mávl kosou Černý Gandalf.. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobrá dobrodružná podívaná, paroduje akční filmy, snímek se nebere moc vážně -dlouhé, předlohé, 90 minut by stačilo, škoda, že tomu chybý více fantasy prvků, nebo bych si to možná jen představoval jinak/// Tak tohle jsem viděl poprvé. Asi před dvěma lety jsem si to právě ze zmíněného důvodu koupil v bazaru. Dostal jsem se k tomu až teď. Vidět to někdy v době vzniku tohoto filmu (to mě bylo asi jako tomu malímu hrdinovy), tak nestačím slintat blahem. Teď už jsem ale musel hodně chtít, abych si ten film užil. Líbila se mi akce a asi nejvíc odkazy a parodie na jiné akční filmy a akční hrdiny (Stallone, Van Damme). Ubíjela mě však dlouhá stopáž, která je opravdu přemrštěná. Nebýt toho byl by ten film o hodně stravitelnější./// Celkem 59%/// ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka tenhle film není špatný, naopak bych řekl, že co se hollywoodské kritiky týče, vydařil se hodně. Skvělé Arnieho hlášky a vydařené obsazení to jistí. Trochu přemrštěná stopáž a scénářové trhliny jsou ovšem věci, které mi místy docela vadily. Ovšem pravá podívaná začíná, až když se postavy dostanou do reálného světa na premiéru nového Jacka Slatera. Charles Dance a Tom Noonan jsou skvělí záporáci, proč jen se objevují ve filmech tak málo? Poměrně dost jsem se bavil. Škoda, že takových akčňáků s Arnoldem moc není. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý by chcel každý filmový fanúšik zažiť, ale takmer nikto ho nechcel vidieť. Komerčný prepadák a doteraz nedocenená pecka, v ktorej si režisér John McTiernan (Smrtonosná pasca), scenárista Shane Black (Posledný skaut) a hlavne samotný Arnold robia srandu z akčného žánru a zároveň mu skladajú poctu. Filmová radosť plná skvelých hlášok, vtipných akčných sekvencií, hrátok s klišé a sebaparodických výstupov. Celé to možno nedrží úplne pohromade, ale keď sa v jednej snímke objavia Humphrey Bogart, Jean - Claude Van Damme, Sylvester Stallone ako Terminátor a smrť z Bergmanovej Siedmej pečate, človek ten celovečerák proste musí mať rád. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Skupina AC/DC nejprve nechtěla mít s filmem nic společného, protože po propadáku filmu Vzpoura strojů (1986) prohlásila, že už soundtrack k žádnému filmu nikdy dělat nebude. Nakonec se však na filmu podílela. (Stanley619)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama