Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (449)

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý by chcel každý filmový fanúšik zažiť, ale takmer nikto ho nechcel vidieť. Komerčný prepadák a doteraz nedocenená pecka, v ktorej si režisér John McTiernan (Smrtonosná pasca), scenárista Shane Black (Posledný skaut) a hlavne samotný Arnold robia srandu z akčného žánru a zároveň mu skladajú poctu. Filmová radosť plná skvelých hlášok, vtipných akčných sekvencií, hrátok s klišé a sebaparodických výstupov. Celé to možno nedrží úplne pohromade, ale keď sa v jednej snímke objavia Humphrey Bogart, Jean - Claude Van Damme, Sylvester Stallone ako Terminátor a smrť z Bergmanovej Siedmej pečate, človek ten celovečerák proste musí mať rád. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zvláštní jak všichni nadšeně výskají nad novým Deadpoolem a jeho "bouráním čtvrté zdi", když to samé už dávno dělal Arnold a to mnohem sofistikovaně a k tomu s nádherným fanouškovským nádechem cinefilské romantiky ala Cinema Paradiso. Velké nepochopení od tehdejšího publika, ale zaslouží si docenění po letech. 8/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už od malinka je to můj nejmilejší komediální film s Arniem, nepochopitelně nedoceněné.Absolutní mega nářez a ryzí pocta nejen akčnímu žánru ale filmu jako takovému.McTiermanova typická a pevná režie, Arnie v nejlepší formě a naprosto famózní scénář Shaena Blacka.Těch cameo rolí a odkazů nespočet....prostě další důkaz toho, jak nejen lidé tady na ČSFD, ale i na světě vědí o filmu absolutní píču.Děte se vysrat kreténi!Haloo právě sem zabil člověka!Střelil sem ho do hlavy!Kdo zavolá policii?Drž hubu tam dole!!!!! :D 100%. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co špatného na tom každý vidí. Jde přece o srandu parodicky vystihnout neohroženého a vždy připraveného hrdinu. Jakého si úžasňáka v Arnieho podání. Je to určitě nejlepší Arnoldova komedie. John McTiernan je pro mě umělec, který zaslouží uznání. Tenhle film měl, sice jen pár minutové, hvězdné obsazení. A to je další plus. Jack Slater je mazák. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když se tenhle film nebude brát vážně tak se u něj dá dokonale pobavit, sice má pár slabších chvil, ale zábavnost to bohatě vynahradí. Arnold se sem skvěle hodí a navazuje tak na Policajta ze školy, který se mu taky hodně povedl, ale bohužel ke konci už film jaksi ztácí dech a závěrečná čtvrthodina mi přišla tak trochu zbytečná, ale i tak se u 3/4 filmu dá zabavit velmi dobře ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • V čase 1:22:15 je možné zahlédnout za postavou Benedicta (Charles Dance) odraz kameramana s kamerou i s asistentem kamery a zvukařem, kteří obcházeli Benedicta při jeho monologu. (Ivoman)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama