Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Pohádka

Recenze (14)

plakát

Stmívání (2008) 

Po slabším rozjezdu mě film vtáhl natolik, že si chci taky pořídit svou upírskou rodinu.

plakát

Atom věčnosti (1934) 

Geniální. Vyděla jsem to bohužel jen jednou a dodnes odvyprávím celý film, záběr po záběru. :-) Teprve tady pochopíte co je to "mít buben", "přijít o věneček", či "koukat na kozy"...

plakát

...a život jde dál... (1935) 

Úžasný kýč! Který je jen podtržen závěrěčným titulkem. V průběhu sledování tohoto snímku jsme vedli vášnivou debatu, jestli tam bude a autor nás nezklamal. Myslím, že se při tomto kousku nasmějete, stejně jako jsme se nasmáli my. :) Dvě hvězdičky dávám za, autory asi bohužel neplánovanou, vtipnost.

plakát

Batman začíná (2005) 

tak povedene obziveni "zavrazdeneho" batmana jsem opravdu necekala!!!

plakát

Nenávist (2004) 

Jak uz tu bylo mnohokrat receno, podle meho nazoru se jedna o lehce prepracovany kruh. Zábery, styl deseni, podoba "strasidel"... Lekaci sceny jsou vetsinou az prilis predvidatelne. Ve scénách, kdy nektera z postav prichazi k hornim dverim jsem opravdu jen cekala, ze z kliky podkrovniho pokoje zacne kapat voda... Stejne tak by me neprekvapilo, kdyby cernobily duch opet vylezl z obrazovky, na ktere jednaz postav sleduje zabery z prumyslove kamery... Docela jsem se na nenavist tesila a moc moc moc me zklamala....:(

plakát

Zůstane to mezi námi (2004) 

Zápletka primtivní a zcela neoriginalní, slátanina všeho možného, co by chtělo dohromady dát něco působivého, bohužel, nepodařeně.

plakát

Sametoví vrazi (2005) 

Pred shlednutim jsem slysela mnoho ohlasu pro i proti a take casty nazor, ze se jedna o vzkriseni ceske detektivky ci kriminalky. Podle meho nazoru se o vynikajici film nejedna. Zda se mi ze se vcelku shoduje svou kvalitou s ostatnimi snimky soucasne ceske kinematografie. A to spise s temi podprumernejsimi. Nalezneme v nem jak dobre a vyjimecne pusobive momenty, umocnene vynikajici kamerou a hudbou, stejne tak ale i momenty velmi slabe. Autor podle meho nazoru prilis spoleha na vseobecnou znamost pripadu, diky cemuz se neprilis pouceny divak (jako ja) v deji casto ztraci a funkci mnohych postav vubec nepochopi. Jako vice kolegu zde, musim vyzdvihnout herecky vykon Jana Dolanskeho, ktery zcela suverene zvladl oba protipoly osobnosti sve postavy a to jak sadistickeho, bezcitneho vraha, tak milujiciho novomanzela a cerstveho otce. Myslim, ze se v nem skryva velky potencial. Sametovi vrazi jsou casto soubojem protichudnych emoci a to i v ramci jednotlivych zaberu ci scen (viz. projizdka autem). Stejnou rozporuplnost ve me pak vzbudil i cely film.